free download 78 travel guides written by experts

Panasonic Europe si Catlin Arctic Survey, in expeditie la Polul Nord

Panasonic sponsorizează expediţia din zona arctică destinată colectării de informaţii esenţiale din biosfera regiunii

Panasonic Europe sponsorizează Catlin Arctic Survey, o iniţiativă internaţională formată din exploratori şi unele dintre cele mai cunoscute organizaţii ştiinţifice, în proiectul care are ca obiectiv măsurarea grosimii şi densităţii stratului de gheaţă ce acoperă Oceanul Arctic.  

În afara sprijinului financiar pe care Panasonic îl acordă acestui proiect, echipa Catlin Arctic Survey utilizează camerele foto compacte Panasonic DMC-LZ10 pentru a înregistra expediţia şi a surprinde imagini cu uimitorul peisaj arctic. Calin Artic Survey foloseşte, de asemenea, echipamente audio-video Panasonic pentru documentare şi instruire.

Implicarea Panasonic în acest proiect este parte a strategiei sale globale de sprijinire a acţiunilor de protecţie a mediului înconjurător.

Iniţiativa internaţională Catlin Arctic Survey are ca obiectiv să cerceteze cât de mare este porţiunea din stratul de gheaţă ce acoperă Oceanul Artic, care nu este în pericol de topire. Informaţiile obţinute în timpul cercetărilor ştiinţifice vor fi transmise ulterior echipelor naţionale de negociere ce lucrează la proiectul de înlocuire a acordului de la Kyoto şi care va fi prezentat la Conferinţa ONU pentru schimbări climatice ce va avea loc în decembrie 2009 la Copenhaga.

“Echipa de gheaţă” este formată din trei experimentaţi exploratori specializaţi în cercetări polare – Pen Hadow, Ann Daniels şi fotograful Martin Hartley– şi se află deja în zona arctică în cadrul unei expediţii de 90 de zile către Polul Nord.

La fiecare două săptămâni, o aeronavă are sarcina de a aproviziona echipele aflate în expediţie, proces vital pentru întregul proiect întrucât oferă “Echipei de gheaţă” şansa de a comunica rezultatele cercetărilor şi de a trimite imaginile capturate cu echipamentele Panasonic către echipa de operaţiuni. Aceasta din urmă are la rândul ei ocazia de a îi fotografia pe membrii “Echipei de gheaţă” cu camera Panasonic DMC-G1. Imaginile şi înregistrările video obţinute în timpul expediţiei sunt trimise apoi echipei de suport din Londra pentru a fi publicate în Panasonic LUMIX Gallery aflată pe website-ul Catlin Arctic Survey la adresa www.catlinarcticsurvey.com.

“Sprijinul pe care Panasonic ni-l acordă pentru acest proiect de cercetare artică este vital pentru succesul expediţiei pe tot parcursul ei, până la Polul Nord. Am planificat această expediţie pentru mai mult de doi ani şi faptul că am ştiut că ne putem baza pe acest sprijin financiar ne-a ridicat o grea povară de pe umeri. Este fantastic că putem totodată să luăm cu noi aceste echipamente Panasonic a căror calitate este excepţională şi care fac faţă perfect condiţiilor extreme în care le utilizăm şi care presupun temperaturi între -50 şi -35 de grade Celsius”, spune Pen Hadow, director al Catlin Arctic Survey.

“Panasonic este doritoare să sprijine acţiuni care rezonează cu filosofia noastră de responsabilitate socială şi în special cu strategia noastră Eco Ideas. În timp ce în interiorul companiei promovăm un sistem de management şi o strategie de fabricaţie care să fie în concordanţă cu filosofia noastră de protejare a mediului, în exteriorul său dorim să ne implicăm în mai multe activităţi ecologice precum Catlin Arctic Survey. Suntem încântaţi că avem prilejul de a sprijini acest studiu ştiinţific”, declară Laurent Abadie, preşedinte şi CEO al Panasonic Europe.

În următoarea etapă a proiectului, echipele Catlin Arctic Survey vor iniţia un program educaţional care să permită elevilor dar şi altor persoane interesate să afle mai multe informaţii despre expediţie şi să realizeze importanţa acestei regiuni geografice pentru viitorul climat al planetei.
Panasonic sprijină acest proiect educaţional prin donarea de tehnologii precum ecrane cu plasmă şi un proiector.

Importanţa întregului proiect Catlin Arctic Survey este recunoscută şi sprijinită printre altele de către programul pentru mediu al ONU, World Wildlife Fund (WWF) International şi Prinţul Charles al Marii Britanii.

Bucuresti, 29.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *