free download 78 travel guides written by experts

Panasonic anunta prima plasma din lume Full HD cu diagonala de 85 de inch

Cu o grosime de numai 99 mm, noul ecran este perfect pentru utilizarea în medii profesionale

Panasonic Corporation, lider în industria produselor electronice, a finalizat dezvoltarea primului ecran cu plasmă din lume cu tehnologie Full HD şi diagonala de 85-inch, destinat utilizării în medii profesionale.  

Noul ecran, expus în cadrul expoziţiei InfoComm 09 în perioada 17 – 19 iunie, la Orange County Convention Center din Orlando, Statele Unite, va deveni disponibil pentru achiziţionare la nivel global, prin intermediul partenerilor de business Panasonic, începând cu toamna acestui an. Primele pieţe unde noua plasmă gigant va fi comercializată sunt Japonia şi Statele Unite.

Nu este prima dată când Panasonic vine cu o premieră mondială. În 2006, compania a lansat prima plasmă cu diagonala de 103 inch. Ecranele cu plasmă Panasonic cu diagonală mare sunt deja foarte apreciate la nivel global atât în mediul de business cât şi în cel educaţional, al afişajului public, dar şi în domeniul televiziunii.

Creşterea complexităţii tehnologiilor de emisie TV dar şi de creare de conţinut, precum şi convergenţa tehnologiilor de comunicaţii au condus în ultimii ani la diversificarea continuă a cererii pentru ecrane cu diagonală mare.

Pe baza know-how-ului de fabricaţie a ecranelor de dimensiuni mari pe care îl deţin încă de la dezvoltarea plasmei de 103 inch, specialiştii de la Panasonic au reuşit să obţină de această dată o plasmă HD cu diagonala de 85 inch care integrează perfect cea mai nouă tehnologie de redare a imaginilor.

Noua plasmă de 85 inch, echivalentă ca dimensiune cu patru ecrane cu diagonala de 42 inch, încorporează tehnologia Panasonic NeoPDP care permite un consum redus de energie, la o luminozitate dublă faţă de modelele mai vechi de plasme.

Ecranul impresionează prin culorile vii şi negrul profund, imaginile dinamice clar redate, foarte aproape de cele reale, cu un contur perfect, la o rezoluţie de 1080 de linii şi un contrast uimitor de 40.000:1 (maximum 2.000.000:1) – ambele caractecteristici fiind în prezent la cel mai ridicat nivel din lume.

Zona vizibilă de 1.889 mm (lăţime) x 1.062 mm (înălţime) este cam de aceeaşi dimensiune cu cea a ecranelor obişnuite de proiecţie, plasma fiind suficient de mare încât, atunci când este aşezată vertical să poată afişa imaginea unei persoane în mărime naturală. Ecranul are o grosime de numai 99 mm.

Plasma este, de asemenea, echipată cu numeroase funcţionalităţi extrem de importante pentru utilizarea în medii profesionale. Terminalele LAN (PJLink) permit controlarea prin reţea a plasmei şi conectarea la alte sisteme compatibile PJLink dar şi verificarea semnalului de intrare. Ecranul este echipat şi cu sloturi funcţionale care să permită utilizatorilor să conecteze până la trei panouri terminale precum DVI şi Dual Link HD-SDI, potrivit nevoilor proprii.
Prin lansarea noului ecran cu plasmă Full HD de 85 inch, Panasonic îşi extinde gama de ecrane cu diagonal mare. Comparativ cu plasma de 103 inch, noul model este cu 30 mm mai subţire, având o greutate pe inch pătrat cu aproape 30% mai mică şi o greutate totală cu 40% mai redusă (aprox. 130 kg), fiind la fel de uşor de instalat ca şi un ecran cu diagonal de 65 de inch.

Îmbunătăţirea eficienţei luminoase a făcut posibilă o mai bună integrare a părţilor componente şi, drept urmare, reducerea greutăţii totale şi a grosimii plasmei.

Panasonic va continua să dezvolte ecrane cu plasmă de mari dimensiuni pentru a răspunde cerinţelor extrem de variate ale clienţilor săi, de la prezentări de impact şi video conferinţe, până la afişări digitale în spaţii largi.

Compania va continua, de asemenea, eforturile pe care le depune pentru fabricarea unor produse mai ecologice. Trebuie reamintit că Panasonic a fost prima companie din industria electronică globală care a eliminat complet plumbul din procesul de producţie al ecranelor cu plasmă. În prezent, ecranele cu plasmă produse de Panasonic au o durată de viaţă de 100.000 de ore.

Ecranul cu plasmă Full HD cu diagonala de 85 inch (stânga) şi un model Full HD cu diagonala de 42 inch (dreapta; modelul este comercializat în prezent)

Specificaţii:
Diagonală: 85 inch (2.167 mm)
Aspect: 16:9
Arie de vizibilitate: 1.889 x 1.062 mm
Număr de pixeli: 1.920 ×1.080 pixeli
Rezoluţie a imaginii dinamice: 1.080 linii
Contrast: 40.000:1
Dimensiuni: 2.015 x 1.195 x 99 mm
Greutate: aproximativ 130 kg

Osaka, Japonia, 18.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *