free download 78 travel guides written by experts

Panasonic aduce in Romania cele mai rapide carduri de memorie extinsa SDHC din lume

Cardurile din Clasa 10 sunt proiectate conform noului standard anunţat de SD Association

Panasonic lansează la sfârşitul lunii iunie primele carduri de memorie SDHC din clasa 10, cele mai rapide medii de stocare de acest tip din lume, conform SD Card Association.

Noile carduri vin în întâmpinarea cererii tot mai mari de pe piaţă pentru stocarea de conţinut video cu rezoluţie mare dar mai ales high-definition.

Clasa 10 este un nou standard de viteză la scriere pentru cardurile de memorie, anunţat recent de către SD Card Association, ca parte a noii serii de specificaţii, SD Card Specification Ver.3.0.

Seria Panasonic GOLD este prima din lume care adoptă acest nou standard de viteză. Cele 4 modele de carduri – RP-SDW04G(4GB) / RP-SDW08G(8GB) / RP-SDW16G(16GB) / RP-SDW32G(32GB) – vor fi disponibile şi în România începând cu sfârşitul lunii iunie 2009.

Cardurile din clasa 10 au posibilitatea de a scrie secvenţial (la viteza de 3 frame-uri/sec., 1 frame=3MB) un volum foarte mare de date, în mod continuu, fără a pierde pasaje din înregistrare şi fără să se oprească, până când mediul de stocare se umple.

În prezent, Panasonic este prezentă pe piaţă cu carduri de memorie din clasa 6, apreciate de consumatori graţie rezistenţei şi performanţelor superioare la scriere. De altfel, modelul cu capacitate de 32 GB a primit premiul TIPA 2009 la categoria Cel mai bun mediu de stocare al imaginilor.

Noua serie GOLD păstrează avantajele modelelor din Clasa 6 la care se adaugă viteza superioară de scriere, de până la 22MB/s. În plus, un controler inteligent al procesului de scriere a imaginilor face ca noile memorii să fie mediile ideale pentru înregistrarea unui volum foarte mare de date şi transmiterea acestora către aplicaţii high-definition.

Cardurile din Clasa 10 mai prezintă un avantaj: viteza de transfer a datelor către un PC este, de asemenea, mult mai mare decât la modelele precedente. Un volum mare de informaţii video AVCHD Full HD scrise pe un card din noua serie GOLD poate fi transferat pe un PC cu aproximativ 40% mai repede decât de pe  cardurile din Clasa 4, spre exemplu. 

În afara liniei GOLD, Panasonic va lansa şi o gamă SILVER de carduri de memorie din Clasa 4, cu o viteză de scriere de până la 20 MB/s, ideală pentru înregistrări high-definition. Toate cele trei modele din gama SILVER vin ambalate în cutii ecologice, cantitatea de plastic folosită la acestea fiind cu 90% mai mică decât la modelele anterioare.

Bucuresti, 22.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *