free download 78 travel guides written by experts

Pana in 2012, Disney va lansa 10 noi lung-metraje de animatie

De asemenea, se anunţă debutul francizei “Disney Fairies".

Pe 8 aprilie 2008, la New York, Studiourile Walt Disney au prezentat o listă diversă şi ambiţioasă, incluzând 10 noi lung-metraje de animaţie produse de Walt Disney şi Pixar Animation Studios, ce urmează a fi lansate până în anul 2012. Prezentarea a fost realizată în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Dick Cook, Preşedinte al Walt Disney Studios, şi John Lasseter, director de creaţie pentru Walt Disney şi Pixar Animation Studios. Lista include filme noi, realizate de echipele de înaltă ţinută de la Disney şi Pixar şi interpretate vocal de mari celebrităţi, precum John Travolta şi Miley Cyrus (“Bolt”), Reese Witherspoon, Billy Connolly şi Emma Thompson (“The Bear and the Bow”), Anika Noni Rose şi John Goodman (“The Princess and the Frog”), dar şi revenirea unor vedete precum Tom Hanks, Tim Allen şi restul echipei care a realizat dublajul pentru “Toy Story” (“Toy Story 3”). Lista noilor lung-metraje de animaţie include şase filme noi de la Pixar Animation Studios, patru de la Walt Disney Animation Studios şi primele patru producţii din “Disney Fairies”, o serie de filme realizate, în franciză, de DisneyToon Studios şi prezentate direct pe DVD. Franciza va debuta anul acesta, odată cu lansarea filmului Disney “Bolt”. Toate lung-metrajele de animaţie de la Disney şi Pixar vor fi prezentate în formatul performant Disney Digital 3-D™. În plus, noi versiuni convertite în 3-D ale unor producţii clasice îndrăgite, precum “Toy Story” şi “Toy Story 2”, vor fi lansate în 2009 şi respectiv 2010.

Printre lung-metrajele de animaţie care urmează să se lanseze în 2008 se numără: “WALL•E” (Pixar), realizat de regizorul/scenaristul premiat cu Oscar® Andrew Stanton (“Finding Nemo”), având premiera în România pe 29 august 2008; “Bolt” (Disney), realizat de noua şi talentata echipă de regie formată din Chris Williams şi Byron Howard, urmând să se lanseze în SUA pe 26 noiembrie, şi “Tinker Bell”, în format Disney DVD şi Blu-ray, prima dintr-o nouă serie de francize prezentând poveşti originale, derulate în lumea Zânelor, cu lansarea pe 28 octombrie. Lista lung-metrajelor de animaţie pe care Studioul urmează să le lanseze în 2009 include, în vară, lansarea primului lung-metraj 3-D de la Pixar, “Up”, semnat de regizorul Pete Docter (“Monsters, Inc.”) şi co-regizorul Bob Peterson; de Crăciun urmează să fie lansată povestea originală de animaţie “The Princess and the Frog”, realizată de renumiţii regizori-veterani ai Studiourilor Disney, John Musker şi Ron Clements (“Little Mermaid,” “Aladdin,” “Hercules,”), iar "Tinker Bell North of Never Land" (titlu încă în lucru) urmează să fie lansat pe Disney DVD şi Blu-ray.

2010 va aduce mult-aşteptata revenire a lui Buzz şi Woody, căci în vară va fi lansată în format Disney Digital™ 3D producţia Pixar “Toy Story 3”, în regia lui Lee Unkrich (“Finding Nemo,” “Monsters, Inc.”), iar de Crăciun se va lansa versiunea Disney a basmului clasic “Rapunzel”, cu care îşi va face debutul regizoral legenda animaţiei Glen Keane, alături de partenerul său de regie, Dean Wellins. Urmează lansarea Disney DVD şi Blu-ray a producţiei "Tinker Bell A Midsummer Storm" (titlu aflat în lucru).

În vara lui 2011, producţia Pixar “Newt” va marca debutul regizoral al sound designer-ului Gary Rydstrom, multiplu laureat al Premiului Oscar. Crăciunul acestui an va aduce primul basm de la Pixar, “The Bear and the Bow”, realizat de apreciata regizoare/scenaristă Brenda Chapman (“The Prince of Egypt”). Tot în 2011 se va lansa pe Disney DVD şi Blu-ray producţia "Tinker Bell A Winter Story" (titlu încă în lucru). Anul 2012 va marca întoarcerea lui Lightning McQueen, a camionului Mater şi a unei distribuţii internaţionale de maşini îndrăgite, alături de noi personaje, în producţia Pixar “Cars 2”, în regia lui Brad Lewis (producătorul lui “Ratatouille”). Pentru Crăciunul din 2012, Walt Disney Animation Studios a programat lansarea filmului “King of the Elves”, o adaptare a unei nuvele de Philip K. Dick, în regia lui Aaron Blaise şi Robert Walker (“Brother Bear”).

Comentând aceste anunţuri, Cook a declarat: “Suntem cum nu se poate mai mândri şi mai încântaţi de viitoarele noastre proiecte pentru lung-metraje. Având atât de multe filme minunate în lucru, pe planşetă şi pe ecranul computerului, am considerat că acesta este cel mai bun moment pentru a le prezenta cinefililor din întreaga lume ultimele noutăţi despre activitatea noastră. Într-un an în care studiourile noastre marchează a 80-a aniversare a lui Mickey Mouse, personajul cu care a început totul, momentul este mai propice ca oricând pentru a împărtăşi planurile noastre referitoare la viitorul animaţiei. Avându-i pe John Lasseter şi Ed Catmull la cârma eforturilor noastre de creaţie, în Emeryville şi în Burbank, considerăm că acesta este un moment extraordinar în istoria noastră.”

Lasseter a adăugat: “Este un moment uimitor pentru animaţie, la Studiourile Disney şi Pixar. Este extraordinar să lucrăm la un grup de filme atât de diverse şi de originale, cu o echipă de regizori-vedetă. În ceea ce priveşte meseria mea, cel mai mult îmi place că pot să lucrez – şi la Disney, şi la Pixar – cu regizori de film pasionaţi de proiectele lor şi care sunt cei mai buni din branşă. Suntem încântaţi să forţăm limitele tehnologiei 3-D şi animaţiei pe computer, pentru a ne spune poveştile în cel mai bun mod posibil. În acelaşi timp, ne bazăm pe trecutul nostru pentru a pune într-o lumină şi mai bună personaje memorabile, poveşti originale care vă ţin cu sufletul la gură şi lumi credibile. Walt Disney şi echipa sa de creaţie ne-au învăţat să combinăm comedia cu emoţia puternică şi acţiunea trepidantă în filmele noastre, iar acest grup de regizori incredibili contribuie la aceste proiecte cu toată originalitatea şi sensibilitatea lor.”

GRILA DE LANSĂRI A PRODUCŢIILOR WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS/ PIXAR ANIMATION STUDIOS PENTRU 2008 – 2012:

2008:

WALL•E (Lansarea în România: 29 august 2008)
Pixar Animation Studios
Regizor/Scenarist: Andrew Stanton
Producător: Jim Morris
Co-Producător: Lindsey Collins
Sound şi Designer pentru Vocea Personajelor: Ben Burtt
Compozitor: Thomas Newman, cu o melodie originală interpretată de Peter Gabriel
Vocile personajelor: Fred Willard, Jeff Garlin, Sigourney Weaver, John Ratzenberger, Kathy Najimy

Cum ar fi dacă omenirea ar trebui să plece de pe Pământ şi cineva ar uita să oprească şi ultimul robot? Scenaristul şi regizorul premiat cu Oscar, Andrew Stanton (“Finding Nemo”), spiritele creatoare şi geniile tehnice de la Pixar Animation Studios îi transportă pe cinefili într-o galaxie nu foarte îndepărtată, pentru o nouă comedie cosmică, animată pe computer, despre un robot foarte tenace, pe nume WALL•E.

După sute de ani petrecuţi în singurătate, făcând ceea ce fusese construit să facă, WALL•E (prescurtarea pentru Waste Allocation Load Lifter Earth-Class – Ridicător de Deşeuri – Clasa Pământ) îşi descoperă un nou scop în viaţă (pe lângă colecţionatul de flecuşteţe) când se întâlneşte cu un elegant robot de căutare, pe nume EVE.  EVE îşi dă seama că WALL•E a dat, accidental, peste cheia de care atârnă viitorul planetei. Ea se grăbeşte să se întoarcă în spaţiu pentru a raporta această descoperire oamenilor (care au aşteptat cu nerăbdare vestea că se pot întoarce acasă în siguranţă). WALL•E o urmăreşte pe EVE prin toată galaxia şi pune astfel în mişcare una dintre cele mai incredibile aventuri comice aduse vreodată pe marele ecran.

În incredibila sa incursiune printr-un univers al viitorului, cu viziuni ce nu au mai fost imaginate până acum, WALL•E este însoţit de o trupă hilară de personaje, printre care un gândac (animal de companie) şi o întreagă echipă de roboţi inadaptaţi, cu tot soiul de defecţiuni.

BOLT (Lansarea în SUA: 26 noiembrie 2008, Disney Digital 3-D™)
Walt Disney Animation Studios
Regizori: Chris Williams, Byron Howard
Producător: Clark Spencer
Vocile personajelor: John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman

Pentru super-câinele Bolt (vocea: John Travolta), fiecare zi este plină de aventuri, pericole şi intrigi – cel puţin până când se opreşte camera de filmat. Când această vedetă canină a unui serial TV de mare succes este trimisă în mod accidental de la Hollywood la New York şi astfel îşi începe cea mai mare aventură de până acum: o călătorie în care străbate ţara, trăind doar în lumea reală. Înarmat numai cu iluzia că toate uluitoarele sale puteri sunt adevărate, dar beneficiind de ajutorul a doi tovarăşi de drum neaşteptaţi – Mittens (vocea: Susie Essman), o pisică de casă abandonată şi destul de obosită, şi hamsterul Rhino, care e obsedat de televizor şi stă într-o bilă de plastic – Bolt descoperă că nu are nevoie de superputeri pentru a deveni un erou. Miley Cyrus (“Hannah Montana”) contribuie cu talentul său vocal la conturarea rolul lui Penny, vedeta umană care apare alături de Bolt în serialul său de televiziune.

TINKER BELL (Lansarea pe Disney DVD şi Blu-ray: 28 octombrie 2008)
DisneyToon Studios
Regizor: Bradley Raymond
Producător: Jeannine Roussel

Pătrundeţi pe tărâmul magic al zânelor şi faceţi cunoştinţă cu încântătoarele făpturi din Pixie Hollow, care “hrănesc natura” şi schimbă anotimpurile. Modificând culorile frunzelor, mişcând o rază de soare ca să topească zăpada, trezind animalele care hibernează sau stropind nişte lăstari proaspeţi cu puţină apă, aceşti specialişti în anotimpuri îşi văd de treabă în regatul lor. Tinker Bell consideră că talentul ei de “zână-reparator” nu este la fel de deosebit sau de important ca talentul altor zânişoare. Dar când Tink încearcă să se schimbe, nu creează decât dezastre! Încurajată de prietenele ei, Rosetta, Silvermist, Fawn şi Iridessa, Tink descoperă că rezolvarea problemelor ei stă exact în priceperea ei unică de a repara lucruri şi află că, atunci când este ea însăşi, se pot întâmpla lucruri cu adevărat magice.

2009:

UP (Lansarea în SUA: 29 mai 2009, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Pete Docter
Co-Regizor: Bob Peterson
Producător: Jonas Rivera
Scenarist: Bob Peterson
Vocile personajelor: Ed Asner, Christopher Plummer, John Ratzenberger, Jordan Nagai

Echipa nominalizată la Oscar, formată din regizorul Pete Docter (“Monsters, Inc.”) şi co-regizorul Bob Peterson, prezintă “Up”, o aventură plină de umor, care se va lansa în vara lui 2009.

Carl Fredricksen şi-a petrecut toată viaţa visând să exploreze lumea şi să-şi trăiască viaţa din plin. Dar acum, la 78 de ani, viaţa pare să fi trecut pe lângă el… până când o mică intervenţie a sorţii (şi a lui Russell, un insistent explorator în vârstă de 8 ani) îi oferă o nouă perspectivă asupra vieţii. “Up” poartă publicul într-o incursiune extraordinară, în care neaşteptatul duet va întâlni teritorii sălbatice, ticăloşi apăruţi ca din senin şi tot soiul de făpturi din junglă.

Vara viitoare, când veţi avea chef de aventură, nu rataţi “Up”!

TOY STORY în 3-D (Lansarea în SUA: 2 octombrie 2009)
Pixar Animation Studios
Regizor: John Lasseter
Producători: Ralph Guggenheim, Bonnie Arnold
Compozitor: Randy Newman
Vocile personajelor: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger

Lansat iniţial de Walt Disney Pictures în 1995, “Toy Story” a fost primul lung-metraj de animaţie realizat de Pixar Animation Studios şi regizorul John Lasseter. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru “Cea mai bună partitură originală”, “Cea mai bună melodie originală” şi “Cel mai bun scenariu original”. În plus, i-a adus lui Lasseter un premiu Oscar pentru Realizări Deosebite, “pentru dezvoltarea şi aplicarea inspirată a tehnicilor care au făcut posibilă apariţia primului lung-metraj de animaţie pe computer”. Versiunea 3-D a acestui film de referinţă este supervizată personal de Lasseter, alături de apreciata sa echipă de adevăraţi vrăjitori în ale tehnologiei, care se ocupă de toţi paşii necesari în procesul de conversie.

THE PRINCESS AND THE FROG (Lansarea în SUA: de Crăciun, în 2009)
Walt Disney Animation Studios
Regizori: John Musker, Ron Clements
Producător: Peter Del Vecho
Compozitor: Randy Newman
Vocile personajelor: Anika Noni Rose, Keith David, Jenifer Lewis, John Goodman

Un musical derulat în cel mai grozav oraş din lume, New Orleans, “The Princess and the Frog” marchează întoarcerea Studiourilor Disney la acea formă nemuritoare de artă care este animaţia tradiţională.

Filmul îi reuneşte pe Ron Clements şi John Musker, creatorii filmelor “Little Mermaid” şi “Aladdin”, cu compozitorul premiat cu Oscar® Randy Newman, pentru a spune cea mai frumoasă poveste de dragoste a tuturor timpurilor. Cu broaşte, voodoo şi un aligator care cântă.

TINKER BELL NORTH OF NEVER LAND – titlu aflat în lucru (Lansarea pe Disney DVD şi Blu-ray: 2009)
DisneyToon Studios
Regizor: Klay Hall
Producător: Sean Lurie

Odată cu venirea toamnei, Tinker Bell primeşte misiunea de a făuri o comoară minunată, care poate întineri Pomul cu Praf de Spiriduşi. Dar când prietenul ei, Terence, se oferă să o ajute, nerăbdarea şi încăpăţânarea lui Tink ajung să îi pună la grea încercare atât creaţia, cât şi prietenia cu Terence. Pentru a îndrepta lucrurile, ea trebuie să pornească la drum către îndepărtatul nord al Ţinutului Niciodată, fără să ştie că, pe parcurs, va descoperi o comoară şi mai mare.

2010:

TOY STORY 2 în 3-D (Lansarea în SUA: 12 februarie 2010)
Pixar Animation Studios
Regizor: John Lasseter
Co-Regizori: Lee Unkrich, Ash Brannon
Producători: Helene Plotkin, Karen Robert Jackson
Compozitor: Randy Newman
Vocile personajelor: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Kelsey Grammer, Don Rickles, Estelle Harris, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger

Lansat iniţial în 1999, “Toy Story 2” a devenit unul dintre cele mai îndrăgite lung-metraje de animaţie ale tuturor timpurilor. Filmul începe când Andy pleacă în Tabăra pentru Cowboy, iar jucăriile rămân singure, în camera lui. Un colecţionar obsedat de jucării, pe nume Al McWhiggin (proprietarul magazinului “Al’s Toy Barn”) îl răpeşte pe Woody, iar acesta află că este un preţios articol de colecţie dintr-un serial TV din anii 1950, pe nume “Woody’s Roundup”. Astfel se pregăteşte terenul pentru o îndrăzneaţă încercare de salvare pusă la cale de gaşca din camera lui Andy.  Filmul prezintă şi personaje memorabile din “Woody’s Roundup”, printre care o “cowgirl” pe nume Jessie, căluţul Bullseye şi Prospectorul.

TOY STORY 3 (Lansarea în SUA: 18 iunie 2010, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Lee Unkrich
Producător: Darla K. Anderson
Scenarist: Michael Arndt
Compozitor: Randy Newman
Vocile personajelor: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Don Rickles, Wallace Shawn, Estelle Harris, John Ratzenberger, Ned Beatty

Creatorii îndrăgitelor filme “Toy Story” redeschid lada cu jucării şi readuc în faţa cinefililor încântătoarea lume a lui Woody, Buzz şi a trupei noastre preferate din “Toy Story 3.”  Lee Unkrich (co-regizor al filmelor “Toy Story 2” şi “Finding Nemo”) regizează acest film mult-aşteptat, iar Michael Arndt, scenaristul premiat cu Oscar al producţiei “Little Miss Sunshine”, contribuie cu talentul său unic la conturarea acestei noi poveşti.

RAPUNZEL (Lansarea în SUA: de Crăciun, în 2010, în format Disney Digital 3-D™)
Walt Disney Animation Studios
Regizori: Glen Keane, Dean Wellins
Producător: Roy Conli
 
În această nouă relatare a basmului clasic “Rapunzel”, publicul este adus într-o uluitoare lume fantastică, creată pe computer, în care se află turnul simbolic, o vrăjitoare rea, un erou galant şi, desigur, misterioasa fată cu plete lungi, aurii. Pregătiţi-vă pentru aventură, dragoste, umor şi păr… foarte mult păr, când Rapunzel îşi va despleti cosiţele în cinematografe, în timpul vacanţei de Crăciun din 2010.

TINKER BELL A MIDSUMMER STORM – titlu aflat în lucru (Lansarea pe Disney DVD şi Blu-ray: 2010)
DisneyToon Studios
Regizor: Carolyn Gair
Producător: Margot Pipkin

După o dispută cu vechea ei adversară, Vidia, Tinker Bell, iritată, se răzbună făcându-i acesteia o fotografie, fără să se gândească prea mult la consecinţe. Acum, cele două trebuie să îşi lase deoparte disputele şi să coopereze, pentru a evita ca această dovadă asupra existenţei zânelor să ajungă în mâinile oamenilor.

2011:

NEWT (Lansarea în SUA: în vara lui 2011, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Gary Rydstrom
Producător: Richard Hollander
Scenarişti: Gary Rydstrom, Leslie Caveny

Ce se întâmplă când ultimele două exemplare de triton cu picioare albastre din lume, un mascul şi o femelă, sunt obligate de ştiinţă să se întâlnească şi să salveze specia, dar cei doi nu se suportă? Cu această problemă se confruntă Newt şi Brooke, eroii filmului ”Newt”, produs la Pixar de Gary Rydstrom, de şapte ori câştigător al Oscarului pentru sunet şi regizor al scurt-metrajului Pixar nominalizat la Oscar "Lifted".  Newt şi Brooke se lansează într-o aventură periculoasă, imprevizibilă, în care descoperă că misiunea de a-ţi găsi un partener nu decurge niciodată aşa cum ai plănuit, chiar şi atunci când ai o singură opţiune. După cum se demonstrează până la urmă, dragostea nu este o ştiinţă.

THE BEAR AND THE BOW
(Lansarea în SUA: de Crăciun, în 2011, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Brenda Chapman
Producător: Katherine Sarafian
Vocile personajelor: Reese Witherspoon, Billy Connolly, Emma Thompson

Ţinutul mitic şi muntos al Scoţiei este decorul în care se derulează această nouă aventură de la Pixar, "The Bear and the Bow”. Merida, o tânără impulsivă, cu părul ciufulit, deşi este fiica familiei regale, alege un alt drum în viaţă, preferând să devină un mare arcaş. După mai multe confruntări cu mama sa, Merida ajunge să ia o decizie nechibzuită, care pune în pericol nu numai regatul tatălui ei, ci chiar şi viaţa mamei ei. Încercând să îndrepte lucrurile, Merida se luptă cu forţele imprevizibile ale naturii şi ale magiei, dar şi cu un blestem străvechi. Regizorul Brenda Chapman (“The Prince of Egypt”, “The Lion King”) şi “magicienii” poveştilor de la Pixar combină secvenţe de umor, fantezie şi încântare în această savuroasă poveste.

TINKER BELL A WINTER STORY – titlu aflat în lucru (Lansarea pe Disney DVD şi Blu-ray: 2011)
DisneyToon Studios
Producător: Sean Lurie

Cea de-a patra poveste încă nerostită a lui Tinker Bell şi a prietenelor sale din lumea zânelor se derulează iarna, completând ciclul anotimpurilor.

2012:

CARS 2 (Lansarea în SUA: în vara lui 2012, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Brad Lewis

Lumea întreagă devine o pistă de curse când superstarul Fulger McQueen demarează în forţă  într-o nouă aventură, alături de cel mai bun prieten al său, Mater, pentru a se înfrunta cu cei mai buni şi mai rapizi din lume în această continuare a producţiei “Cars”, o nouă poveste cu cifră octanică ridicată. Mater şi McQueen au nevoie de paşaport, căci se trezesc într-o lume nouă, plină de intrigi, emoţii şi escapade comice derulate în ritm alert, prin toată lumea.

“Cars 2” este regizat de Brad Lewis, producătorul filmului premiat cu Oscar® “Ratatouille.”

KING OF THE ELVES (Lansarea în SUA: de Crăciun, în 2012, Disney Digital 3-D™)
Walt Disney Animation Studios
Regizori: Aaron Blaise, Robert Walker
Producător: Chuck Williams

Nuvela legendarului scriitor Phillip K. Dick (unicul său experiment în genul fantastic) devine punctul de plecare pentru această poveste plină de imaginaţie, despre un om obişnuit care trăieşte în delta fluviului Mississippi şi care, după ce ajută fără prea multă tragere de inimă o trupă de elfi disperaţi, ajunge să fie ales noul lor rege. Alături de elfii inocenţi care încearcă să scape de un trol malefic şi ameninţător, noul lor conducător se trezeşte prins într-o aventură plină de pericole inimaginabile, care îi dă însă şansa de a-şi regăsi sensul propriei vieţi.

Bucuresti, 14.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *