free download 78 travel guides written by experts

Palma

Christos Tsiolkas
Editura Litera

Un gest, se spune, poate marca vieti. Ei bine, asa se intampla in romanul lui Christos Tsiolkas. O petrecere de weekend cu mai multe cupluri si familii cu copii. Un baiat neastamparat si considerat altfel obraznic de multi, primeste o palma. Dar nu de la parinti ci de la unul dintre cei veniti la petrecere. De aici o intreaga problema – cu un proces care se anunta, cu discutii, analize si asa mai departe.

Palma si intregul sir de evenimente generat de acest gest este insa un prilej pentru autor de a oferi o privire mai cuprinzatoare si de apune sub lupa relatiile dintre cuplurile si eroii romanului. Fiecare capitol poarta, veti vedea, numele unui personaj. 8 persoane vor "vorbi", indirect, despre ele. Viata, legaturile de familie, problemele de cuplu, dragoste si sex sunt prezentate "lumii intregi" – cititorilor.

Romanul a primit cateva premii importante in 2008, 2009 si 2010. Din textul de pe coperta 4 as cita: "o analiza percutanta a devotamentului si a fericirii, a compromisului si a adevarului.". Fara a dezvalui mai multe din subiect, mai adaug doar ca avem de-a face cu un roman de peste 500 de pagini, o carte care ne prezinta, tocmai prin prisma povestilor eroilor, modul in care se prezinta astazi situatia in multe familii (caracteristica nu doar in Melbourne, unde este plasata actiunea).

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *