free download 78 travel guides written by experts

Palatul de Hartie – povestea magica a unui pusti de 11 ani

Bogdan Ionescu, un baiat in varsta de 11 ani, isi vede o parte din visul sau implinit:Palatul de Hartie- o expozitie si un atelier de Origami la Muzeul National Cotroceni.

Bogdan Ionescu (11 ani //origamibogdanionescu.blogspot.com/) va invita sambata 1 august 2009 de la ora 10.00 la ora 16.00 la sediul Muzeului National Cotroceni, in frumoasele gradini ale Palatului pentru a invata cum se fac jucarii din hartie pliata, miniaturi sub 1 cm, dar si multe surprize si atractii pentru cei mici.

In cadrul evenimentului Palatul de Hartie Bogdan va prezenta o expozitie a lucrarilor sale, dar va avea alaturi multi prieteni ce cunosc cultura japoneza.

Bogdan nu este la prima experienta de acest gen, ci doar continua promovarea acestui hobby special , promovare inceputa sub ideea “O lume din hartie”. Bogdan l-a intalnit déjà, in cursul lunii iunie, pe Excelenta sa Ambasadorul Japoniei in Romania, Yoshinobu Higashi, care a fost incantat de lucrarile realizate din hartie.

Pasiunea lui Bogdan pentru Origami a pornit in 2003, cand a primit cadou de Craciun doua carti in limba romana despre Origami. Autodidact, el a inceput sa invete diagramele din carti, iar in ultima vreme creeaza singur astfel de diagrame. Traieste ca un japonez, doarme pe jos, iubeste Origami, ii plac chimonourile, este sponsor si voluntar al SOS Satele Copiilor Romania si UNICEF.

„Eu vad origami ca un mod de relaxare, insa si de a crea o noua lume. Pacat ca la noi in tara nu sunt mai multe astfel de initiative. Ma bucur ca am fost invitat sa prezint munca mea chiar la Palatul Cotoceni.Cred ca este un semn de incredere din partea adultilor fata de initiativele copiilor care trebuie rasplatit. Am emotii pentru aceasta zi, insa cred ca alaturi de prietenii mei si de copiii ce vor veni voi uita de ele” a declarat Bogdan Ionescu, 11 ani, elev in clasa a 6 a.
Bogdan incearca in acest mod sa prezinte copiilor acest hobby ca alternativa intr-o lume tehnicizata.

Reprezentantii presei sunt asteptati la eveniment. Din motive de securitate rugam anuntati participarea la persoana de contact indicata mai jos.

Origami este arta plierii hartiei, recunoscuta in Japonia si care in timp a dezvoltat mai multe tehnici. Arta modernă a plierii hârtiei îşi datorează existenţa lui Akira Yoshizawa, care a revolutionat ORIGAMI.

Mai multe informatii despre munca lui Bogdan gasiti pe blogul sau //origamibogdanionescu.blogspot.com/ .

Evenimentul este sprijinit de energicii si minunatii prieteni de la Muzeul National Cotoceni, Ioana Visul Copiilor, PRwave, GPV Mail Services, Webbuster, Britcom, SOS Satele Copiilor Romania. Le multumesc ca au avut inca de la inceput incredere in mine si ma ajuta sa-mi implinesc visul!

Bucuresti, 17.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *