free download 78 travel guides written by experts

Pact cu diavolul

PACT CU DIAVOLUL

Autor: Lars Kepler
Traducere din suedeza de Elena-Maria Morogan
Colectia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 640
Pret: 49.00 lei
Editura: Trei

"O carte care nu trebuie sa lipseasca din raftul fanilor literaturii politiste". – Booklist

Pact cu diavolul, al doilea roman al lui Lars Kepler publicat de Editura Trei, ne prilejuieste o noua intalnire cu inspectorul Joona Linna, pe care il cunoastem din Sub hipnoza (aparut la inceputul acestui an). Un thriller la fel de captivant. Nu despre tulburari de personalitate, ci despre afaceri murdare si coruptie la nivel inalt.

Intr-o noapte de vara, un vas de agrement este gasit plutind in deriva in arhipelagul Stockholm. La bordul lui, se afla o femeie moarta. Se dovedeste a fi sora lui Penelope Fernandez, o militanta pentru pace si o figura publica bine-cunoscuta. A doua zi, directorul Carl Palmcrona este gasit spanzurat in apartamentul sau din Ostermalm, un cartier exclusivist din Stockholm. Legatura dintre cele doua decese este o fotografie care i-a apartinut lui Penelope si in care apar politicieni cu influenta si traficanti de arme. Pana acum, nimic neobisnuit – doar ca aceste crime au fost comise pentru a se impiedica raspandirea fotografiei. In lumea celor care detin puterea, se pare ca anumite contracte nu pot fi incalcate nici cu pretul vietii…

Pact cu diavolul a fost nominalizat in 2010 pentru premiul "The Golden Crowbar", care se acorda celui mai bun roman politist suedez.

"Kepler revitalizeaza genul romanului noir, propunandu-ne o poveste a carei structura perfecta semana cu un ceas elvetian". – Financial Times

Lars Kepler este pseudonimul unui cuplu de scriitori suedezi: Alexander Ahndoril si Alexandra Coelho Ahndoril. Fiecare a scris, independent unul de celalalt, mai multe romane, fiind recompensati cu cronici si premii literare prestigioase. In momentul in care Stieg Larsson a devenit un fenomen al pietei de carte in Suedia, cei doi au decis sa scrie o serie de romane politiste sub umbrela acestui pseudonim al carui mister avea sa starneasca numeroase speculatii. La aparitia cartii Sub hipnoza , prima parte a seriei INSPECTOR JOONA LINNA, presa suedeza avea sa initieze o ancheta ampla pentru a deconspira identitatea "autorului". Schimbarea de gen literar a fost de bun augur pentru Alexandra si Alexander Ahndoril.

Bucuresti, 30.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *