Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

P3 incheie un nou parteneriat cu Carrefour pentru un complex logistic de peste 81.000 m²

La scurt timp după ce a lansat știrea că va demara prima construcție speculativă de 28.000 m2 în parcul P3 Bucharest din România, investitorul specializat, dezvoltatorul și managerul de proprietăți pan-europene de logistică P3 anunță deja pre-închirierea clădirii, ca parte a unei tranzacții mai ample, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafață totală de 81.000 m2 pentru Carrefour, cel mai mare retailer din Europa.

Noul complex Carrefour va include un depozit existent și un spațiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 m2. Este prima construcție de tip Build-to-Suit demarată de P3 în România, de la achiziția P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din țară, la începutul acestui an. Noile clădiri vor mări portofoliul total al P3 în România, portofoliu care cuprinde deja opt depozite, la circa 270.000 m2.

Ian Worboys, CEO-ul P3, declară: „Este unul dintre cele mai mari contracte încheiate anul acesta de P3 pe piața logistică din Europa Centrală și de Est. Faptul că o companie de calitatea și dimensiunea Carrefour a devenit clientul nostru, într-un proiect de o asemenea amploare, este o mare realizare pentru P3. România crește rapid ca piață, iar ambițiile noastre sunt foarte mari aici. După ce am achiziționat P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din țară, la începutul acestui an, suntem foarte entuziasmați să facem un nou pas cu primul nostru proiect Build-to-Suit. Această tranzacție certifică numeroasele calități ale parcului, inclusiv locația și facilitățile lui, dar și capacitatea P3 de a livra clădiri concepute după nevoile clienților, rapid și eficient din punct de vedere al costurilor. Carrefour este unul dintre clienții noștri în Franța și suntem încântați să colaborăm cu ei și în România”.

Construcția primei clădiri a început în octombrie 2015, spațiile logistice urmând a fi predate în mai multe etape, între aprilie și octombrie 2016.

Anca Damour, Director of Property & Corporate Affairs al Carrefour, precizează: „Odată cu succesul business-ului nostru multivalent a venit și nevoia de a ne extinde depozitele în nord-vestul Bucureștiului. De aceea, ne-am propus să dublăm spațiul pe care-l ocupăm prin construcția de noi clădiri Build-to-Suit, realizate după cele mai înalte standarde de mediu, pentru a ne adapta nevoilor noastre din prezent și din viitor”.

„Din cauza unor cerințe extrem de specifice și a unui interval de timp foarte strâns, proiectul a devenit foarte complex, de aceea aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor implicați în el, inclusiv avocaților de la Țuca Zbârcea & Asociații, consultanților CBRE și partenerilor de la P3 pentru munca imensă depusă în încheierea acestui contract. Am ales să lucrăm cu P3 datorită expertizei lor în domeniul logistic, capacității dovedite de a răspunde așteptărilor noastre și abilității lor de a lucra pe un spațiu ocupat deja de alți clienți, permițând tuturor operațiunilor să continue în timpul construcției”, adaugă Anca Damour.

Clădirile vor fi construite de P3 după cele mai noi standarde, menite să respecte criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și să eficientizeze costurile operaționale. Compania lucrează îndeaproape cu echipa Carrefour și explorează diverse soluții tehnologice moderne pentru a atinge aceste obiective, inclusiv iluminare cu LED, management-ul alimentării cu apă, placare eficientă energetic (etanșare în depozitul frigorific) și un sistem complet de management al clădirilor. Noul spațiu va fi proiectat, totodată, pentru a se adapta nevoilor în schimbare ale Carrefour, prin capacitatea de a fi extins.

Poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, lângă București, parcul P3 Bucharest este ocupat în totalitate, în prezent. În plus, dispune de teren care permite dezvoltarea a 114.000 m2 de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 m2 și până la 40.000 m2..

P3 Bucharest are acces direct și rapid la autostrada A1. Parcul se află în imediata apropiere a șoselei de centură a orașului, care permite accesul facil către cele șase sectoare ale Bucureștiului, către Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 22 km distanță, și către autostrada A2.

Grupul Carrefour este cel mai mare retailer din Europa și al patrulea la nivel mondial. Are mai mult de 380.000 de angajați în întreaga lume. Cu peste 10.800 de magazine în 34 de ţări, a generat o cifră de afaceri de 100,5 miliarde de euro în 2014. În România, Carrefour numără 185 de magazine (28 de hipermarket-uri, 103 supermarket-uri, 53 de magazine de proximitate şi un magazin de comerţ online), o cifră de afaceri de 1,01 miliarde de euro (2014) și 10.000 de angajați. Carrefour România este al doilea cel mai mare retailer din România.

Bucuresti, 17.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *