free download 78 travel guides written by experts

Outplacementul sau cum sa ai beneficii in situatii de tranzitie

Criza economică determină companiile să-şi restructureze politicile de management şi de multe ori sunt nevoite să facă disponibilizări pentru a rămâne competitive pe piaţă.  Pentru a le sprijini în acest demers, am hotărât să dezvoltăm serviciul de outplacement, care reprezintă modalitatea de succes pentru rezolvarea unor astfel de situaţii.  

Serviciul de outplacement constituie procesul prin intermediul căruia este facilitată tranziţia angajaţilor care părăsesc organizaţia şi  orientarea lor către alte companii cu acelaşi profil de activitate sau cu profil diferit. Proiectul implică evaluarea angajaţilor (cunoştinţe, abilităţi, interese şi valori), orientarea acestora în carieră şi dezvoltarea capacităţilor şi a potenţialului pe care îl au.

Cei disponibilizaţi sau în curs de disponibilizare (indiferent că au ocupat poziţii de management sau de execuţie) beneficiază de asistenţă individualizată cu scopul de a deveni pregătiţi să concureze pe piaţa muncii având totodată şanse de reuşită mai mari. 

Companiile care apelează la programele de outplacement, spre deosebire de cele care nu folosesc aceste programe, au de trei ori mai multe şanse să îşi crească acţiunile pe piaţa, profitabilitatea având de asemenea şanse duble de creştere. Miza companiilor care cumpără acest serviciu pentru angajaţii lor este imaginea şi bunul renume în piaţă, un număr redus de litigii şi, pe termen lung, motivarea angajaţilor rămaşi în companie. Acest lucru este extrem de important pentru o companie care doreşte să rămână pe piaţă.

Echipa Psihoselect oferă  companiilor sprijinul de specialitate necesar  datorită  experienţei solide,  competenţelor de evaluare şi îndrumare ale consultanţilor noştri, metodologiei complete, precum şi  abordării etice şi profesionale de înaltă clasă. De asemenea, programul de outplacement Psihoselect garantează confidenţialitate, încredere şi corectitudine, valori esenţiale pentru reuşita unui astfel de proiect.

Bucuresti, 02.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *