free download 78 travel guides written by experts

Outlook Q2 2012 Saxo Bank: Marea operatiune de revenire

A fost evitată o nouă criză, însă politicile continuă să provoace dezastre

Saxo Bank, banca daneză specializată în investiții şi tranzacționare online, crede că în al doilea trimestru al anului este posibil un impuls pozitiv rezonabil care să blocheze criza geopolitică. Eventuala întoarcere la o nouă emisiune monetară pare inevitabilă din moment ce băncile centrale încearcă să se țină departe de criză, iar erorile politice, coroborate cu fricțiunile sociale și geopolitice, vor duce la o situație explozivă.

Potrivit analiștilor băncii, Europa va continua pe drumul unei creșteri economice reduse, în pofida faptului că Eurozona a intrat în recesiune la sfârșitul anului trecut. Cu toate acestea, revenirea economiei americane va avea un efect pozitiv și în Europa, iar Asia va continua să o ajute prin importuri. Dacă această revenire americană nu va aduce și o creștere a numărului de locuri de muncă, s-ar putea să asistăm la o nouă emisiune monetară în trimestrul al III-lea, anul acesta. În Asia, dosarul cel mai critic este China, unde investițiile continuă să piardă teren și asta o să se vadă destul de curând.

Saxo Bank crede că bunurile de larg consum vor avea un parcurs dificil în continuare, atâta timp cât politicile privind produsele derivate din petrol sunt destul de impredictibile. Am putea asista la creșteri importante de prețuri. Aurul își va consolida pozițiile la începutul Q2. Volatilitatea va reveni pe piața de equity pe măsură ce stimulentele vor dispărea, iar dividendele plătite acționarilor vor fi fost plătite. Dolarul australian este în poziția cea mai dezavantajoasă printre monedele importante, cu șanse mari să piardă din cauza mișcărilor Chinei, de exemplu. China va avea și ea o problemă cu propria monedă, yuanul, care va simți reducerea schimburilor comerciale și a investițiilor.

Steen Jakobsen, Chief Economist la Saxo Bank: “Experimentul financiar inițiat de politicieni post criza Lehman este în cel de-al patrulea an și nu se vede mare lucru. Băncile centrale din întreaga lume au declanșat o cursă pentru a tipări cât mai mulți bani cu putință, din dorința de a-și slăbi moneda în fața celorlalte state care poartă aceeași luptă. O ultimă soluție, am putea spune, și am putea vedea ceva rezultate, din moment ce dobânzile scăzute și măsurile neconvenționale au cam dispărut, fiind înlocuite de dobânzi joase și creștere economică modestă”.

Raportul Outlook Q2 2012 Saxo Bank include următoarele analize:
• Equities
• Outlook FX
• Politici Monetare: Băncile Centrale
• Outlook Asia: China – o revenire puțin diferită
• Outlook bunuri de larg consum: Piețele de petrol caută echilibrul potrivit

Bucuresti, 25.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *