free download 78 travel guides written by experts

Oul posat si sufleul de branza i-au adus lui Kiki eliminarea din competitia MasterChef

Probele inedite ale ediției MasterChef, în care concurenții au avut de gătit preparate demne de restaurante de lux, dar și feluri de mâncare mai simple, au fost urmărite de peste 1.3 milioane de telespectatori la nivel național pe întreg intervalul de difuzare, 20:30 – 22:31. Minutul de aur, de la 20:30, a reunit peste 1.8 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, MasterChef a fost lider de audiență, obținând 9.3 puncte de rating și 21.2% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 6.6 puncte de rating și 15.2% share.

Ediția de aseară a debutat cu o nouă probă cutia misterelor. Concurenții au avut de gătit chiftele, care să corespundă standardelor unui restaurant de lux. Presiunea a fost mare, preparatele, în aparență simplu de realizat, punându-i în dificultate pe concurenți, atât din punct de vedere al plating-ului, cât și al compoziției chiftelelor. Kiki a realizat o tragedie, după cum a mărturisit chiar ea, având o abordare nereușită a tradiționalelor preparate. Alături de ea, Ana Maria și Claudia au fost nominalizate la spălatul vaselor. Iulian, Florin și Andrei au reușit să realizeze niște preparate deosebite, care respectau din toate punctele de vedere cerințele Chef-ilor. Preparatul lui Florin a fost câștigător, acesta câștigând imunitate la cea de-a doua probă a ediției.

La proba pe perechi, concurenții au fost provocați să realizeze două preparate, care să impresioneze prin gust, dar mai ales prin aspect. Florin a avut avantajul de a alege echipele care vor avea timpul de gătit redus de la 70 de minute la 65, respectiv 60 de minute. Surpriza probei a fost un mic bonus care a creat legături indestructibile: o pereche de cătușe. Evident, Florin a considerat că de acest avantaj trebuie să beneficieze prietenul său Tudor, care a fost legat de Claudia pe durata întregii probe. Deși au fost legați de mâini, proba nu i-a pus în dificultate pe cei doi, reușind să se salveze de la testul sub presiune. Preparatele gătite de Anuța, Liviu, Kiki și Adriana nu le-au asigurat salvarea de la testul sub presiune.

Ultima probă de marți, testul sub presiune, a fost structurat în 3 etape. La prima dintre ele, cei 4 concurenți au fost provocați să gătească ouă prăjite, care să respecte standardele stabilite de Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean: fără urme de arsură, iar gălbenușul și albușul să fie coagulate corect. Anuța a fost cea care s-a apropiat cel mai mult de solicitările juriului, fiind salvată după prima etapă a testului sub presiune. La cea de-a doua etapă, Kiki, Adriana și Liviu au avut de pregătit un ou poșat, o provocare aparent simplă. Însă lucrurile nu au fost așa pentru toți concurenții, Liviu fiind singurul care s-a salvat de la participarea la ultima etapă. Kiki nu a profitat de ultima șansă care i-a fost acordată: gătirea unui sufleu de brânză care, din nefericire pentru aceasta, s-a lăsat mult prea devreme.

10 concurenți au rămas în lupta pentru marele titlu MasterChef și premiul de 50.000 de euro! Competiția continuă și săptămâna viitoare cu noi probe spectaculoase.

Bucuresti, 11.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *