metalshow

Oseminte prin posta

Luni, 27 noiembrie 2006, destinatarul unei trimiteri postale a sesizat Politia din judetul Mehedinti ca a primit la Oficiul Postal Dr. Turnu Severin 4, un colet continand osemintele umane ale unei rude. Coletul respectiv a fost expediat din Bucuresti.

Referitor la acest eveniment, Posta Romana face precizarea ca intreaga responsabilitate privind continutul coletului apartine expeditorului.

Conform Instructiunilor Postei Romane pentru executarea serviciului de mesagerie interna si a Contractului cadru privind furnizarea serviciilor postale din sfera serviciului postal universal, Posta Romana are obligatia de a nu deschide trimiterea postala, precum si de a nu utiliza metode de manipulare a trimiterilor postale care pot altera, prin interventia unor factori exteriori, trimiterea postala ori continutul acesteia sau care pot da angajatilor sai posibilitatea de a cunoaste continutul trimiterilor postale.

La acceptarea coletelor postale fara valoare declarata sau cu valoare de pana la 500 de RON, salariatul postal nu verifica continutul acestora, coletele postale fiind prezentate de catre expeditori, pe proprie raspundere, gata ambalate. Angajatul Postei Romane verifica doar daca continutul inscris de expeditor pe buletinul de expeditie si pe ambalaj indeplineste conditiile pentru a fi admis in reteaua postala.

Mentionam ca in cazul de la OP Dr. Turnu Severin 4, coletul avea valoarea declarata de 100 de RON, iar pe buletinul de expeditie si pe ambalaj se mentiona “material didactic”.

Bucuresti, 28.11.2006
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *