free download 78 travel guides written by experts

Originea Noului Testament

Adolph von Harnack
Editura Herald

Editura Herald ne propune in colectia Fiat Lux o lucrare deosebit de interesanta.

Am sa va spun intai ca mi-a placut modul in care e construita cartea si ideea argumentarii autorului. Acesta nu foloseste doar elemente cunoscute. "Uneori istoria originii Noului Testament se transforma intr-un joc savant de ipoteze. Metoda folosita este sa se enumere tot ce s-ar fi putut intampla intr-o situatie data, ce situatii ipotetice ar fi trebuit in mod logic sa decurga din actiunea fortelor si principiilor ce chemau la viata Noul Testament si a celor care i se impotriveau." (p 6).

Jocul acesta e imposibil sa te lase indiferent. Fiecare asemenea situatie ipotetica ajuta la conturarea unui adevar istoric.

Veti vedea ca in carte sunt prezente doua capitole fiecare cu subcapitole interesante alcatuite in fapt din intrebari. Se incearca oferirea unui raspuns la intrebarea de ce exista 4 Evanghelii si nu doar una, ce s-a intamplat cu alte materiale care se vehiculeaza ca ar fi facut parte din Noul Testament si multe multe alte elemente de acest gen sunt clarificate. Este evidenta eruditia autorului, insa lucrarea este una accesibila oricarei persoane dornice de cunoastere. Veti gasi la final si niste anexe de asemenea interesante.

Va recomandam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *