Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Organizațiile se confruntă cu provocări operaționale din ce în ce mai mari ca urmare a efectului de domino al Covid-19

Indiferent de dimensiune, sector sau țară, impactul economic și social al pandemiei s-a extins, iar provocările sunt în creștere pentru afaceri și profesia contabilă, dezvăluie sondajul global ACCA Covid-19 „Drumul spre recuperare”.

După primul raport din luna martie 2020, mai multe aspecte cheie care trebuie abordate de către decidenții politici și guverne au devenit acum mai clare. ACCA solicită guvernelor din întreaga lume să examineze pachetele de sprijin economic care să permită revenirea la o creștere durabilă.

Andreia Stanciu, director ACCA Europa Centrală și de Sud-Est explică provocările inevitabile pe care le întâmpină majoritatea companiilor: “La nivel global, problema din centrul acestei situații este scăderea dramatică a cererii , 53% dintre respondenți afirmând că achizițiile au fost oprite complet sau reduse în această perioadă. Vedem astfel un efect de domino, atât lansările de produse, cât și planurile de investiții fiind amânate. Acestea se adaugă problemelor legate de lanțul de aprovizionare și de neîndeplinirea comenzilor clienților.”

Analizând rezultatele celor 224 de experți financiari din Europa Centrală și de Est care au răspuns chestionarului, datele arată că 61% dintre respondenți afirmă că solicitările clienților au scăzut. 36% spun că întâmpină probleme cu fluxul de numerar.

ACCA logo

Cu toate acestea, există și vești bune: 82% dintre organizații au efectuat o nouă prognoză financiară de la izbucnirea pandemiei, ceea ce înseamnă că se pregătesc pentru ceea ce urmează.

Alte date ale studiului dezvăluie:

  • 78% se așteaptă la scăderea veniturilor în comparație cu anul financiar precedent.
  • 91% au adoptat acum strategii flexibile de lucru de acasă, 44% alegând varianta rotației de personal prezent la birou pentru a satisface cerințele de distanțare socială.
  • 71% văd transformarea locului de muncă drept impactul cu cea mai lungă durată a epidemiei de Covid-19.
  • 53% consideră că intervențiile guvernamentale nu sunt eficiente pentru activitatea lor.

Andreia Stanciu adaugă: „Aceste date dezvăluie îngrijorări mai mari cu privire la aspect care țin de finanțare și de datorii; având în vedere climatul economic global, înseamnă că acestea vor fi probleme dificil de rezolvat. Pandemia a avut un efect profund care va persista dincolo de anul 2020. Criza a ridicat întrebări fundamentale cu privire la viitorul muncii și la viața noastră profesională: 71% dintre respondenți au identificat transformarea practicilor de lucru cu o mai mică dependență de utilizarea spațiului fizic ca fiind cea mai probabilă implicație pe termen lung.

„Cu toate acestea, conform datelor noastre, există și alte implicații potențiale pe termen lung – inclusiv extinderea investițiilor în mediul digital, o prioritizare continuă a sănătății angajaților și a clienților și o posibilă transformare globală a lanțului de aprovizionare”.

Recomandăm organizațiilor să urmeze„ trei A ”- să Acționeze și să răspundă durabil la criza imediată pe termen scurt; să Analizeze diferitele surse de informații pentru a începe să construiască calea către recuperare pe termen mediu și să Anticipeze cum trebuie să evolueze strategiile pe termen lung. ”

Mai multe detalii despre acest studiu găsiți aici. Acest sondaj, efectuat în iunie, include peste 4.500 de membri ACCA și îi succede raportului ACCA COVID-19 Global Survey: Inside Business Impacts and Responses din aprilie 2020, continuând să urmărească impactul pe care epidemia de Covid-19 îl are în întreaga lume și examinează modul în care organizațiile răspund acestei noi realități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *