free download 78 travel guides written by experts

Organizatia Barbatilor din Romania – Bergenbier a votat: Barbatii romani merita o statuie

O statuie reprezentativă pentru toţi bărbaţii din România, o zi liberă pentru a face orice şi cât mai puţine diminutive folosite în comunicare: acestea sunt dorinţele bărbaţilor români, ce vor fi proclamate în Cartea Galbenă Bergenbier.

Organizatia Bărbaţilor din România Bergenbier a supus la vot, până în prezent, 833 de hotărâri ce vor intra în Cartea Galbenă, o constituţie a bărbaţilor români. În topul celor mai votate legi ale bărbaţilor se află, în acest moment, următoarele:
I. Bărbaţii merită statuie.
II. Orice bărbat are dreptul la o zi pe săptămână în care poate face ce vrea.
III. Bărbaţii nu folosesc diminutive
IV. De Ziua Bărbatului, femeile nu vor spune „Nu”.
V. Ziua Bărbatului e în fiecare zi.

Până în prezent, hotărârea potrivit căreia bărbaţii români merită statuie a fost votată de aproximativ 1700 de bărbaţi, plasându-se pe primul loc în topul celor mai votate legi. În acelaşi timp, hotărârea este una dintre cele mai neobişnuite legi din Cartea Galbenă Bergenbier, fiind intens disputată online, pe pagina de Facebook a campaniei.

„Faptul că bărbaţii români au votat hotărârea potrivit căreia ei merită să le fie construită o statuie este, într-adevăr, un element interesant din punct de vedere social. Expresia este, mai degrabă, asociată femeilor deşi, după ştiinţa mea, nu există o statuie a femeii românce. Probabil că această hotărâre provine din nevoia de recunoaştere a meritelor masculine, de a spune că noi, bărbaţii, suntem cineva” a explicat doctor psiholog Ion Duvac.

Cât despre celelalte hotărâri aflate în Cartea Galbenă Bergenbier, iată ce au declarat doi prezentatori de televiziune cunoscuţi.

Prezentatorul TV Radu Vâlcan a ţinut să ureze, în avans, la mulţi ani tuturor bărbaţilor din România care îşi sărbătoresc ziua pe data de 5 Mai. „La mulţi ani, domnilor! Ziua Bărbaţilor nu se sărbătoreşte niciodată singur aşa că sunaţi-vă prietenii, căci de ziua noastră avem liber la bere! La mulţi ani tuturor bărbaţilor din România!”.

Victor Slav a adăugat că hotărârea sa preferată din Cartea Galbenă Bergenbier este cea care precizează faptul că femeile nu pot spune „Nu” de Ziua Bărbaţilor. „Indiferent de vreme, de Ziua Bărbaţilor trebuie să mergem împreună să celebrăm faptul că suntem bărbaţi. E important să nu uităm un lucru, şi anume că pe 5 Mai este ziua noastră”.

În mod surprinzător, şi actriţa Adela Popescu şi-a arătat suportul pentru hotărârile din Cartea Galbenă Bergenbier. „De Ziua Bărbatului, mă voi strădui să nu spun cuvântul „nu”. Pentru că, domnilor, măcar pentru o zi meritaţi acest lucru!”

Începând cu luna aprilie a acestui an, Organizaţia Bărbaţilor din România (O.B.R Bergenbier) a început să adune hotărârile şi drepturile bărbaţilor în Cartea Galbenă. Aceasta va fi ulterior proclamată în cadrul celui mai mare eveniment din România dedicat bărbaţilor, Ziua Bărbatului, ce va avea loc, ca in fiecare an, pe 05 mai. Organizaţia Bărbaţilor din România Bergenbier îşi propune să reprezinte vocea bărbaţilor din toată ţara. O.B.R Bergenbier beneficiază inclusiv de o campanie de recrutare de membri ce se desfăşoară pe bergenbier.ro si prin pagina de Facebook Bergenbier.

Bucuresti, 27.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *