free download 78 travel guides written by experts

„Orfani in Brooklyn” de Jonathan Lethem

Roman distins cu
NATIONAL BOOK CRITICS AWARD 1999
şi GOLD DAGGER AWARD 2000

Declarat Cel mai bun roman al anului 1999 de THE NEW YORK TIMES,
PARIS REVIEW, ESQUIRE, McSWEENEY’S şi TIN HOUSE.

„Cel mai bun roman poliţist din ultima vreme…

Puneţi nişte Raymond Chandler, Oliver Sacks şi un strop de Irvine Welsh într-un blender. Apăsaţi pe buton, aşteptaţi relaxaţi – şi ceva asemănător acestui fantastic Orfani în Brooklyn va fi rezultatul unui regal literar/culinar hibrid.” – MAXIM

Lionel Essrog este măscăriciul Brooklynului, un orfan pe care impulsurile sindromului Tourette de care suferă îl fac să latre, să numere şi să masacreze limba engleză în cele mai surprinzătoare şi originale moduri. Împreună cu trei veterani de la Orfelinatul pentru băieţi St Vincent, el munceşte pentru agenţia de detectivi a măruntului mafiot Frank Minna. Dar viaţa fără Frank Minna, charismaticul Rege al Brooklynului, ar fi de neimaginat, prin urmare cui îi pasă dacă sarcinile pe care acesta le încredinţează băieţilor sunt… ei bine, nu chiar legale. Însă când Frank este înjunghiat mortal, lumea lui Lionel este zgâlţâită din temelii.

Orfani în Brooklyn este un omagiu adus povestirii clasice cu detectivi, un roman absolut captivant, memorabil în recursivitatea sa şi total fascinant.

„O carte remarcabilă… Orfani în Brooklyn este, printre altele, o poveste despre orfani, o satiră a spiritului Zen din metropola newyorkeză şi o istorie detectivistă încărcată de mister.” – TIME OUT NEW YORK

„Plin de dialoguri sclipitoare şi răsturnări de situaţie… O aventură fascinantă.” – GUARDIAN

„Un thriller de o virtuozitate ameţitoare.” – HARPERS AND QUEEN

Traducere din limba engleză şi note de Irina NEGREA
ISBN: 978-973-102-364-9
Format: 13×20 cm, 464 pagini, copertă broşată
Preţ: 39,90 lei
Colecţia LEDA CONTEMPORAN

Roman recomandat de: Cărtureşti

JONATHAN LETHEM, unul dintre cei mai inventivi și apreciaţi scriitori americani contemporani, s-a născut la 19 februarie 1964, în Brooklyn, New York. Și-a făcut debutul literar cu romanul Gun, with Occasional Music, o îmbinare de science-fiction și scriere poliţistă, în anul 1994. Au urmat alte trei alte opere SF – Amnesia Moon (1995), As She Climbed Across the Table (1997) și Girl in Landscape (1998). În 1999 a cunoscut un succes răsunător odată cu publicarea romanului Motherless Brooklyn (Orfani în Brooklyn), distins cu prestigiosul National Book Critics Circle Award. Declarat cel mai bun roman al anului 1999 de publicaţiile Esquire, McSweeney’s, Tin House, The New York Times și Paris Review, i s-a acordat și Gold Dagger Award pe anul 2000.

În 2003, un nou roman, The Fortress of Solitude, este foarte bine primit de public și critică, figurând pe lista de bestselleruri a ziarului New York Times și fiind nominalizat la International IMPAC Dublin Literary Award. În anul 2005, Lethem câștigă o bursă din partea Fundaţiei McArthur. Lista scrierilor sale continuă cu You Don’t Love Me Yet (2007) și Chronic City (2009). Volume de scurte povestiri, non-ficţiune și scenariile de film se adaugă operei sale atât de variate ca stil și genuri literare.

Bucuresti, 14.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *