metalshow

Ordin de la PD-L: crasme in locul bazelor sportive

Dupa ce au falimentat tara pentru clientela de partid, PDL a ramas in pana de fonduri pentru uzul personal. Totusi, au mai gasit un mic izvor de finante pentru “greii” PDL: scoaterea la mezat a tuturor bunurilor si proprietatilor care se afla (inca!) in patrimoniul Ministerului Educatiei Tineretului si Sportului.

In data de 30 iunie 2010, Guvernul Boc emite ordonanta de urgenta OUG 77/2010 prin care se reglementeaza posibilitatile de valorificare a bunurilor imobile destinate activitatii de tineret si sport, aflate in administrarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret. Prin OUG se abroga art. 80 alin. (3) si (4) din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, disparand astfel din aceasta lege destinatia bazei materiale din patrimoniu, respectiv activitati de tineret si sportive.

In acest fel se deschide calea de a se face ORICE cu patrimoniul sportiv al tarii! Se pot distruge terenuri de sport, bazine, stadioane pentru a se construi restaurante! Chiar in criteriile de selectie pentru licitatii este trecuta obligativitatea ca ofertantul sa aiba ca obiect de activitate si sa desfasoare efectiv activitati hoteliere, de turism, restaurante!

Justificarea oficiala (nu neaparat si reala!) a necesitatii adoptarii OUG 77/2010 mentioneaza necesitatea accesarii de fonduri comunitare, in vederea modernizarii bazei materiale din patrimoniul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Ordonanta se afla in contradictie in cel putin doua puncte cu normele comunitare: investitiile europene nu pot fi efectuate in forma provizorie, iar durata concesionarii/inchirierii este prea mica pentru a indeplini criteriile de eligibilitate.

„Din punct de vedere legal si moral, ordonanta ignora complet legile in vigoare, deoarece ea este emisa in ultima zi de sesiune parlamentara, cand Parlamentul inca nu era in vacanta! Mai mult, “tunul” pe care PDL vrea sa il dea tinerilor si sportului de aceasta data a fost premeditat! Acest fapt este dovedit de faptul ca Ordinul 4230/2010 al ministrului educatiei, care reglementeaza metodologia de aplicare a acestei OUG, a fost emis in data de 17.06.2010, adica cu 13 zile inainte de emiterea OUG 77/2010! Deci, modalitatea de aplicare a ordonantei a fost emisa chiar inainte de emiterea ordonantei! Care este justificarea legala a acestui ordin care reglementa la data emiterii o ordonanta care nu exista? De ce nu au fost introduse in dezbatere publica / parlamentara aceste acte normative?” a declarat Vlad Ghiga, Secretar TSD Iasi.

Mihaela Popa, senator PDL din Iasi, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul Romaniei nu a avut nici cea mai mica reactie la acest ordin. „Aceasta tacere atesta apartenenta dumneaei la caracatita intereselor clientelare ale PDL. O somam public pe doamna senator Mihaela Popa sa raspunda de ce nu a luat atitudine fata de acest ordin abuziv si sa aleaga, totodata, categoria unde se incadreaza prin lipsa de reactie: cea a hotilor sau cea a complicilor la hotie!” a afirmat Bogdan Cojocaru, Presedinte TSD Iasi.

Bucuresti, 19.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *