free download 78 travel guides written by experts

Orchestra Nationala Radio si Madalin Voicu va poarta in „Lumea Noua”

Orchestra Nationala Radio si dirijorul Madalin Voicu va invita vineri, 11 februarie, la o seara muzicala de exceptie ce include o calatorie pana in America. Simfonia a IX-a in mi minor Din Lumea Noua, op.95 de Antonin Dvořák si Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 61 de Ludwig van Beethoven – acesta este programul pe care orchestra l-a pregatit pentru concertul ce va avea loc de la ora 19.00, la Sala Radio.

Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 61 de Ludwig van Beethoven va beneficia de interpretarea talentatului violonist Florin Croitoru.

Dupa debutul sau in anul 1994 cu Orchestra Filarmonica din Viena, Florin Croitoru a fost aclamant de presa din Austria ca un „solist fenomenal, cu o tehnica perfecta”. De atunci, a sustinut numeroase recitaluri si concerte in peste 20 de tari din Europa, Asia, Africa si Statele Unite. Florin Croitoru s-a remarcat ca un talent de exceptie, fiind rasplatit cu numerose premii in diverse competitii nationale si internationale. Palmaresul sau cuprinde 11 premii dintre care amintim Premiul I (Perla Coroanei), obtinut la Concursul international de vioara "Fritz Kreisler" (Viena – 1992).

Discografia sa cuprinde un compact disc inregistrat alaturi de Samuel Sanders, si un altul alaturi de violonistii Emil Israel Chudnovsky si Andrew Haveron. Repertoriul sau cuprinde numeroase lucrari, artistul prezentand totodata, pentru prima oara in integralitate in Romania, celebrele 24 Capricii de Paganini.

Descoperind mai intai vioara, Madalin Voicu a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti sub indrumarea lui George Manoliu si a Corneliei Bronzetti. Ulterior, Madalin Voicu avea sa studieze si dirijatul, de-a lungul timpului fiind indrumat in arta dirijorala de muzicieni de prestigiu precum Corneliu Dumbraveanu, Carlo Zecchi, Hans Swarowsky sau Sergiu Celibidache.

Madalin Voicu a fost dirijor al Filarmonicii "Oltenia" si al Filarmonicii din Ploiesti, fiind totodata un invitat permanent al orchestrelor de profil din tara si a intreprins numeroase turnee in Anglia, Austria, Argentina, Belgia, Brazilia, Germania, Grecia, Elvetia, Luxemburg. A sustinut numeroase concerte alaturi de Orchestra de camera "Bucuresti", infiintata de tatal sau, distinsul violonist Ion Voicu.

Promotor al tinerelor generatii de muzicieni, a realizat, prin intermediul Fundatiei Internationale „Ion Voicu”, numeroase concerte si a rasplatit numerosi artisti precum Florin Ionescu-Galati, Gabriel Croitoru sau Cosmin Banica.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 08.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *