metalshow

Orchestra Nationala Radio deschide concertul dedicat Zilei Romaniei la EXPO 2010 Shanghai

Orchestra Nationala Radio, Damian Draghici si Grigore Lese vor sustine joi, 29 iulie 2010, ora 18.00, concertul dedicat Zilei Romaniei la EXPO 2010 Shanghai. Concertul, care va avea loc in Sala Rosie a Centrului Expozitional (capacitate 2.500 de locuri), va incheia sarbatoarea Zilei Romaniei, marcand cel mai important moment cultural al prezentei nationale la acest eveniment de scala mondiala.

Concertul sustinut de Orchestra Nationala Radio, dirijor Tiberiu Soare, va cuprinde lucrari de popularitate din muzica clasica romaneasca si universala: Rossini – Uvertura la Cotofana hoata, Porumbescu – Balada, Saint Saëns – Introducere si Rondo capriccioso, Gershwin – Rhapsody in Blue si Enescu – Rapsodia I. Solisti: Alexandru Tomescu si Horia Mihail.

Un program similar celui din 29 iulie a fost prezentat de Orchestra Nationala Radio publicului romanesc in data de 28 iunie, la Sala Radio.

Programul special pentru Ziua Nationala va incepe la ora 10.30, ora locala (5.30 – ora Romaniei) cu o ceremonie oficiala, va cuprinde tururile pavilioanelor celor doua tari, precum si al Uniunii Europene si se incheia dupa ora 20.30, ora locala (15.30 – ora Romaniei), in Sala Rosie a Centrului Expo, cu spectacolul sustinut de Orchestra Nationala. In aceeasi zi, va avea loc si lansarea noului brand turistic al Romaniei.

Ziua de 29 iulie a fost aleasa pentru a coincide cu celebrarea Zilei Imnului National al Romaniei, „Desteapta-te, romane!".

Bucuresti, 23.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *