metalshow

Orchestra Nationala Radio – concert de succes la Shanghai

Orchestra Nationala Radio a deschis concertul dedicat Zilei Romaniei la EXPO 2010 Shanghai din data de 29 iulie 2010, in prezenta ministrilor Teodor Baconschi si Elena Udrea. Orchestra Nationala, dirijata de Tiberiu Soare, si solistii sai Alexandru Tomescu si Horia Mihail au oferit publicului, prin programul muzical ales, un concert-simbol pentru calitatea vietii culturale din tara noastra, sala – plina – frematand semnificativ pe intreaga evolutie a acestora.

In partiturile solistice din Introducere si Rondo capricioso de Camille Saint-Saens, Balada de Ciprian Porumbescu si Rhapsody in Blue de George Gershwin, Alexandru Tomescu si Horia Mihail, sub bagheta energica a lui Tiberiu Soare, au uimit audienta prin tehnica impecabila, eleganta si sensibilitatea interpretativa.

In partea a doua a concertului, Grigore Lese – rapsod al Tarii Lapusului si dedicat promotor al muzicii autentice romanesti, si Damian Draghici – unul dintre cei mai importanti lautari contemporani, castigator al unui premiu Grammy in anul 2006, au incantat publicul prezent.

Membrii Orchestrei Nationale Radio, alaturi de delegatia oficiala romana, au participat la Ceremonia de arborare a drapelelor Romaniei si R.P. Chineze, la vizitele organizate in pavilioanele celor doua state, precum si la spectacole cultural-artistice pregatite special pentru aceasta ocazie. Cu prilejul Zilei Romaniei la EXPO 2010, pe 29 iulie, la Shanghai a avut loc si lansarea brandului turistic de tara.

Deplasarea Orchestrei Nationale Radio la Shanghai a fost finantata de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Bucuresti, 30.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *