metalshow

Orasele universitare isi asteapta studentii: doar in luna august, aproape 70 de mii de apartamente

scoase la vanzare sau inchiriere

In luna august 2015, romanii au postat pe OLX.ro aproape 70 de mii de anunturi noi pentru apartamente cu una, doua sau mai multe camere, locuinte scoase la vanzare sau inchiriere in principalele orase universitare din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Brasov.

Pe perioada verii, pentru toate cele cinci orase, au fost incarcate peste 228.000 de oferte noi.

De asemenea, pentru incarcarea anunturilor, romanii prefera sa foloseasca tot mai mult telefoanele si tabletele, accesand atat aplicatiile OLX.ro pentru Android, iOS si Windows Phone, cat si varianta de mobil a site-ului. La nivel national, in perioada iunie-august 2015 mai mult de 14.000 de oferte de vanzare si inchiriere au fost postate de pe terminalele mobile cu sistem de operare Android, inregistrandu-se o crestere de 500% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceeasi tendinta de crestere se observa si in cazul romanilor ce folosesc telefoanele si tabletele Apple, in ultimele trei luni fiind postate de trei ori mai multe anunturi fata de aceasi perioada din 2014.

In ceea ce priveste pretul cerut, acesta variaza in functie de oras, dimensiunea si pozitia imobilului. Pentru achizitia unei locuinte, cel mai scump imobil se gaseste in Bucuresti, o vila cu arhitectura interbelica si accente neoclasice, scoasa la vanzare pentru 12,5 milioane euro. Cand vorbim despre inchirieri, tot capitala ocupa primul loc cu o oferta de 8000 euro pe luna pentru un penthouse situat in zona de nord a Bucurestiului cu vedere spre Parcul Herastrau.

Bucuresti

Ofertele mai potrivite cu viata de student pornesc insa de la 100-150 euro pe luna pentru inchierirea unei garsoniere. Cei cu bugete mai mari, care au depasit perioada studentiei si au un job bine platit pot inchiria cu 1200 euro o garsoniera in zona Dorobanti.

Studentii care vor sa inchirieze impreuna cu colegi sau prieteni un spatiu mai mare, au la dispozitie apartamente cu doua camere. Chiriile pornesc de la 250-300 euro pe luna si ajung la pana la 4000-4500 de euro. Cel mai avantajos pret pentru inchirierea unui apartament cu trei sau mai multe camere porneste de la 350 euro, cele mai scumpe fiind apartamentele din zonele rezidentiale de lux, unde chiria ajunge la 8000 euro pe luna.

Cluj-Napoca

In Cluj-Napoca, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 40-60 euro pe luna si ajung pana la oferte de 1000 euro pentru cele aflate din zonele exclusiviste. Chiria unui apartament cu doua camere porneste de la aproximativ 100 euro pe luna si atinge sau chiar depaseste pragul de 1200 euro in imobilele aflate in imediata apropiere a campusului universitar. Cele mai mici chirii pentru apartamentele cu trei camere pornesc de la aproximativ 170 euro lunar, pentru apartamentele situate intr-o zona centrala cerandu-se mai mult de 1500 euro.

Timisoara-Iasi-Brasov

In Timisoara, Iasi si Brasov, chiriile variaza intre 1000-1500 euro pentru apartamentele cu doua sau trei camere aflate in centrul orasului, pentru apartamentele cu o camera pretul pornind de la aproximativ 80 euro pe luna.

In total, in categoria Imobiliare se gasesc peste 600.000 de anunturi active pentru apartamente, case, terenuri, birouri si spatii comerciale. In luna august, sectiunea Imobiliare a fost vizitata de aproape 2 milioane de romani ce au petrecut cautand printre cele mai avantajoase oferte peste 650 de mii de ore.

Bucuresti, 02.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *