bucharest tech week 2021

Orange si ANRC deschid un nou telecentru la Moieciu de Sus

Orange si Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii inaugureaza astazi un nou telecentru in satul Moieciu de Sus, judetul Brasov. La festivitatea de deschidere a noului telecentru participa reprezentantii ANRC, autoritatile locale, mass-media si reprezentantii comitetului executiv al Orange Romania.

Telecentrul inaugurat astazi face parte din programul national de instalare a telecentrelor in satele fara acces sau cu acces redus la servicii de telefonie, initiat de ANRC în 2004. In cadrul acestui program au fost deja instalate 28 de telecentre si vor mai fi instalate 80 pana la sfarsitul anului. Moieciu de Sus este cea de-a 6-a localitate din cadrul proiectului in care Orange implementeaza solutii de comunicatii. In aceasta luna Orange urmeaza sa deschida inca doua telecentre, in localitatea Fantanele din judetul Dambovita respectiv in localitatea Serghis din judetul Bihor, iar pana la sfarsitul anului va da in folosinta telecentre in alte 8 localitati din tara. Telecentrul de la Moieciu este dotat cu doua telefoane, fax multifunctional si doua calculatoare performante conectate la internet. Astfel, peste 5000 locuitori din Moieciu si localitatile invecinate vor putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, vor putea apela numarul de urgenta – 112 si vor avea acces la internet si fax.

In medie, costul instalarii si mentinerii in functiune timp de trei ani a fiecarui telecentru, asa cum a fost stabilit în urma licitatiilor organizate pana în prezent, este de aproximativ 10.000 Euro. Costul pentru fiecare localitate este diferit în functie de tehnologia utilizata si de distanta fata de ultimul punct al retelei furnizorului desemnat si este acoperit de ANRC din fondul de serviciu universal.

Pentru a oferi localnicilor din Moieciu prilejul de a testa serviciile telecentrului, Orange ofera acces gratuit la serviciile de telefonie si internet in cursul zilei de marti 23 mai. De asemenea, Orange pune la dispozitia locuitorilor din Moieciu un cont de e-mail gratuit: telecentru.moieciu@orangenet.ro, iar la sfarsitul contractului de trei ani, echipamentul din dotarea telecentrului va fi donat Consiliului Local al localitatii Moieciu.

Dan Cristian Georgescu, Presedinte ANRC declara: “ANRC si-a propus sa conecteze toate comunitatile din Romania la telefonie si Internet pentru ca accesul la comunicatii este vital pentru dezvoltarea fiecarei persoane si a oricarei comunitati. In situatii de urgenta un telefon poate salva vieti omenesti. ANRC a initiat, inca din 2004, proiectul national de instalare de telecentre prin care, in colaborare cu industria de comunicatii si autoritatile locale, a organizat licitatii pentru instalarea de telecentre in 208 localitati. In localitatile mai mici care inca nu au acces la servicii de comunicatii, ANRC va incepe anul acesta instalarea telefoanelor publice cu plata".

 “Orange intelege importanta comunicarii si a tehnologiei in dezvoltarea comunitatii. De aceea ne-am implicat chiar de la inceput ca partener al ANRC in implementarea telecentrelor in localitati izolate din tara, devenind in 2005 primul furnizor de serviciu universal din Romania.
In contextul izbucnirii epidemiei de gripa aviara, pentru a asigura permanenta serviciilor mobile in sudul Transilvaniei, 2 ingineri din departamentul tehnic s-au oferit voluntar sa ramana izolati in centrala Orange din Dumbravita, pe perioada carantinei. Datorita lor locuitorii a 7 judete pot vorbi la telefonul mobil.” declara Daniel Lavina, Director Tehnic Orange Romania.

Bucuresti, 23.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *