free download 78 travel guides written by experts

Oracle reinventeaza protectia bazelor de date cu pierderi zero in recuperarea datelor

Disponibilă acum, singura soluţie completă din industrie care oferă protecţia informaţiilor pentru bazele de date Oracle elimină pierderile de date şi menţine nivelul ridicat de disponibilitate

Pe scurt

În timpul discursului de deschidere la Oracle OpenWorld, Preşedintele Executiv al Oracle și CTO-ul companiei Larry Ellison a anunțat disponibilitatea generală a sistemului Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance, primul şi singurul sistem integrat din lume conceput special pentru protecția datelor din Oracle Database. Acest dispozitiv extrem de scalabil oferă o eficienţă şi o protecţie de neegalat a datelor.

Informaţii esenţiale

 • Sistemul Oracle cu Pierderi Zero în Recuperarea Datelor este primul care oferă protecție cu pierderi zero de informații bazele de date Oracle esențiale. Când se utilizează soluţiile actuale pentru recuperarea unei baze de date, companiile pierd de obicei toate datele generate de la ultimul backup – de multe ori ore sau zile întregi în care au fost generate noi date esențiale.
 • Sistemul integrat de Recuperare reduce dramatic impactul proceselor de backup pe serverele şi reţelele de producție, eliminând practic necesitatea ferestrelor de backup de lungă durată.
 • Arhitectura la scară cloud permite unui singur Sistem de Recuperare să gestioneze cerințele de protecție a datelor din mii de baze de date, evitând costurile și complexitatea sistemelor de backup disparate.

Reinventarea protecţiei bazelor de date

Soluțiile existente de protecție a datelor nu răspund cerințelor de baze de date esențiale, deoarece acestea tratează bazele de date ca fiind mai degrabă fișiere de copiat decât sisteme tranzacţionale cu cerințe specific de integritate a informațiilor, a performanței și disponibilității. Cu soluțiile de astăzi, datele de business se pot pierde, utilizatorii finali sunt afectaţi, iar implementarea și managementul sunt complexe și fragmentate. Sistemul integrat Oracle cu pierderi zero în recuperarea datelor dispune de tehnologii avansate de protecție a datelor cu Oracle Database pentru a răspunde acestor provocări.

Sistemul integrat Oracle cu pierderi zero în recuperarea datelor:

 • Elimină pierderile de date: Integrarea unică a bazelor de date permite transportul continuu de date redo către dispozitiv, oferind astfel protecție în timp real pentru cele mai recente tranzacții, astfel încât bazele de date să fie restaurate fără pierderi de date.
 • Elimină impactul producţiei: Algoritmii de backup integraţi în Oracle Database trimit către sistem doar datele modificate, minimizând impactul asupra bazei de date, a traficului I/O și a încărcării de rețea. Toate prelucrările costisitoare de backup scumpe sunt transferate către dispozitiv.
 • Arhivare pe bandă: Sistemul de recuperare poate arhiva direct copii de rezervă ale bazei de date pe sisteme de stocare pe banda, necostisitoare, eliberând serverele de baze de date aflate în procesul de producție. Operațiunile de arhivare pot rula atât ziua, cât și noaptea pentru a îmbunătăți utilizarea unităţilor de stocare pe bandă.
 • Permite revenirea la orice moment dat: Datele privind modificarea bazei de date stocate pe sistem pot fi folosite pentru a crea copii virtuale complete ale bazei de date la orice la orice punct temporal dorit.
 • Oferă protecție de nivel cloud: Un singur sistem de recuperare poate servi cerințele de protecție a datelor pentru mii de baze de date dintr-un centru de date sau dintr-o regiune. Capacitatea se extinde fluent la nivel de petabytes, fără timpi morți.
 • Protejează datele de dezastre: Dispozitivul de recuperare poate reproduce date în timp real printr-un sistem de recuperare de la distanță sau către serviciul Oracle Database Backup, pentru a proteja datele de business de întreruperile apărute la locul în care se află baza de date. Blocurile de baze de date sunt validate în permanență pentru a elimina alterarea datelor în orice stadiu al transmisiei sau preluării.

Citate

 • „Sistemul Oracle cu pierdere zero în recuperarea datelor marchează o abordare cu totul nouă a protecției datelor – care se concentrează pe disponibilitatea afacerii, și nu doar pe backup-uri. Companiile nu mai trebuie să-şi facă griji cu privire la pierderea de date esențiale de business sau la impactul performanței de backup asupra mediilor de lucru”, a declarat Juan Loaiza, Vice-preşedinte Senior Oracle Corporation. “Pentru prima dată, organizațiile își pot satisface toate nevoile de protecție a datelor esențiale – inclusiv protecția în timp real, recuperarea și controlul centralizat pentru mii de baze de date – cu un singur sistem.”
 • “Sistemul Oracle cu pierdere zero în recuperarea datelor este un plus extraordinar pentru sistemelor integrate din portofoliul Oracle”, a declarat Terry Mach, Prim-vicepreşedinte şi şef al diviziei de tehnologie a informației la ACLEDA Bank Plc. “Prin suportul pentru transferul redo în timp real, sistemul este conceput pentru a asigura protecția datelor la o robustețe de nivel Data Guard, nu numai pentru aplicațiile esențiale companiei, ci pentru toate bazele de date Oracle din centrul de date.”
 • Refacerea în timp real și caracteristicile sistemului Oracle cu pierdere zero în recuperarea datelor arată un mare potențial, deoarece reduce impactul operațiunilor de backup chiar mai mult decât soluția noastră actuală, în care serverele de baze de date aflate în standby trebuie să susporte în continuare impactul total al operațiunilor de copiere”, a spus Szymon Skorupinski, DBA și Backup Services Manager, CERN IT.
 • “Întreprinderile trebuie să-şi protejeze în timp real datele vitale pentru aplicațiile lor esențiale de business, fără pierderi de date, situaţie care apare de multe ori atunci când se utilizează soluțiile actuale ale abordărilor tradiționale”, a declarat Laura Dubois, Program Vice President pentru IDC Storage. “Sistemul Oracle cu pierdere zero în recuperarea datelor satisface această cerere cu o soluție simplă, dar puternică, ce scalează ușor pentru a proteja bazele de date la nivel de întreprindere, îndeplinind obiectivele de de recuperare din ce în ce mai stricte.”

Resurse

ORACLE OPENWORLD, SAN FRANCISCO / Bucuresti, 01.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *