free download 78 travel guides written by experts

Oracle livreaza noua editie a Oracle Enterprise Manager 12c

Un catalog de service mai cuprinzător pentru Database & Middleware as a Service; Administrarea îmbunătăţită a bazelor de date şi programelor middleware susţine adoptarea cloud-ului privat la scară mare

Rezumat

Organizaţiile IT adoptă cloud-ul privat ca pe un pas intermediar către soluţii IT autoadministrate şi sincronizate cu evoluţia business-ului. Implementarea cu succes a acestor servicii depinde de capacitatea de a livra şi administra eficient servicii cloud la nivel de organizaţie mare. A avea un instrument complet de management al soluţiei cloud, integrat într-o platformă tehnologică de nivel enterprise este o cerinţă fundamentală pentru IT. Oracle Enterprise Manager 12c Ediţia 4 îndeplineşte această cerinţă şi le permite astfel companiilor să devină mai agile şi mai flexibile, simultan cu o reducere a costurilor, complexităţii şi riscurilor.

Informaţii esenţiale

 • Oracle Enterprise Manager 12c Ediţia 4, disponibil de azi, le permite organizaţiilor să adopte rapid soluţii de cloud privat la nivel de organizaţii mari, bazate pe platforma Oracle.
 • Noile capabilităţi asigură un control avansat al sistemelor IT, o administrare sigură a bazei de date şi serviciilor oferite, ceea ce le permite clienţilor şi partenerilor Oracle să maximizeze performanţa bazei de date şi a aplicaţiei şi să stimuleze inovaţia prin folosirea unor platforme IT cu auto-servire.
 • Îmbunătăţirile au fost determinate de clienţi şi de ecosistemul în creştere Oracle Enterprise Manager Ecosystem, format din peste 750 parteneri specializaţi, membri ai Oracle Partner Network (OPN). Oracle, alături de partenerii şi clienţii săi au construit peste 140 de plug-in-uri şi conectori pentru Oracle Enterprise Manager.

Automatizare pentru servicii cloud extinse

 • Oracle Enterprise Manager 12c Ediţia 4 permite o adoptare rapidă la nivelul întregii organizaţii a serviciilor de baze de date, middleware şi infrastructură în cloud-ul privat, susţinută de un catalog de servicii îmbunătăţit, bazat pe API.
 • Ediţia curentă asigură furnizarea de tip “apăsaţi butonul” a unor medii complete precum SOA şi Oracle Active Data Guard, precum şi clonare rapidă a informaţiilor, ceea ce permite implementarea şi testarea rapidă a aplicaţiilor.
 • Capabilităţile (disponibile pe loc) de detectare a vulnerabilităţilor din date şi din configurari oferă o administrare mai bună a serviciilor cloud şi un control operaţional îmbunătăţit, printr-un mecanism flexibil şi extensibil de evidenţiere punctuală a costurilor.

Management îmbunătăţit al bazelor de date

 • O noua combinaţie de resurse performante permite diagnosticarea predictivă a bazelor de date şi analiza tendinţelor, şi susţine identificarea unor potenţiale probleme la bazele de date înainte ca acestea să apară.
 • Noile capabilităţi de administrare a datelor la nivel de organizaţie îmbunătăţesc securitatea prin identificarea şi protejarea sistematică a datelor sensibile.
 • Orchestrarea pas cu pas a fiecărui upgrade şi posibilitatea de revenire la versiunea anterioară permit adoptarea mai rapidă a Oracle Database 12c.

Management extins al programelor middleware

 • O viziune nouă, consolidată a implementărilor Oracle Fusion Middleware 12c şi o capabilitate de administrare dirijată le permit administratorilor să aplice cele mai bune practici de management în cele mai diverse diverse medii de software intermediar şi să identifice rapid variaţiile de performanţă.
 • O capabilitate Java VM Diagnostics as a Service permite acces guvernat la datele de diagnosticare pentru angajaţii IT din mai multe domenii, pentru rezolvarea accelerată a defectelor şi optimizarea performanţei.
 • Furnizarea automatizată a unei arhitecturi orientate spre servicii (SOA) le permite administratorilor de programe middleware să furnizeze cu uşurinţă capabilităţi SOA în masă.

Administrare superioară la nivel de companie mare

 • Atribuţiile private şi referinţele selectate au fost adăugate la soluţia Oracle Enterprise Manager pentru a oferi resurse suplimentare de securitate, la o fineţe mult mai mare a detaliilor, pentru organizaţiilor cu cerinţe complexe de control al accesului.
 • Suport pentru cel mai nou protocol standard SNMP v3 din industrie, care include encriptare şi permite o administrare mai sigură şi mai eterogenă.
 • “Monitorizarea inteligentă” se adaptează la schimbările de mediu observate şi adaugă capabilităţi de auto-administrare pentru a ajuta Oracle Enterprise Manager să funcţioneze la performanţă maximă, cu o supervizare IT mai redusă.
 • O nouă consolă de securitate oferă un singur punct de administrare a securităţii mediilor Oracle Enterprise Manager.

Citate

 • “Laboratorul Lawrence Livermore National are o tradiţie puternică în realizări tehnologice. Ca membru al Consiliului Consultativ al Clienţilor Oracle, am furnizat constant feedbaack şi direcţii în domeniul soluţiilor cloud de nivel enterprise, auto-diagnoză şi administrare sigură a produsului,” a declarat Tim Frazier, CIO, NIF şi Photon Sciences, Laboratorul Lawrence Livermore National. “Intenţionăm să ne folosim de capabilităţile aduse de Ediţia 4 care susţine disponibilitatea la nivel de organizaţii mari şi opţiunile foarte detaliate de securitate pentru implementările de cloud privat.”
 • “Cel mai recent studiu CloudTrack realizat de IDC arată că majoritatea companiilor se pregătesc să adopte arhitecturi de cloud hibrid în următorii trei ani,” a declarat Mary Johnston Turner, Research Vice President, Enterprise System Management Software, IDC. “Aceste organizaţii intenţionează să implementeze o mare varietate de procese de business în medii de cloud, inclusiv baze de date esenţiale şi servicii middleware care necesită nivele ridicate de toleranţă la eroare şi recuperare în caz de blocaj. Asemenea capabilităţi au fost configurate în mod tradiţional pentru fiecare aplicaţie, dar soluţiile cloud oferă posibilitatea de a încorpora asemenea caracteristici în definiţia serviciului, ceea ce le permite organizaţiilor să adopte cloud-ul fără niciun compromis. Odată cu lansarea celei mai noi ediţii a Oracle Enterprise Manager 12c, Oracle le oferă clienţilor o experienţă la cheie pentru a oferi servicii cloud foarte fiabile pentru baze de date şi aplicaţii.”
 • “De la bun început, Oracle a fost un deschizător de drumuri în furnizarea de soluţii enterprise inovatoare, scalabile şi de înaltă performanţă. Cu această ediţie a Oracle Enterprise Manager ne consolidăm poziţia de lider prin furnizarea de de capabilităţi la nivel enterprise, pentru planificarea, livrarea şi administrarea soluţiilor de cloud privat. Numim acest proces “acceleraţie de la zero la cloud”. Aceste îmbunătăţiri ajută clienţii nostri să accelereze adoptarea cloud-ului şi îi pregătesc pentru următoarea generaţie de servicii IT auto-administrate,” a declarat Prakash Ramamurthy, senior vice president, Systems and Cloud Management, Oracle.

Resurse

 • Oracle Enterprise Manager 12c
 • Blog
 • Video: Introducing Oracle Enterprise Manager 12c Release 4
 • Video: BIAS Achieves Outstanding Results with Private Cloud
 • Video: Cerner Delivers High Performance Private Cloud
 • ScreenWatches Database as a Service, Java VM Diagnostics

Conectaţi-vă la Oracle Enterprise Manager prin: Twitter, Facebook, YouTube, LinkedIn, Blog

Redwood Shores, Calif. / Bucuresti, 05.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *