Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Oracle lansează ultima generație de Oracle Autonomous Data Warehouse

Instrumente fără cod care permit analiștilor de date să obțină cu ușurință un plus de valoare din bazele de date ale companiei

Oracle anunță lansarea unui nou set de îmbunătățiri pentru Oracle Autonomous Data Warehouse, primul și singurul serviciu autonom de stocare a datelor în cloud din industrie. Cu această ultimă versiune, Oracle depășește alte oferte cloud transformând practic complexitatea operării unui depozit de date cloud care necesita o expertiză tehnică, într-o experiență intuitivă ”point-and-click”, ”drag-and-drop” pentru analiștii de date, cercetătorii în domeniul datelor și utilizatorii comerciali.

Ca urmare, Oracle Autonomous Data Warehouse oferă posibilitatea tuturor organizațiilor – de la cele mai mici la cele mai mari – să obțină în mod semnificativ un plus de valoare din baza lor de date, rezultate mai rapide, să accelereze statisticile și să îmbunătățească productivitatea, reducând în același timp costurile administrative.

Pentru a permite dezvoltatorilor să construiască aplicații pe baza datelor, Oracle oferă Oracle APEX (Application Express) Application Development, un instrument de dezvoltare a aplicațiilor cu cod redus încorporat direct în depozitul de date cloud, precum și servicii RESTful care ușurează interacțiunea cu depozitul de date pentru orice aplicație modernă. Oracle Autonomous Data Warehouse oferă suport integrat pentru cerințe multimodel și pentru fluxuri de lucru multiple – toate într-un singur motor convergent de baze de date – inclusiv documente JSON, precum și baze de date și servicii operaționale, analitice, grafice, ML și blockchain.

Data scientist 1

Noi inovații în Oracle Autonomous Data Warehouse

  • Instrumente de date încorporate: analiștii beneficiază acum de un mediu simplu, de self-service pentru încărcarea datelor și de posibilitatea de a le pune la dispoziție tuturor membrilor din echipă. Aceștia pot încărca și transforma date de pe laptop sau din cloud printr-un simplu ”drag and drop”. Aceștia pot genera automat modele de afaceri, au posibilitatea de a descoperi rapid anomalii, valori aberante și tipare ascunse în baza lor de date, precum să și înțeleagă dependențele de date și impactul modificărilor.
  • Oracle Machine Learning AutoML UI: AutoML UI oferă o interfață de utilizator fără cod care permite analiza prin Machine Learning.
  • Serviciile Oracle Machine Learning și Oracle Machine Learning pentru Python: utilizatorii Python pot folosi acum Python pentru a aplica machine learning pe datele din depozitul lor de date.
  • Property Graph Support și Graph Studio UI: Graficele ajută la modelarea și analizarea relațiilor dintre entități (spre exemplu, un grafic de rețea socială). Utilizatorii pot acum crea și analiza grafice din depozitul lor de date. Graph Studio ușurează analiza graficelor pentru începători prin crearea automată de modele grafice și fluxuri de lucru predefinite pentru diferite cazuri de utilizare.

Data scientist 2

Opiniile analiștilor

„Cercetarea noastră, bazată pe interviuri cu mai mulți clienți din întreaga lume, arată că utilizatorii Oracle Autonomous Data Warehouse au obținut costuri totale reduse ale operațiunilor cu aproximativ 63 %, crescând în același timp productivitatea echipelor de analiză a datelor cu 27% și cu o rentabilitate a investiției după o medie de cinci luni” – a declarat Carl Olofson, Vicepreședinte de Cercetare, Data Management Software, IDC.

„Baza de date Oracle Autonomous nu are concurență directă, chiar și după trei ani de când este pe piață”- a declarat Holger Mueller, Vicepreședinte și Analist, Constellation Research. „Acum, Oracle adaugă îmbunătățiri la Oracle Autonomous Data Warehouse, urmărind să democratizeze toate aspectele analitice și de învățare automată, eliminând nevoia utilizatorilor de a cunoaște SQL.”

„Oracle continuă să ușureze semnificativ viața pentru oricine din domeniul datelor.”, a declarat Mark Peters, analist și director de practică, Enterprise Strategy Group. „Începând prin a ajuta DBA-urile și administratorii de sisteme cu o bază de date autonomă, Oracle își extinde în mare măsură beneficiile de productivitate și eficiență ale Autonomous Data Warehouse, astfel încât toți, de la analiștii de date, la oamenii de știință în domeniul datelor și utilizatorii de afaceri, să-l poată utiliza în moduri cât mai ușoare și familiare. Concurența Oracle – care deseori necesită în continuare o expertiză extinsă, instrumente terțe sau preluarea manuală a datelor din baze de date externe – mai are de lucrat pentru a răspunde mai bine nevoilor persoanelor non-tehnice.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *