free download 78 travel guides written by experts

Oracle lanseaza Oracle Solaris 11, primul Cloud OS

Noutăţi

● Oracle a anunţat astăzi disponibilitatea Oracle Solaris 11, primul sistem de operare Cloud.
● Oracle Solaris 11 este conceput să satisfacă cerinţele de siguranţă, performanţă şi scalabilitate ale implementărilor bazate pe cloud, permiţând clienţilor să ruleze cele mai solicitante aplicaţii de tip enterprise în cloud-uri private, hibride sau publice.
● Fiind primul sistem de operare complet virtualizat (SO), Oracle Solaris 11 oferă funcţionalităţi de virtualizare încorporate şi complete pentru sisteme de operare, resurse de reţea şi de stocare:
         ○ Pe lângă funcţionalităţile încorporate de virtualizare, Oracle Solaris 11 este conceput pentru virtualizarea serverelor prin intermediul Oracle VM atât pe sisteme x86,  cât şi pe sisteme SPARC, ofer! ind flexibilitate în implementare şi posibilităţi de migrare securizată în timp real.
         ○ Virtualizarea oferită de Oracle Solaris Zones scalează până la câteva sute de zone pentru fiecare nod fizic, cu un consum suplimentar de resurse de 15 ori mai mic decât VMware şi fără impunerea de limite artificiale asupra resurselor de memorie, reţea, procesor şi de stocare.
         ○  Noua soluţie integrată de virtualizare a reţelei le permite clienţilor să creeze topologii de centre de date de performanţă ridicată, cu costuri reduse, în cadrul unei singure instanţe de SO pentru flexibilitate extremă, control al lăţimii de bandă şi monitorizare permanentă.
● Oracle Solaris 11 oferă posibilităţi complete de gestiune a întregii infrastructuri – sistem de operare, hardware fizic, reţea şi sto! care, precum şi pentru nivelul de virtualizare.
● Noua modalitate de gestiune conectată din cloud garantează clienţilor că au întotdeauna cele mai noi actualizări pentru Solaris de la Oracle, iar serviciile proactive ajută clienţii să obţină un timp maxim de funcţionare fără întreruperi.
         ○ Oracle Enterprise Manager Ops Center, acum inclus în suportul pentru sisteme, oferă gestiune convergentă a sistemelor, permiţând control centralizat! în întreaga companie asupra resurselor hardware, de sistem de operare şi de virtualizare.

● Oracle Solaris ZFS oferă fundaţia pentru date şi gestiunea stocării lor din Oracle Solaris 11, furnizând integritate extremă a datelor, grupuri de stocare bazate pe memorii flash, criptare la cea mai mare viteză şi scalabilitatea necesară pentru a stoca şi! a gestiona cantităţi nelimitate de date.
         ○ Cu ajutorul deduplicarii oferite de Oracle Solaris ZFS, clienţii pot reduce de până la 10 ori cerinţele de stocare în medii virtualizate.

● Oracle Solaris 11 oferă caracteristici „implicit securizate”, inclusiv pornirea sistemului, acces de tip root bazat pe roluri şi auditare cu impact scăzut pentru implementări de data centere atât în cloud, cât şi tradiţionale.
         ○ Accelerarea criptării integrată din Oracle Solaris 11 oferă un spor de performanţă de patru ori mai mare comparativ cu criptarea oferită de IBM AIX.

● Oracle Solaris şi aplicaţiile software de la Oracle sunt concepute împreună, testate împreună, pot fi implementate împreună şi sunt suportate împreună pentru a oferi comutare rapidă în caz de erori, fiabilitate îmbunătăţită şi performanţă a aplicaţiilor de până la 10 ori mai bună.
         ○ Echipele de dezvoltare Oracle Solaris au depus eforturi inginereşti comune pentru a creşte performanţa, disponibilitatea, securitatea şi posibilităţile de gestionare ale Oracle Database 11g, Oracle Fusion Middleware 11g şi ale aplicaţiilor bazate pe Java în Oracle Solaris.
         ○  Între noile îmbunătăţiri din Oracle Solaris 11 sunt incluse gestiunea optimizată a memoriei partajate, îmbunătăţiri I/O, gestiunea integrată a resurselor şi externalizarea operaţiunilor criptografice.

● Oracle Solaris 11 este platforma ideală pentru a rula aplicaţii critice de tip enterprise în medii virtual! izate de dimensiuni mari în plan orizontal, precum şi în medii integrate vertical pe o gamă largă de servere SPARC şi x86. Clienţii pot:
         ○ Să ruleze oricare dintre cele 11.000 de aplicaţii suportate astăzi în Oracle Solaris 11, cu compatibilitate binară garantată prin Oracle Solaris Binary Application Guarantee Program.
         ○ Clienţii pot să îşi păstreze investiţiile deja existente prin folosirea instrumentelor P2V şi V2V pentru a muta mediile lor existente Oracle Solaris 10 într-o Oracle Solaris 10 Zone, în acelaşi timp câştigând acces la cele mai recente îmbunătăţiri prezente în Oracle Solaris 11.

● Oracle Solaris oferă performanţă care contează pentru clienţi:
         ○  Astăzi, Oracle Solaris 11 a obţinut un nou rezultat record mondial în SPECjvm2008, un benchmark multi-thread Java de uz general. În combinaţie cu serverul SPARC T4-2 de la Oracle şi Oracle HotSpot Java Virtual Machine, Oracle Solaris 11 oferă o îmbunătăţire de până la 41% faţă de rezultatele anterioare, obţinute folosind Oracle Solaris 10(1).
         ○ Oracle Solaris a obţinut deja recorduri mondiale în benchmark-uri care cuprind o gamă largă de aplicaţii de tip enterprise, inclusiv 10 recorduri mondiale postate foarte recent folosind serverele SPARC T4 de la Oracle.

● Cea mai recentă versiune de Oracle Solaris este concepută pentru a oferi un management al ciclului de viaţă la nivel de cloud prin medii de boot securizate şi fără erori, anulări sigure ale schimbărilor, upgrade-uri de patru ori mai rapide şi reporniri ale sistem! ului de 2,5 ori mai rapide, punând în valoare puterea Oracle Solaris ZFS.
● Oracle Solaris 11 este deja în producţie la peste 700 de companii de top din toată lumea şi este implementat în mii de soluţii Sun ZFS Storage Appliance de la Oracle, precum şi în sistemele Oracle Exadata Database Machine X2-2 şi X2-8 şi Oracle Exalogic Elastic Cloud.
● Oracle Solaris 11, Oracle Enterprise Manager Ops Center şi Oracle VM sunt incluse ca parte din suportul de sisteme în toate serverele Sun de la Oracle, oferind clienţilor caracteristici de cloud integrate.
● Oracle Solaris 11 este certificat pe platformele bazate pe SPARC şi x86 ca fiind conform standardului de produs UNIX 03 începând din 8 noiembrie 2011, cum precizează The Open Group. Detalii puteţi găsi la //www.opengroup.org/openbrand/register/
● Partenerii din Oracle Partner Network (OPN) vor găsi noi aplicaţii şi resurse Oracle Solaris în Oracle Solaris Knowledge Zone, inclusiv Oracle Solaris Remote Lab şi Oracle Solaris Development Initiative. Puteţi găsi în lista de declaraţii de mai jos declaraţii ale Partenerilor OPN despre Oracle Solaris 11.
● Este disponibil noul modul Oracle Solaris 11 Training pentru a ajuta clienţii şi partenerii să profite de cele mai bune caracteristici din domeniu prezente în Oracle Solaris 11 şi să facă upgrade de ! la Oracle Solaris 10 sau de la versiunile anterioare.

Citate relevante

● „Oracle Solaris 11 este cea mai semnificativă lansare de sistem de operare din ultimul deceniu. Încorporând virtualizare de servere, stocare şi, de acum, a reţelei, Oracle Solaris 11 oferă primul sistem de operare cloud din domeniu. Clienţii pot să-şi sim! plifice implementările de tip enterprise, să mărească utilizarea activelor din data centere şi să ruleze mai rapid aplicaţii Oracle şi alte aplicaţii de tip enterprise, toate într-un mediu enterprise sigur, scalabil, fie în cloud, fie tradiţional”, a declarat John Fowler, executive vice president, Systems, Oracle.
● „Cu Oracle Solaris, avem oportunitatea unică de a suporta cel mai mare şi cel mai bun portofoliu de software de business din domeniu pe cel mai bun UNIX din domeniu atât pentru servere SPARC, cât şi x86”, a declarat said Thomas Kurian, executive vice presi! dent of Oracle Product Development. „Lucrând împreună, echipele noastre de dezvoltare concep, testează şi suportă soluţii avansate pentru cele mai dificile probleme ale clienţilor noştri. Suntem încântaţi să anunţăm că produsele noastre software cele mai importante – Oracle Database 11g, Oracle Fusion Middleware, Oracle Enterprise Manager şi Oracle Applications – sunt disponibile şi optimizate pentru Oracle Solaris 11 pe sisteme SPARC şi x86.”

Resurse relevante

● Oracle Solaris
● Oracle Solaris pe OTN
● Oracle Solaris 11 Training
● Serverele şi sistemele de stocare Sun de la Oracle
● Blogul Oracle Solaris
● Intraţi în legătură cu Oracle Solaris prin Facebook, Twitter şi LinkedIn

(1) SPEC şi numele benchmark-ului SPECjEnterprise sunt mărci înregistrate ale Standard Performance Evaluation Corporation. Rezult! ate de la www.spec.org şi raport la data de 9/11/2011. 454.25 SPECjvm2008 Peak ops/m obţinută de SPARC T4-2 supusă evaluării, 320.52 SPECjvm2008 Peak ops/m obţinută de SPARC T3-2, Sun Blade X6270 317.13 SPECjvm2008 Base ops/m obţinută de Sun Blade X6270.

Bucuresti, 15.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *