free download 78 travel guides written by experts

Oracle lanseaza Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine

Sistemele Exadata X3 de generaţia a patra sunt ideale pentru soluţiile OLTP high-end, depozitele mari de date şi pentru bazele de date din infrastructura cloud; Configuraţia Eighth-Rack oferă un nou punct de intrare low-cost

Date relevante

· În discursul de deschidere pe care l-a susţinut la Oracle OpenWorld, Larry Ellison, Oracle CEO, a anunţat sistemul Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine – ultima generaţie din seria Oracle Exadata Database Machines.
· Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine este o componentă esenţială a Oracle Cloud.
· Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine și Oracle Exadata X3-8 Database In-Memory Machine pot stoca, în memoria Flash și RAM, până la câteva sute de Terabytes de date comprimate ale utilizatorului, eliminând practic impactul asupra perfomanței pe care multiplele scrieri și citiri îl au asupra hard disk-urilor mai lente, sistemele Exadata X3 fiind astfel platformele ideale de baze de date pentru sarcinile variate și imprevizibile întâlnite în cloud computing.
· Pentru a putea obține cea mai înaltă performanță la cel mai redus cost, Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine implementează o ierarhie a memoriei de masă care transferă în mod automat toate datele active în memoria Flash și RAM, păstrând datele mai puțin active pe hard disk-uri low-cost.
· Cu noua configurație cu 1/8 rack, Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine oferă un punct de intrare rentabil pentru sarcini de lucru mai reduse, testare, dezvoltare și sisteme de recuperare în caz de dezastru, și este un sistem complet redundant care poate fi folosit împreună cu aplicații cu misiune critică.

Tehnologiile de nouă generație vin cu îmbunătățiri substanțiale ale performanței

· Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machines folosesc o combinație de servere scalabile și capacități de stocare, retelisticș InfiniBand, stocare inteligentș, PCI Flash, memory caching inteligent și Hybrid Columnar Compression, pentru a oferi performanță maximă și disponibilitate pentru toate Oracle Database Workloads.
· Sistemele Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine folosesc tehnologiile de nouă generație pentru a furniza îmbunătățiri semnificative ale performanței, cum ar fi:
– De patru ori mai multă capacitate a memoriei Flash, în comparație cu generația precedentă; timpi de răspuns cu până la 40% mai rapizi și rate de scanare a datelor de 100 GB/secundă. Împreună cu capacitățile unice Hybrid Columnar Compression ale Exadata, sute de Terabytes de date ale utilizatorului pot fi acum gestionate, în întregime, înăuntrul memoriei Flash;
– De 20 de ori mai multă capacitate pentru scrieri în baza de date, cu ajutorul variantei actualizate a soluției software Exadata SmartFlash Cache. Noul software Exadata SmartFlash Cache poate fi rulat și pe sistemele Exadata din generația anterioară, amplificând de 10 ori capacitatea lor pentru scrieri în baza de date;
– Cu 33% mai multe nuclee în procesoarele din Oracle Exadata X3-2 Database In-Memory Machine, fiind vorba de ultima serie de procesoare Intel Xeon E5-2600, cu 8 nuclee.
– Conectivitatea extinsă 10Gb Ethernet la centrul de date în Oracle Exadata X3-2 asigură 40 de porturi 10 Gb Ethernet per rack, pentru conectarea utilizatorilor și transferul datelor;
– Până la 30% diminuare a consumului de energie și a nevoii de răcire;

Configurat pentru Afacerea Dumneavoastră, Disponibil Astăzi

· Sistemele Oracle Exadata X3-2 Database In-Memory Machine sunt disponibile în configurații Full-Rack, Half-Rack, Quarter-Rack, și în noua variantă low-cost Eighth-Rack, pentru a satisface o gamă cât mai largă de aplicații. Sistemele Oracle Exadata X3-8 Database In-Memory Machine sunt disponibile în configurație Full-Rack, dar ambele sisteme X3 permit configurații multi-rack, oferind practic o scalabilitate nelimitată.
· Oracle Exadata X3-2 si X3-8 Database In-Memory Machines sunt complet compatibile cu generațiile anterioare Exadata, sistemele deja existente putând fi upgradate cu serverele Oracle Exadata X3-2.
· Sistemele Oracle Exadata X3 Database In-Memory Machine pot fi folosite imediat cu orice aplicație certificată cu Oracle Database 11gR2 și Oracle Real Application Clusters, inclusiv SAP, Oracle Fusion Applications, Oracle’s PeopleSoft, Oracle’s Siebel CRM, Oracle E-Business Suite și mii de alte aplicații.

Citate relevante

· „Companiile orientate spre viitor avansează în direcția arhitecturilor de tip Cloud Computing”, afirmă Andrew Mendelsohn, Senior Vice President, Oracle Database Server Technologies. „Abilitatea unică de care dispune Oracle Exadata, aceea de a putea rula orice aplicație de baze de date, pe o arhitectură complet scalabilă, folosind o combinație de memorie masivă, pentru obținerea maximei performanțe, și hard disk-uri low-cost, pentru o capacitate superioară, oferă soluția ideală pentru implementarea, bazată în Cloud, a bazelor de date, chiar astăzi”, a adăugat Mendelsohn.

Resurse suplimentare

· Oracle Exadata Database Machine
· Oracle Exadata X3-2 Database In-Memory Machine
· Oracle Exadata X3-8 Database In-Memory Machine
· Oracle Database 11g
· Oracle Database Blog, Facebook si Twitter
         · Oracle OpenWorld 2012
· Oracle OpenWorld 2012 Keynotes
· Oracle OpenWorld Facebook
· Oracle OpenWorld Twitter
         · Oracle OpenWorld Blog
         · Oracle OpenWorld LinkedIn

Bucuresti, 02.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *