Shadow

Oracle îmbunătățește platforma Oracle Cloud și deschide trei noi Regiuni Cloud

pentru a oferi mai multor organizații infrastructura necesară realizării și implementării de aplicații complexe

Oracle continuă să perfecționeze gama de servicii cloud și îmbunătățește astfel platforma Oracle Cloud pentru a oferi clienților toate argumentele pentru a-și muta aplicațiile critice în cloud. Mai mult, compania a anunțat că va inaugura trei noi regiuni cloud până la jumătatea acestui an, reafirmând angajamentul Oracle de a realiza investițiile de capital necesare pentru a-și securiza statutul de lider pe segmentul de servicii cloud.

Oracle

Extinderea Platformei Oracle Cloud
În cadrul evenimentului Oracle CloudWorld de la New York, compania a anunțat două premiere la nivelul industriei: disponibilitatea serviciului Oracle Database Cloud la nivelul serverelor de tip bare metal, și funcționalități noi de tipul mașinilor virtuale (VM), balansare a încărcării și stocare, toate acestea pe aceeași platformă modernă IaaS cu latență redusă și performanță ridicată. Odată cu aceste îmbunătățiri, platforma Oracle Cloud oferă acum o performanță deosebită în utilizare la orice scală, precum și capabilități integrate IaaS, astfel încât, indiferent de mărime, clienții să poată dezvolta, testa și implementa aplicații de business critice direct în cloud.

Serviciul Oracle Database Cloud, fie că este rulat pe mașini virtuale sau servere de tip bare metal, este soluția ideală pentru dezvoltarea, testarea și implementarea tranzacțiilor de tip enterprise. Serviciul recent lansat de companie, Oracle Database Exadata Express Cloud Service, se adresează dezvoltatorilor, analiștilor de business, dar și companiilor mijlocii, totul la costuri reduse și administrate integral de Oracle, oferind performanță neegalată pentru utilizări ale bazelor de date în regim data warehouse sau tranzacțional. În plus, design-ul infrastructurii și rețeaua unică pusă la dispoziție permite clienților care utilizează Oracle Database pe această platformă IaaS să obțină performanțe de peste 50 de ori mai bune față alți furnizori de baze de date în cloud.

La nivelul Platformei Oracle Cloud au fost implementate și alte îmbunătățiri aduse prin serviciile IaaS precum extinderea suportului pentru aplicațiile de tip web-scale și enterprise. Oracle IaaS oferă acum diverse tipuri de mașini virtuale (VM), cu unul, două sau patru nuclee, care rulează pe aceeași Rețea de Cloud Virtuală (Virtual Cloud Network – VCN) cu latență redusă și performanță sporită ca și serverele bare metal și serviciile de stocare asociate, o premieră în industrie. Mai mult, un nou serviciu de tip Load Balancing adaugă trei tipuri noi de lățimi de bandă – 100Mbps, 400Mbps și 8Gbps – care să satisfacă nevoile de securitate, disponibilitate și trafic necesare aplicațiilor. Alte îmbunătățiri se referă la adăugarea unui nou modul de stocare de tip block stoarge (2TB) și criptarea datelor stocate pe volumul de stocare de tip object storage.

Extinderea Regiunilor Cloud
Oracle continuă de asemenea să investească în dezvoltarea infrastructurii cloud și anunță planurile pentru inaugurearea a trei noi regiuni în următoarele șase luni: Reston, Virginia, Statele Unite ale Americii; Londra, Regatul Unit și Turcia. Odată cu această extindere, Oracle își va dubla prezența regională a platformelor cloud în ultimele 24 de luni, având în prezent 29 de regiuni la nivel global. Mai mult, până la jumătatea anului 2018, compania va deschide noi centre în regiunea Asia-Pacific, America de Nord și Orientul Mijlociu.

Decizia de extindere a fost luată în urma numărului mare de organizații care aleg soluții Oracle pentru a dezvolta, implementa și extinde propriile aplicații, rulând tranzacții critice pentru business într-un mediul cloud cu latență redusă, în siguranță totală. Astăzi, clienți din 195 de țări își rulează cele mai complexe aplicații pe platforma Oracle Cloud.

Fiecare regiune planificată pentru deschidere va fi dotată cu un minimum de trei centre de date cu lățime de bandă mare și latență redusă, denumite Availability Domanis (AD). Ele vor fi localizate la câțiva kilometri distanță și vor opera complet independent. Această abordare unică oferă cea mai ridicată protecție împotriva erorilor și disponibilitate pentru cele mai complexe aplicații cloud ale clienților. Aceste Availability Domains vor fi integrate cu platforma Oracle Cloud, pentru ușurință în utilizare și eliminarea necesității luării unor decizii arhitecturale complexe privind disponibilitatea crescută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *