free download 78 travel guides written by experts

Oracle Database In-Memory face posibila analiza datelor de business in timp real

Larry Ellison prezintă o tehnologie revoluţionară, care transformă în realitate promisiunea procesării analitice în timp real

Rezumat

Într-o lume super-dinamică, hiper-conectată şi foarte mobilă, companiile au nevoie instantaneu de informaţie şi de timpi de reacţie foarte mici. Într-un asemenea mediu, companiile trebuie să fie în stare să acţioneze la fel de repede ca şi consumatorii lor, fie că e vorba de relaţii business-to-business sau business-to-consumer, pentru a livra experienţa pe care aceşti clienţi şi-o doresc.

De ani de zile, companiile de tehnologie vorbesc despre “businessul în timp real”. Şi de ani de zile toţi aceşti vendori au livrat doar vorbe, pentru că nu au dispus de gama necesară de tehnologii de nivel global pentru a îndeplini această promisiune. Astăzi însă Oracle schimbă această paradigmă, deoarece numai Oracle le poate furniza clienţilor săi capabilităţi de procesare in-memory pentru aplicaţii, pentru software intermediar (middleware), baze de date şi sisteme. Oracle Database In-Memory extinde în mod transparent puterea Oracle Database 12c pentru a le permite organizaţiilor să descopere pe loc informaţii şi tendinţe specifice business-ului propriu, simultan cu o creştere a performanţei tranzacţionale. Cu ajutorul Oracle Database In-Memory, utilizatorii pot obţine răspunsuri imediate şi informaţii analitice referitoare la operaţiunile de business, care până acum se puteau obţine doar după mai multe ore de analiză a datelor. Acest lucru le va permite companiilor să ofere o experienţă mai rapidă şi mai bună atât clienţilor interni cât şi celor externi.

Oracle Database In-Memory oferă o performanţă de vârf, fără a restricţiona funcţionalitatea şi fără a accepta compromisuri sau riscuri. Implementarea Oracle Database In-Memory peste orice aplicaţie compatibilă Oracle Database este la fel de simplă precum apăsarea unui buton – nu este nevoie de nicio modificare a aplicaţiei. Oracle Database In-Memory este pe deplin integrată în binecunoscuta tehnologie Oracle Database, care asigură scalarea pe verticală şi pe orizontală, clasificarea stocării pe nivele de prioritate, un nivel de disponibilitate şi securitate care o transformă în cea mai puternică ofertă din industrie.

La un eveniment special organizat la sediul Oracle, CEO-ul companiei, Larry Ellison a descris felul în care posibilitatea de a combina analiza datelor în timp real cu tranzacţii realizate în mai puţin de o secundă, prin aplicaţii pre-existente, le permite companiilor să devină afaceri în timp real care iau decizii rapide, bazate pe date concrete obţinute instantaneu, şi care pot răspunde pe loc la cerinţele clienţilor, pentru a-şi optimiza permanent procesele esenţiale.

Ce spun clienţii

 • “Ca un pionier al internetului pentru consumatori şi un inovator, Yahoo s-a aflat mereu în avangarda Big Data şi a tehnologiei bazelor de date, pentru a livra o experienţă impecabilă şi promptă. Ne-am alăturat programului beta propus de Oracle pentru a înţelege în ce fel optimizarea memoriei poate accelera procesarea volumelor mari de date pe care le administrăm,” a declarat Sudhi Vijayakumar, Yahoo Principal Oracle Database Architect. “Suportul complet pentru scalabilitatea orizontală a Oracle Real Application Clusters înseamnă că soluţia Oracle Database In-Memory poate fi folosită chiar şi pentru cele mai mari colecţii de date analitice ale noastre.”

Informaţiile esenţiale

 • Oracle Database In-Memory le permite clienţilor să accelereze performanţa bazelor de date cu câteva ordine de magnitudine, pentru analiză, pentru administrarea datelor analitice şi raportare, simultan cu accelerarea procesării tranzacţiilor online (OLTP).
 • Arhitectura in-memory cu un format dual, inovator, îmbină cele mai bune caracteristici ale formatelor pe coloană şi pe rând, pentru a livra simultan analize rapide şi eficienţa OLTP.
 • Oracle Database In-Memory permite oricărei aplicaţii compatibile cu Oracle Database să beneficieze automat şi transparent de procesarea in-memory pe coloane, fără cod suplimentar sau modificări ale aplicaţiilor.
 • Oracle Database In-Memory a demonstrat o accelerare de la 100x la peste 1000x a modulelor de aplicaţii enterprise în teste de performanţă, inclusiv Oracle E-Business Suite, Oracle’s JD Edwards, Oracle’s PeopleSoft, Oracle’s Siebel, şi Oracle Fusion Applications.
 • Capacitatea de a îmbina analiza în timp real a datelor cu tranzacţii care durează sub o secundă pe aplicaţii existente le permite organizaţiilor să acţioneze în timp real, să ia decizii rapide bazate pe informaţii, să răspundă instantaneu la cerinţele clienţilor şi să optimizeze în permanenţă toate procesele cheie.
 • Oracle Database In-Memory a trecut prin testări extinse de validare realizate de sute de utilizatori finali, parteneri ISV şi echipe Oracle Applications în ultimele nouă luni.
 • Oracle Database In-Memory va fi disponibil din iulie 2014 şi poate fi folosit pe toate platformele hardware care suportă Oracle Database 12c.
 • Oracle PartnerNetwork (OPN) anunţă de asemenea că certificarea Oracle Database 12c Ready va include în curând şi Oracle Database In-Memory.

Software şi Hardware construit pentru Business În Timp Real

 • Pe baza anilor de inovare şi a maturităţii sale, Oracle Database In-Memory dispune de toate capabilităţile Oracle Database, inclusiv:
  • Arhitectura de Maximă Disponibilitate pentru protecţia faţă de pierderea de informaţii şi eliminarea timpilor morţi.
  • Tehnologii de securitate de nivel maxim în industrie.
  • Scalabilitatea necesară pentru orice fel de cerinţe, prin scalarea pe orizontală pe servere SMP de mari dimensiuni, scalarea orizontală pe un cluster de servere şi ierarhizarea stocării, pentru o eficienţă a costurilor în administrarea bazelor de date de orice dimensiuni – fie acestea date analitice, Big Data sau baze de date în cloud, la nivel de petabyte.
  • Programabilitate extinsă: Java, R, Big Data, PHP Python, Node, REST, Ruby, etc.
  • Suport complet pentru tipurile de date: relaţionale, obiecte, XML, text, spaţial şi noul suport integrat pentru JSON.
 • Sistemele integrate hardware-software Oracle Engineered Systems completează perfect Oracle Database In-Memory:
  • Oracle Engineered Systems, inclusiv Oracle Exadata Database Machine şi Oracle SuperCluster sunt optimizate pentru Oracle Database In-Memory, oferind o mare capacitate a memoriei, performanţe extreme şi disponibilitate mare, simultan cu o ierarhizare a datelor mai puţin active pe memorii flash şi discuri de memorie, pentru a oferi un raport cost-eficienţă de excepţie.
  • Toleranţa la eroare In-Memory pe sisteme integrate Oracle Engineered Systems poate replica opţional datele in-memory de pe diversele noduri, permiţând solicitărilor de date să acceseze instantaneu o copie dacă un server generază o eroare. Noua opţiune Direct-to-Wire Infiniband accelerează scalarea pe orizontală pentru procesarea in-memory.
 • Dispozitivul Oracle M6-32 Big Memory Machine este cea mai puternică platformă de scalare verticală pentru Oracle Database In-Memory, oferind până la 32 Terabytes de memorie DRAM şi o lărgime de bandă de 3 terabytes/sec pentru o maximă performanţă in-memory.

Citate

 • “Suntem încântaţi că platforma MicroStrategy Analytics este printre primele aplicaţii externe care au fost certificate cu Oracle Database In-Memory,” a declarat Paul Zolfaghari, preşedinte, MicroStrategy Incorporated. “Participarea noastră la programul beta al Oracle şi integrarea cu Oracle Database In-Memory se bazează pe relaţia noastră de durată cu Oracle, subliniind importanţa colaborării pentru optimizarea platformelor noastre, pentru extinderea funcţionalităţii şi a vitezei livrate clienţilor nostri comuni.”
 • “Oracle este singurul vendor din industrie care a implementat procesarea in-memory de la aplicaţii şi până la software intermediar (middleware) până la sisteme de baze de date, ceea ce le-a permis companiilor să îşi maximizeze profitabilitatea prin accelerarea operaţiunilor, să descopere noi oportunităţi de creştere şi prin luarea unor decizii mai inteligente, în timp real,” a declarat Andrew Mendelsohn, vicepreşedinte executiv, Database Server Technologies, Oracle.”
 • “Aplicaţiile Oracle oferă o bază pentru operaţiunile esenţiale ale clienţilor noştri, inclusiv pentru departamentele de vânzări, financiare, a celor logistice şi de resurse umane. Prin creşterea vitezei de procesare, Oracle Database In-Memory le permite clienţilor să îmbinătăţească valoarea aplicaţiilor existente, prin oferirea de noi informaţii specifice şi oportunităţi de business,” a declarat Steve Miranda, vicepreşedinte executiv, Application Development, Oracle.

Resurse

Redwood Shores, Calif. / Bucuresti, 11.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *