metalshow

Oracle contribuie la procesul de management al refugiaților din Germania prin sporirea vitezei și controlului întregului proces

Biroul Federal pentru Migrație și Refugiați colaborează cu Oracle pentru a gestiona o creștere de douăzeci de ori mai mare a cererilor de azil

Munich/ Nuremberg, 10 mai 2016 – Creșterea cererilor de azil din Germania stimulată de sosirea refugiaților care au dorit să scape de criza umanitară din Siria, a determinat colaborarea dintre Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF), Biroul Federal German pentru Migrație și Refugiați și Oracle pentru a crea un sistem de management digital care să înregistreze rapid și eficient dovezile cruciale de sosire în țară ale refugiaților și cererile de azil ale acestora.

Sistemul ASYL Online se conectează la sistemele altor autorități federale precum Oficiul Poliției Federale pentru Combaterea Criminalității și Registrul Central al Cetățenilor Străini asigurând și garantând că toate organismele lucrează cu aceleași dosare bazate pe date biometrice securizate.

ASYL Online a fost dezvoltat într-un timp record concentrându-se pe securitate, colectare și procesare rapidă de date și integrarea cu sistemele existente pentru a asigura o implementare constantă și promptă.

Frank-Jürgen Weise, BAMF:
„Sistemul nostru inițial a fost creat pentru a procesa în jur de 50.000 de cereri de azil pe an. Acum suntem nevoiți să procesăm de douăzeci de ori mai mult – peste un milion de cereri. A fost foarte clar că avem nevoie de un sistem nou, mai eficient care să poată să fie implementat într-un timp record. Acum suntem echipați corespunzător. Pe parcursul acestui an vom putea obține o imagine clară despre cei ce se află în țară ca și refugiați, asigurându-ne că le sunt respectate drepturile, informând în același timp publicul că procesul este controlat și este gestionat corespunzător.”

Frank Obermeier, vice președinte și country leader Oracle Germania:
„Provocările unui proiect atât de amplu sunt reprezentate de complexitatea sistemului, constrângerile în ceea ce privește timpul, dar și de cerințele stricte. Pentru sarcini de acest fel e nevoie de o echipă implicată și de o platformă dinamică. Lucrând cu partenerii noștri de la BAMF, Oracle s-a implicat în totalitate în acest proiect important.”

Dezvoltarea sistemului a început în noiembrie 2015, iar lansarea acestuia a avut loc în ianuarie 2016. În doar două luni, Oracle Consulting a instalat doua centre de calcul în Nuremberg. Sistemul rulează pe hardware Oracle Exalogic și Exadata. Proiectul a fost sponsorizat de Thomas Kurian, Președinte Oracle Product Development.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *