free download 78 travel guides written by experts

Oracle anunta primul sistem din domeniu conceput pentru analiza de business de cel mai inalt nivel

ORACLE OPENWORLD, SAN FRANCISCO – 5 octombrie 2011
Noutăţi

●     Oracle a dezvăluit  Oracle Exalytics Business Intelligence Machine, primul sistem hardware şi software din domeniu conceput să execute în memorie şi mai rapid ca niciodată analizele de business, să producă analize vizuale în timp real cu viteza gândului şi să facă posibile noi forme de aplicaţii analitice.

●     Oracle Exalytics le permite organizaţiilor să ia decizii mai rapid în contextul condiţiilor de business în continuă schimbare, în acelaşi timp extinzând adoptarea de către utilizatori a soluţiilor de business intelligence (BI) prin introducerea de funcţionalităţi de vizualizare interactivă care pot transforma fiecare utilizator într-un analist.
●     Acest nou sistem combină infrastructura de referinţă Business Intelligence Foundation de la Oracle cu mecanisme îmbunătăţite de vizualizare şi optimizări de performanţă, cu o versiune optimizată cu extensii analitice a Oracle TimesTen In-Memory – baza de date de top din domeniu şi un server Oracle extrem de scalabil, special proiectat pentru prelucrarea în memorie a soluţiilor de business intelligence.

Un sistem integrat pentru o implementare mai facilă

●     Spre deosebire de echipamentele de depozitare a datelor şi a instrumentelor BI cu procesare în memorie, Oracle Exalytics este primul sistem integrat bazat pe software şi hardware optimizat pentru calcule în memorie şi pe o platformă BI optimizată care oferă funcţii avansate de vizualizare.

●     Pentru a micşora costurile, timpul şi efortul de integrare, precum şi mentenanţa permanentă, Oracle Exalytics este un sistem integrat de un singur furnizor care combină  aplicaţii Oracle BI folosite pe scară largă şi o bază de date cu procesare în memorie, cu hardware conceput, dezvoltat şi suportat de Oracle.

●     Oracle Exalytics este alcătuit din:

○     Serverul Sun Fire de la Oracle cu 1 Terabyte memorie RAM şi cu procesor Xeon E7-4800 de la Intel, cu un total de 40 de nuclee;

○     Aplicaţiile software BI Foundation de la Oracle: Oracle Business Intelligence Enterprise Edition şi Oracle Essbase, cu optimizări de performanţă şi un mediu îmbunătăţit de vizualizare pentru analiză interactivă, nelimitat în privinţa datelor folosite şi a categoriilor de utilizatori; şi

○     Oracle TimesTen In-Memory Database pentru Exalytics, bazată pe cunoscuta soluţie de baze de date cu procesare în memorie de la Oracle, oferă timpi! de răspuns incredibil de rapizi, într-o versiune îmbunătăţită şi optimizată pentru business intelligence.

●     Companiile care utilizează Oracle Business Intelligence se pot baza pe competenţele, resursele şi personalul existent pentru a implementa Oracle Exalytics.

●     Rapoartele şi dashboard-urile existente integrate cu Oracle BI Enterprise Edition ş! i Oracle BI Applications rulează pe Oracle Exalytics fără nici un fel de modificări.

Analiză vizuală fără limite

●     Oracle Exalytics aduce o multitudine de funcţii inovatoare:

○     Vizualizare interactivă, extrem de rapidă, care le permite utilizatorilor neexperimentaţi să exploreze liber seturi mari şi dense de date pentru a găsi cu uşurinţă tipare, tendinţe şi inconsecvenţe;

○     O experienţă mobilă imersivă pentru utilizatorii Apple iPad, capabil să suporte multe mii de utilizatori mobili, astfel încât analiza este disponibilă pentru oricine, oricând; şi

○     Tehnologie adaptivă de procesare în memorie care optimizează performanţa pentru a obţine cel mai bun timp de răspuns, chiar şi atunci când datele sunt mai mari decât memoria disponibilă în Exalytics.
 

Foloseşte surse eterogene de date şi este optimizat pentru Oracle Exadata

●     Oracle Exalytics este o soluţie deschisă pentru utilizare în medii IT eterogene şi poate accesa şi analiza date din orice sursă de date Oracle sau non-Oracle, relaţională, OLAP sau nestructurată, cum ar fi IBM DB2, Microsoft SQL Server, Netezza, SAP Business Information Warehouse, Teradata, printre mulţi ! alţii.

●     Pentru companiile care caută performanţe analitice superioare, Oracle Exalytics dispune de un conector InfiniBand conceput pentru a funcţiona împreună cu Exadata Database Machine de la Oracle.

Performanţă extremă pentru raportare, analiză vizuală, planificare, prognoză şi implementări mobile

●     Testările interne care au comparat Oracle Exalytics cu software-ul clasic BI şi hardware standard arată îmbunătăţiri de performanţă de până la 20 de ori ale raportărilor şi ale dashboard-ului în mod OLAP relaţional (ROLAP) şi performanţă de până la 79 de ori mai rapidă în modelarea multidimensională OLAP (MOLAP).

○     Câştigurile excepţionale de performanţă multidimensională sunt obţinute cu ajutorul stocării în memorie a cuburilor Oracle Essbase.

●     Fiind bazate pe Oracle BI Foundation, toate modulele orizontale şi verticale din Oracle BI Applications profită de pe urma acestor îmbunătăţiri de performanţă.

●     Companiile pot de asemenea să furnizeze direct pe iPad şi iPhone performanţele şi posibilităţile de vizualizare interactivă oferite de Oracle Exalytics, pentru mii de utilizatori mobili de  BI.

●     Prin intermediul noului sistem integrat, utilizatorii de Oracle Hyperion Planning pot acum să planifice şi să anticipeze cu o frecvenţă crescută şi să execute planuri mai detaliate pentru a ameliora precizia ciclurilor de planificare.

●     Pe lângă aplicaţiile existente, Oracle Exalytics va permite apariţia de noi categorii de aplicaţii analitice care erau imposibil de imaginat cu soluţiile convenţionale de BI.
 

Citate relevante

●     „Performanţa extremă oferită de sistemele Oracle Exalytics Business Intelligence şi Oracle Exadata le va permite clienţilor din industria auto să interacţioneze fluid cu datele noastre, beneficiind de timpi de răspuns care nu vor împiedica procesul analitic”, a declarat Kelly Garcia, vice president of Production and Business Intelligence Technologies, Polk. „Noile diagrame Trellis ne vor permite să le prezentăm clienţilor noştri cantităţi masive de date pe o singură pagină. Aceasta le va permite să vadă dintr-o privire performanţa pe toate segmentele, să identifice rapid segmente care sunt sus sau jos şi să intre în detaliile din spatele acelor rezultate.”

●     „Suntem foarte impresionaţi de soluţiile avansate de analiză şi interactivitatea permise de Oracle Exalytics,” a declarat John Hood, vice president and Chief Information Officer, Key Energy Services. „Putem să disecăm rapid informaţiile, de la cele mai înalte niveluri la cele detaliate. Interactivitatea interfeţei cu utilizatorul din Oracle Exalytics va creşte folosirea soluţiilor BI şi le va permite clienţilor noştri să intre şi s! ă afle rapid informaţiile de care au nevoie pentru a face schimbări de impact în cadrul afacerilor.”

Bucuresti, 05.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *