free download 78 travel guides written by experts

Oracle anunta noul Oracle Solaris 11.1 in cadrul evenimentului Oracle OpenWorld

Noua versiune adaugă suportul excepţional al Oracle Database, extinde capabilităţile infrastructurii Cloud şi adaugă noi caracteristici de securitate si conformitate pentru implementarea soluţiilor Enterprise Application cu o disponibilitate ridicată

Sumar

· Oracle a anunţat astăzi Oracle Solaris 11.1, noua versiune aducând peste 300 de îmbunătăţiri ale caracteristicilor şi performanţei pentru familia de produse Oracle Solaris 11.
· Clienţii vor putea realiza un upgrade rapid şi uşor la Oracle Solaris 11.1 folosind instrumentele de upgrade implementate, disponibile in Oracle Solaris 11.
· Oracle Solaris 11 este primul Sistem de Operare Cloud care permite clienţilor să construiască soluţii Cloud de nivel enterprise, la scară mare, de tip Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) şi Software as a Service (SaaS), pe o gamă largă de servere şi sisteme proiectate SPARC şi x86.
· Oracle Solaris 11 este sistemul de operare pentru Oracle SPARC T-Series server line, asigură funcţionarea pentru sistemele proiectate Oracle SPARC SuperCluster T4-4, Oracle Exadata Database Machine şi Oracle Exalogic Elastic Cloud şi este un element de construcţie esenţial în livrarea unui centru de date optimizat Oracle.
· Oracle Solaris 11 este deja produs pe scară largă, implementări de misiune critică fiind realizate în diverse domenii, precum serviciile financiare, comunicaţiile, sistemul de sănătate, retail, sectorul public sau zona de media şi entertainment, mii de clienţi implementând Oracle Solaris 11 pe zeci de mii de sisteme.
· Cele mai bune implementări UNIX pentru Oracle: Oracle Solaris 11.1 dispune de cel mai nou set de îmbunătăţiri pentru a putea oferi ultima tehnologie de baze de date, furnizând cea mai bună perfomanţă, disponibilitate şi rată de transfer I/O, dintre toate platformele UNIX folosite pentru rularea Oracle Database:
      – Creşte latenţa de blocare pentru Oracle Real Application Clusters cu 17%, prin descărcarea managementului de blocare în kernel-ul Oracle Solaris.
      – Redimensionează Oracle Database SGA fără să fie nevoie de reboot.
      – Observă şi înţelege cu uşurinţă gâtuirile I/O ale bazelor de date, folosind Oracle Solaris DTrace.
      – Trimite rezultatele auditului de sistem către Oracle Audit Vault, simplificând raportarea de conformitate pentru întreaga platformă Oracle Database.
      – Creează rapid rapoarte de conformitate pentru a satisface cerinţele auditorului, folosind OpenSCAP, un nou instrument de raportare de conformitate şi un profil Payment Card Industry.
      – Eliberează întregul potenţial al ultimelor sisteme de servere Oracle, oferind suport fără precedent pentru nu mai puţin de 32 TB de RAM şi mii de procesoare.
· Infrastructură Cloud built-in: Noile caracteristici de infrastructură cloud se adaugă la capabilităţile de virtualizare built-in, foarte eficiente, ale Oracle Solaris 11, care se propagă prin resursele sistemului, reţelei şi cele ale spaţiului de stocare. Aceste caracteristici includ:
      – Suport, în premieră absolută, pentru noul Federated File System (FedFS), un standard deschis care furnizează spaţiu unificat de nume pentru medii de date de dimensiune cloud.
      – Noul suport extins pentru Software Defined Networks (SDN), inclusiv îmbunătăţiri aduse Edge Virtual Bridging, pentru a maximiza utilizarea resurselor de reţea şi pentru a administra lăţimea de bandă în mediile cloud. Noul suport pentru Data Center Bridging combină reţele Ethernet şi de stocare pentru a ajuta la reducerea costurilor cu infrastructura de reţea.
      – Actualizările ultrarapide ale Oracle Solaris Zone asigură îmbunătăţirea de până la patru ori a performanţei faţă de Oracle Solaris 11, iar suportul pentru partajarea automată a spaţiilor de stocare permite clienţilor mutarea cu uşurinţă a multiplelor Oracle Solaris Zone între sisteme.
· Disponibilitate foarte mare pentru Enterprise Applications: Capabilităţile securizate şi cu o disponibilitate ridicată ale Oracle Solaris Cluster, combinate cu virtualizarea built-in din Oracle Solaris 11.1, ajută clienţii în transferarea celor mai importante aplicaţii cu misiune critică ale lor într-un mediu cloud, agil şi eficient, furnizând:
      – Implementare virtuală, securizată, a aplicaţiilor Oracle Solaris 10 şi 11, cu ajutorul unui failover de mare viteză, condus de aplicaţii, în clusterele Oracle Solaris Zone.
      – Recuperarea în caz de dezastru prin failover între centre de date separate din punct de vedere geografic, cu replicarea Oracle Sun ZFS Storage Appliance.
      – Suport pentru securitate multi-level pentru mediile aflate în cluster, cu ajutorul Oracle Solaris Trusted Extensions.
· Oracle Enterprise Manager Ops Center asigură un management cuprinzător al sistemelor, permiţând un control centralizat, enterprise-wide, asupra resurselor hardware, cele ale sistemului de operare şi cele de virtualizare. Oracle Enterprise Manager Ops Center este la dispoziţia clienţilor Oracle Solaris fără nici un cost suplimentar, în baza Ops Center Everywhere Program.
· Oracle Solaris 11.1 include, de asemenea, şi îmbunătăţiri care permit optimizarea performanţei sistemului de operare şi a capabilităţilor, atunci când este implementat într-un mediu virtualizat Oracle VM Server for SPARC sau Oracle VM Server for x86.
· Oracle va găzdui un webcast pe data de 7 noiembrie 2012, la ora 08:00 (Pacific time), având ca subiect Oracle Solaris 11.1 şi Oracle Solaris Cluster, la care va participa Markus Flierl, Vice President, Oracle Solaris Engineering, CoreTechnology şi Bill Nesheim, Vice President, Oracle Solaris Engineering, Platform Software. Pentru a participa vă puteţi înregistra aici.
· Oracle Solaris 11 garantează compatibilitatea binară cu precedentele versiuni Oracle Solaris prin intermediul Oracle Solaris Binary Application Guarantee Program, care asigură clienţilor o cale de upgrade fără întreruperi şi cea mai bună protecţie a investiţiei disponibilă în industrie. Oracle Solaris Legacy Containers permite ca mediile Oracle Solaris din generaţiile mai vechi să poată fi aduse în prezent, pe hardware de ultimă generaţie, rezultând economii de energie, de răcire şi consolidarea amprentei.
· Membrii Oracle PartnerNetwork (OPN) pot găsi resurse şi instrumente Oracle Solaris Knowledge Zone, inclusiv Oracle Solaris Ready, Oracle Solaris 11 Specialization şi Oracle Solaris Development Initiative.
· Oracle Solaris Training şi Oracle Solaris Cluster Training sunt de asemenea disponibile pentru a ajuta clienţii si partenerii să afle rapid cum să implementeze, să menţină şi să actualizeze sistemele de infrastructură cloud cu misiune critică.

Citat relevant

· “Oracle Solaris 11 este cel mai bun sistem de operare UNIX pentru rularea aplicaţiilor Oracle, implementarea infrastructurii cloud cu misiune critică şi protejarea investiţiei clientului”, a declarat John Fowler, Executive Vice President, Systems, Oracle. “Echipa de ingineri Oracle Solaris a lucrat îndeaproape cu echipa de ingineri Oracle Database, pentru a furniza experienţa unică pe care clienţii nu o pot regăsi decât la o soluţie Oracle. Oracle Solaris 11, serverele Oracle SPARC T4, precum şi sistemele noastre proiectate – Oracle Exadata Database Machine, Oracle Exalogic Elastic Cloud şi Oracle SPARC SuperCluster T4-4 – oferă clienţilor cele mai bune soluţii pentru infrastructura cloud cu misiune critică”, a mai precizat John Fowler.

Resurse relevante

· Oracle Solaris
· Oracle Solaris Cluster
· Oracle Solaris on OTN

· Oracle Solaris Cluster on OTN

· Oracle Solaris 11 Training

· Oracle Solaris Cluster Training

· Oracle’s Sun Server and Storage Systems

· Oracle Solaris Blog

· Oracle Solaris via Facebook, Twitter şi LinkedIn

Bucuresti, 04.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *