free download 78 travel guides written by experts

Oracle Academy lanseaza primul concurs national de programare in limbajul Java, in parteneriat

cu Junior Achievement Young Enterprise Romania

Pe scurt

Oracle Academy, în parteneriat cu Junior Achievement România, anunţă lansarea primei competiţii naţionale de programare Java din ţara noastră. Concursul “Soluții JAVA inteligente pentru beneficiul comunitaţii noastre” este susţinut financiar de către Oracle Academy şi reprezintă o oportunitate extraordinară pentru participanţi de a-şi aprofunda abilităţile de programare în Java, de a câştiga premii de excepţie şi de a-şi crea un portofoliu personal care îi va sprijini în viitoarea carieră.

Informaţiile esenţiale

 • Concurenţii înscrişi în competiţie vor prezenta soluţii de îmbunătăţire a vieţii comunităţii în care trăiesc, prin intermediul unor aplicaţii Java inteligente, eficiente şi interactive care rezolvă probleme din viaţa reală. Concursul de programare în Java încurajează studenţii în vârstă de cel puţin 18 ani, înscrişi la orice facultate acreditată din România, să identifice probleme ale comunităţii în care trăiesc şi să creeze aplicaţiile Java care le pot rezolva.
 • Studenţii sunt invitaţi să se înscrie fie singuri, fie în echipe de până la trei persoane. Astfel vor putea să îşi consolideze experienţa de programare şi vor avea şansa de a câştiga premii substanţiale: laptopuri performante, participarea la "Şcoala de Vară Oracle România" şi vouchere pentru examene de certificare Oracle.
 • Înscrierea la conurs începe în 10 ianuarie 2014, la //java.jaromania.org.
 • La înscriere, studenţii vor propune o aplicaţie care se încadrează într-una din următoarele categorii:
  • Smart School – aplicaţii de procesare a datelor, de analiză şi raportare; generare de rapoarte şi scenarii; calculatoare matematice pentru diverse operaţiuni şi probleme; aplicaţii generatoare de teste pentru diverse discipline; generatoare de rapoarte privind evaluarea şcolară; reprezentarea grafică a unor mici experimente ştiinţifice din fizică, biologie sau chimie; îmbunătăţirea procesului de învăţare la unele discipline.
  • Smart Business – aplicaţii pentru proiectarea de grafice Gantt; administrarea bugetului de proiect; management de micro-proiecte adaptabile; pontaj; coordonarea vânzărilor; management financiar pentru proiecte mici; gestionarea conturilor bancare; organizarea bazelor de date de parteneri.
  • Smart City – aplicaţii pentru ameliorarea mediului în spaţiul urban; perfecţionarea administraţiei oraşului; sporirea siguranţei urbane; dezvoltarea turismului; îmbunătăţirea transportului public; promovarea culturii în oraş; promovarea oportunităţilor de petrecere a timpului liber.
  • Alte idei care pot fi încadrate la categoriile Smart School, Smart Business, Smart City.

 • Mai multe detalii despre concursul Soluții JAVA inteligente pentru beneficiul comunitaţii noastre, inclusiv regulamentul şi condiţiile de participare, sunt disponibile la //java.jaromania.org/despre_comp.

Citate

 • “Oracle Academy este încântată să susţină această pasionantă competiţie pentru studenţii români şi să îi încurajeze pe aceştia să-şi demonstreze abilităţile de programare în Java într-un mod pozitiv,” a declarat Jane Richardson, director regional Oracle Academy EMEA. “Pentru studenţi, acesta poate fi primul către pas către punctul în care vor deveni profesionişti în IT.“

Resurse

Despre Oracle Academy

Oracle Academy oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie, training universitar, suport şi resurse de certificare destinate instituţiilor de învăţământ secundar şi universitar, în scop educaţional. Facultăţile pot insera aceste resurse în programa proprie de informatică şi afaceri, pentru a se asigura că studenţii dobândesc abilităţi relevante pentru industrie inainte de a se angaja în cariere profesionale. Oracle Academy susţine peste 2.5 milioane de studenţi din 102 ţări. Mai multe detalii sunt disponibile la //oracle.com/academy.

Despre Junior Achievment

Junior Achievement România (www.jaromania.org) este o organizaţie non-profit a cărei misiune este de a dezvolta şi implementa programe internaţionale Junior Achievement de educaţie economică, antreprenorială, de orientare profesională, etică, responsabilitate socială şi sănătate pentru studenţi, începând din 1993. Membră a Junior Achievement (www.jaworldwide.org) şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe (www.ja-ye.org), JA România a implementat programe pentru peste 1.5 milioane de studenţi, de la începutul activităţii sale.

Bucuresti, 09.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *