free download 78 travel guides written by experts

Oracle Academy demareaza initiativa de formare Java in Romania

Peste 60 de profesori români vor avea sansa de a participa si de a promova dezvoltarea forţei de lucru IT specializata in Romania

Noutăţi

● Ca parte a colaborării continue cu Ministerul Educaţiei Oracle Academy va demara în luna iunie iniţiativa de formare Java în România.
● Asa cum anunţat pentru prima dată în luna mai, Oracle Academy va organiza 6 evenimente de formare începând cu luna mai şi până în luna iunie în Germania, Muntenegru, Polonia, România, Elveţia şi Marea Britanie.
● Această iniţiativă face parte din angajamentul permanent al Oracle Academy de a oferi cursuri extinse de dezvoltare profesională, care ajută profesorii la pregătirea elevilor/studentilor in dezvoltarea unei cariere de viitor.
● Peste 60 de profesori români vor lua parte la un nou program avansat de formare a competenţelor IT, axat pe Java Fundamentals si Java Programming. Printre participanţi se vor numara:
         o 50 de profesori de liceu care la momentul actual predau cursurile din cadrul programului Oracle Academy – Introduction to Computer Science şi
         o 16 profesori universitari care predau cursurile din cadrul programului Oracle Academy –Advanced Computer Science..
· În timpul stagiilor de formare, profesorii participanţi vor avea ocazia de a dobandi noi competenţe tehnologice folosind Java, unul dintre limbajele de programare de top pe plan mondial, cu peste 9 milioane de dezvoltatori. În plus, la finalizarea cu succes a pregătirii participanţii vor avea ocazia să continue cu certificarea Oracle.
· Studenţii care participă in cadrul programului Oracle Academy dezvoltă competenţe tehnologice si de afaceri esentiale, care le oferă un avantaj net competitiv pe măsură ce se pregătesc să intre în rândul forţei de lucru.
· In programele Oracle Academy sunt inscrisi peste 1,5 milioane de elevi şi studenţi din 95 de ţări. În regiunea EMEA, Oracle Academy sprijină 2 900 de instituţii educaţionale şi 612 600 de studenţi din 60 de ţări.
· Oracle Academy a anunţat recent noua programă Java pentru a stârni şi a aprofunda interesul studenţilor pentru ştiinţa calculatoarelor şi pentru a ajuta studenţii să dezvolte competenţe în domeniu relevante pentru secolul 21.

Citat relevant

· „Oracle Academy oferă diferite programe de pregatire destinate tuturor elevilor şi studenţilor interesati să obţină competenţele necesare pentru dezvoltarea unei cariere de viitor”, a declarat Sorin Mindrutescu, Country Leader, Oracle Romania. „În calitate de lider tehnologic, Oracle se află în poziţia unică de a oferi profesorilor cursuri inovatoare şi extinse de dezvoltare profesională pentru a ajuta elevii şi studenţii de top să-şi dezvolte cunoştinţele şi competenţele necesare pentru viitor. Suntem onoraţi să colaborăm cu Ministerul Educaţiei din România pentru a duce la bun sfârşit acest efort.”

Resurse relevante

· Despre Oracle Academy
· Oracle Academy introduce o nouă programă Java
· Oracle Academy oferă programe de formare Java pentru mai mult de 110 profesori din toată Europa

Despre Oracle Academy

Programul Oracle Academy oferă un portofoliu complet de software, curriculum, găzduire pentru tehnologii, formare pentru profesori, asistenţă, dar şi resurse pentru certificare pentru instituţiile liceale şi de învăţământ superior în vederea utilizării lor ca materiale educaţionale. Facultăţile pot integra în mod flexibil aceste resurse în cadrul cursurilor de ştiinţa calculatoarelor, dar şi în cadrul cursurilor din domeniul ştiinţelor economice, asigurând astfel posibilitatea ca studenţii să obţină calificări relevante în domeniul IT înainte de a intra în rândul forţei de muncă. Programul Oracle Academy asistă peste 1,5 milioane de studenţi din 95 de ţări. Pentru a afla mai multe, vizitaţi http://academy.oracle.com.

Bucuresti, 13.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *