free download 78 travel guides written by experts

Ora de educatie muzicala Radio Romania Cultural – prima data in sectorul 3

A opta orã de educaţie muzicalã din acest an şcolar va avea loc pe 22 martie 2012, la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din sectorul 3. Echipa de realizatori şi instrumentişti va veni pentru prima datã într-o instituţie de învãţãmânt din cel mai mare sector al Bucureştiului, delimitare teritorialã care are o populaţie de aproximativ 400,000 de locuitori,

Invitaţii ediţiei de joi, 22 martie 2012 sunt: Cătălin Bucerzan – trombon şi Oleg Răileanu – trompetă care, împreunã cu realizatorul Cristian Marica, le propune celor treizeci de elevi din clasele cu profil informaticã, electronicã, mecatronicã, 60 de minute de dialog interactiv şi argumentat despre muzicã.

Proiectul „Ora de educaţie muzicalã” vine în întâmpinarea metodelor didactice care sunt utilizate la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, întrucât instituţia care va gãzdui echipa de la Radio România Cultural este una din şcolile care foloseşte instruirea elevilor prin proiecte. Acestea le solicitã adolescenţilor rezolvarea unor sarcini de lucru complexe prin care ei îşi dezvoltã competenţe de nivel superior, necesare în secolul XXI. Evaluarea şcolarã se realizeazã prin metode variate, inclusiv reflecţiile elevului asupra propriei învăţări.

„Ora de educaţie muzicalã” este un proiect care se adreseazã elevilor care nu studiazã la liceele sau şcolile de profil. Este un dialog sincer şi deschis între realizatorii Radio România Cultural şi artiştii instrumentişti ai Formaţiilor Muzicale Radio. Proiectul doreşte sã le transmitã copiilor şi adolescentilor din şcolile României, importanţa limbajului universal al muzicii care promoveazã toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni.

El este realizat bilunar cu sprijinul Inspectoratului Şcolar ale Municipiului Bucureşti.

Bucuresti, 19.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *