free download 78 travel guides written by experts

OPPO, Ericsson și MediaTek aduc experiențele performante 5G mai aproape de realitate prin apeluri voce și video VoNR

OPPO a anunțat astăzi că a reușit cu succes derularea apelurilor voce și video care se bazează exclusiv pe rețele 5G de generație viitoare, aducând astfel experiența 5G mai aproape de realitate ca oricând.

Astfel, prin parteneriatul cu Ericsson și MediaTek, au fost efectuate apeluri VoNR (Voice/Video on New Radio) pe un smartphone comercial OPPO modificat care integrează un chipset MediaTek Dimensity 1000, conectat la o rețea 5G stand alone dezvoltată de Ericsson Radio System.

VoNR este un serviciu de apeluri de bază care utilizează în totalitate o rețea 5G standalone (SA). Comparativ cu serviciile de apelare de până acum, VoNR are o latență mult scăzută și, în același timp, oferă o calitate îmbunătățită a sunetului și a imaginii, iar toate acestea contribuie la o experiență superioară pentru utilizatori.

Standalone/SA este una dintre cele mai comune structuri ale viitoarelor rețele 5G. Operatorii globali fac eforturi active pentru a stabili bazele rețelelor 5G SA. Fiind unul dintre primele branduri de smarthone-uri care sunt compatibile cu apelurile VoNR cu structură SA, OPPO vrea să se asigure că și primii utilizatori au o experiență 5G cât mai bună posibil.

OPPO logo

În același timp, acest pas poziționează OPPO ca partenerul preferat de către dezvoltatorii de servicii și echipamente 5G întrucât, tehnologiile de comunicații de următoare generație necesită o capabilitate tehnologică mult mai mare din partea producătorilor de smartphone-uri.

„Ca inovator global, OPPO lucrează proactiv pentru a accelera comercializarea 5G la scară largă. Parteneriatul nostru cu Ericsson și MediaTek în ceea ce privește apelurile VoNR este doar o parte a colaborărilor noastre productive din era 5G. Ne propunem să devenim partenerul ideal al industriei pentru implementarea 5G-ului la nivel global și, totodată, pentru îmbunătățirea experiențelor 5G pentru utilizatori” a declarat Andy Wu, Vicepreședinte și Președinte al Unității de Dezvoltare Software OPPO.

Testarea pilot, care s-a desfășurat în Stockholm, Suedia, la sediul Ericsson, a folosit o rețea SA Ericsson. După apelare, cele două telefoane s-au conectat aproape instantaneu și au făcut o trecere insesizabilă la o calitate video HD, toate acestea doar printr-o singură apăsare.

„După ce am fost pionierii implementării rețelelor 5G la nivel global, acum ne pregătim pentru următorul pas: servicii autonome 5G. Folosind o rețea autonomă 5G end to end Ericsson, care se bazează pe hardware și software comerciale, și dispozitive oferite de partenerii noștri OPPO și MediaTek, am demonstrat că, pe lângă capacitățile de mare viteză 5G, suntem pregătiți să oferim și apeluri voce și video care sunt și vor rămâne importante pentru utilizatori. Această realizare confirmă angajamentul nostru de a le permite operatorilor să ofere o experiență 5G superioară.” a declarat Hannes Ekström, Director al liniei de producție 5G RAN în cadrul Ericsson.

„MediaTek este determinat să ofere utilizatorilor o experiență 5G inegalabilă prin utilizarea tehnologiilor inovatoare. În calitate de partener strategic OPPO, contribuim la dezvoltarea și facilitarea unei experiențe superioare 5G în ceea ce privește apelurile de voce și video”, a declarat JS Pan, manager general al departamentului de Dezvoltare de Sisteme Wireless și Parteneriate în cadrul MediaTek.

OPPO a fost una din companiile care a contribuit activ la dezvoltarea și implementarea tehnologiei 5G la nivel mondial. În anul 2019, OPPO a făcut parte dintr-un parteneriat pentru a implementa primul apel video care folosea tehnologia Dynamic Spectrum Sharing (DSS).

Până în februarie 2020, OPPO a aplicat pentru peste 2,900 de familii de brevete și a declarat peste 1,000 de familii de brevete Standard Essential 5G Institutului European de Standardizare în Telecomunicații. Mai mult, OPPO a înregistrat peste 3,000 de documente referitoare la standardele 5G la 3GPP, devenind unul dintre contribuitorii de top în cadrul acestei organizații internaționale pentru standardizarea rețelelor 5G.

În prezent, OPPO are peste 10,000 de angajați în departamentele R&D, patru centre de cercetare și 6 institute de cercetare la nivel global. Fondatorul și CEO-ul OPPO, Tony Chen a subliniat faptul că OPPO va investi 50 de miliarde de yuani pe parcursul următorilor trei ani în cercetarea și dezvoltarea 5G, inteligenței artificiale, realității augmentate și a altor domenii, precum și în conceperea noilor tehnologii hardware și abilități de inginerie ale softului. Prin eforturile neîncetate ale departamentelor de R&D OPPO și prin multiplele colaborări cu partenerii din industrie, viitorul este mai aproape de realitate pentru utilizatorii din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *