Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Oportunitati in administratie: solutii prezentate la Timisoara

Simpozionul de administratie publica: „Solutii pentru Dezvoltarea Durabila a Autoritatilor Publice Locale”, Editia 3 Banat si Oltenia, eveniment organizat de catre agentia BTL Design si trustul de presa Agora Group, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania (FALR), Asociatia Oraselor din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania, a avut loc in Timisoara in data de 14 aprilie 2011.

Evenimentul s-a bucurat de participarea invitatilor de onoare Dusan Popov – Deputat, Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei si Mircovici Niculae – Deputat, Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei.

Prima parte a conferintei a fost deschisa de catre Mihaela Tomescu – Director Agentie Cec Bank Timisoara, care a prezentat oferta CEC Bank de produse si servicii dedicate pentru Accesarea fondurilor europene: sprijinirea beneficiarilor in acoperirea necesarului de finantare, experienta in finantarea proiectelor din fonduri de pre-aderare, deschiderea a 42 de birouri specializate in acordarea de consultanta pentru obtinerea fondurilor europene, lansarea recenta a Eurobuletinului CEC Bank – un newsletter lunar despre fondurile europene.

In continuare, Emil Cotutiu – Sef serviciu, Compartimentul de Dezvoltare Rurala Timisoara, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, a prezentat rezultatele programului de dezvoltare rurala dupa 3 ani de la lansare: „Avem proiecte depuse in valoare de peste 13 miliarde euro, contracte semnate cu o valoare de peste 3,5 miliarde euro si plati efectuate catre beneficiari de aproximativ 1,8 miliarde euro”.

Veronica Toncea – Director General, Fondul de Garantare a Creditelor Rurale, a vorbit despre garantiile guvernamentale ca solutii de creditare in mediul rural, acestea aducand avantaje atat beneficiarilor, cat si bancii.

Cătălin Miraute – Presales Consultant, GIS Solutions, STAR STORAGE, a pus in valoare solutiile oferite pentru componenta geospatiala din Administratia Publica. Astfel, printr-un sistem integrat, se poate obtine transpunerea realitatii din teren, administrarea centralizata, analize si rapoarte, se pot efectua operatiuni de monitorizare a cadastrului, infrastructurii rutiere, disciplina in constructii si multe altele, direct de pe terminalul conectat la internet: calculator sau telefon mobil.

Adrian Budura – Business Developer Manager, ETA2U, a exemplificat multitudinea de solutii de suport IT oferite de ETA2U prin studiile de caz ale proiectelor desfasurate la Primaria Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Directia Fiscala a Municipiului Timisoara si la Primaria Oradea. ETA2U a pus la dispozitie un sistem automat de monitorizare, raportare si alertare capabil sa interactioneze cu absolut toate elementele infrastructurii IT: realizarea unei zone de acces de tip hot spot pentru deservirea populatiei cu acces gratuit la internet, transmisii live prin intermediul internetului ale sedintelor consiliului local, realizarea de conexiuni VPN si retele wireless cu acces public, instalarea de camere de monitorizare puncte de interes public care transmit imagini in timp real pe internet //www.timislive.ro/, servicii de securitate prin protejare a retelei LAN de atacuri informatice prin utilizarea dispozitivelor tip firewall si altele.

Daniel Kostyal – Relationship Manager Solutions Provider, IBM Romania, a adus la cunostinta participantilor solutiile special dezvoltate de catre IBM pentru administratia publica, precum transporturile inteligente (o oportunitate de a reduce congestiile, informarea in timp real asupra situatiilor din trafic, cresterea productivitatii companiilor de transport public, etc), administratia locala inteligenta (stimularea economiilor, reducerea timpului si a costurilor pentru contribuabili, etc), energie si utilitati inteligente pentru gestionarea eficienta a cererii si ofertei, educatie inteligenta si telecomunicatii inteligente pentru interconectarea sistemelor urbane.

Alin Barbut – Director Vanzari, ADEPLAST, a subliniat importanta reabilitarii termice a cladirilor. In aceste sens, ADEPLAST ofera o serie de solutii: adezivi pentru sisteme termoizolante, finisaje, mortare de asanare, sistem de stocare si transport a mortarelor uscate cu aplicare mecanizata.

In completare, Tolomey Marcel Andrei – Director sucursala CEC Bank Timisoara, a informat invitatii cu privire la solutiile de finantare pe care le pot obtine pentru reabilitarea termica a locuintelor. Acestea sunt oferite pe o perioada de 60 de luni, acoperind max. 90% din devizul de executare a lucrarilor, dar nu mai mult decat echivalentul in lei, inclusiv TVA a 1.850 EUR/camera de locuit, iar contributia proprie trebuie sa fie de min. 10% din valoarea de executie a lucrarilor din devizul general.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media Craiova.ro, PRwave, Wall-street.ro, Startup.ro, PRwave Directory, MediaLook, Agora News, IT Trends.

Bucuresti, 18.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *