free download 78 travel guides written by experts

Oportunități de finanțare directă de la Bruxelles pentru dezvoltarea bioeconomiei în România

~ lansarea oficială a cursului ”Managementul Bio-Economiei, Inovării și Guvernanței”
Casa Academiei Române, 2 februarie 2018 ~

Programul ”Horizon 2020” reprezintă, așa cum se știe, cel mai mare program de cercetare-inovare din istoria UE, iar prin amploarea sa, de peste 23 miliarde euro, constituie un instrument extraordinar pentru crearea de noi locuri de muncă. Din nefericire, România este pe ultimul loc în clasamentul UE la acest capitol, întrucât românii au candidat până în prezent doar în proporție de 3% la competițiile de proiecte de acest tip.

Food 2030

Pe de altă parte, inițial, estimările Comisiei Europene erau că pentru domeniul Bioeconomiei, cu toate sub-domeniile sale – de la agricultură bio, biotehnologii la turism ecologic -, România ar fi putut atrage peste 4 miliarde euro în această etapă. De aceea, mai buna înțelegere și profesionalizare a consultanților, managerilor, experților și cercetătorilor în sensul promovării lor și al proiectelor lor, a exercitării unui lobby instituțional de succes, reprezintă o prioritate căreia se străduie să-i răspundă programul de tip post-universitar ”Managementul Bio-Economiei, Inovării și Guvernanței”, coordonat de Catedra Internațională Onorifică în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat în anul 2012 în parteneriat cu Centrul de Biodiversitate al Academiei Române.

Lansarea noii serii pe viu a acestui curs va avea loc în cadrul Reuniunii ”SMART Innovative Learning Hub”, la sediul Casei Academiei Romane, în data de vineri, 2 februarie 2018 (orele 10.00-12.30). Această formare cu caracter multi și inter-disciplinar se va dovedi utilă în special celor care care vor dori să lucreze în context intern, european sau internațional în specializările de bază bioeconomie, biotehnologii, ecoeficiență, dezvoltare durabilă, inovare urbană, managementul proiectelor europene și bună guvernanță.

Pentru informații suplimentare și înscrieri, cei interesați pot contacta Secretariatul Tehnic la tel./fax: 021.2304997 sau info@houseofeurope.ro sau consulta siteul www.HouseofEurope.ro.

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, 24PHarte.ro, SmartFinancial.ro, PRwave.ro, BrandInfo.ro, “Buletin Dunărean”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *