free download 78 travel guides written by experts

Operatorii mobili au finalizat cu succes migrarea serviciilor in benzile de frecvente de 1800 MHz

si pregatesc tranzitia in benzile de 900MHz

Operatorii de comunicaţii mobile care au obţinut resurse de spectru în urma licitaţiei organizate de ANCOM în anul 2012 au finalizat cu succes procedura de modificare a parametrilor tehnici ai reţelelor pentru a utiliza benzile de 1800 MHz în condiţiile stabilite prin licitaţie.

Tranziţia a avut loc în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, în intervalul orar 00.00 – 04.00. Nu au fost înregistrate incidente pe parcursul desfăşurării operaţiunilor, impactul asupra furnizării serviciilor către utilizatori fiind minim.

Autoritatea a monitorizat modul de desfăşurare a acestei tranziţii, echipele ANCOM efectuând în permanenţă măsurători pe întreg teritoriul ţării.

Furnizorii de comunicaţii mobile (Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone) vor implementa acum cea de a doua etapă a tranziţiei, pentru benzile de 900MHz, operaţiune ce va avea loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie, în aceleaşi condiţii care au fost anunţate şi pentru etapa precedentă. Pe parcursul procesului de tranziţie este posibil ca, pe durate scurte, să apară pierderi de semnal, ton de ocupat sau alte erori tehnice, similare celor întâlnite în cazul reviziilor tehnice uzuale ale reţelelor. Şi această etapă se va desfăşura sub supravegherea ANCOM, pentru a asigura eficienţa procesului şi intervenţia rapidă a echipelor tehnice ale operatorilor pentru remedierea eventualelor deficienţe sesizate.

Bucuresti, 04.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *