metalshow

Operatiune de succes in Gaza: VIER PFOTEN a salvat doi pui de leu

din tabara de refugiati, in urma unei misiuni spectaculoase

După zile întregi de așteptare la graniță, reprezentanții fundației pentru protecția animalelor VIER PFOTEN și cei doi pui de leu au plecat în sfârșit din Gaza spre Iordania.

Reușită uriașă pentru echipa VIER PFOTEN duminică, 5 iulie, când specialiștii în protecția animalelor și cei doi pui de leu au reușit să treacă frontiera din zona de criză și au pornit spre Israel. Călătoria celor două animale se apropie acum de final. Duminică seară cei doi pui de leu ajunseseră deja într-un centru de transfer din Iordania. În toamnă, puii de leu (împreună cu alte animale) vor fi eliberați în sanctuarul Al Ma’wa for Nature and Wildlife din Iordania.

VIER PFOTEN pregătește în detaliu această misiune de salvare de câteva săptămâni. Joia trecută, o echipă de specialiști în misiuni de salvare, coordonată de dr. vet. Amir Khalil a ajuns în Gaza din Amman prin Israel. Deși membrii VIER PFOTEN aveau permise de liberă trecere, datorită conflictului militar din zonă, au fost nevoiți să aștepte perioade îndelungate. Au fost ore în șir de negocieri, dar cei mai mulți membri ai echipei nu au fost lăsați să treacă granița, așa că Dr. Khalil a decis intr-o primă fază să nu separe echipa și au petrecut toți noaptea pe pământul nimănui.

A două zi dimineață o mică parte a echipei VIER PFOTEN a fost autorizată de Hamas să intre în Fâșia Gaza pentru a negocia cu proprietarul puilor de leu din tabăra de refugiați pentru ultima data și bineînțeles, pentru a ridica puii. Dr. Khalil dezvăluie: ”A fost foarte greu ca bărbatul, care a cumpărat puii de la Rafah Zoo în martie, să accepte să renunțe la lei, însă ne bucurăm foarte tare că a înțeles. Un apartament mic nu este o casă potrivită pentru animale sălbatice și, în plus, acestea reprezintă un real pericol pentru oamenii din jurul lor.” După ce au fost preluate de VIER PFOTEN, cele două animale au primit nume noi: Shalom și Salam. Cei doi pui și-au petrecut mare parte din timp împreună, îmbrățișați. „Ei nici nu au realizat evoluția lucrurilor din jurul lor.” a spus dr. Khalil.

Atunci când era programată ieșirea în Israel, vineri dimineață, oficialii israelieni au închis granițele. După lungi negocieri cu Hamas, toți membrii echipei împreună cu Shalom și Salam au fost primiți din nou în Gaza unde au petrecut noaptea.

Duminică după-amiază a venit certitudinea că echipa VIER PFOTEN poate trece granița în Israel si să își continue drumul spre Iordania. În urma primului control medical s-a dovedit că Shalom și Salam suferă de o boală de piele, iar femela, Shalom, are și o umflătură la cap, care cel mai probabil se datorează unei lovituri. La “New Hope Center”, stația de tranzit a sanctuarului Ma’wa Wildlife din Iordania, puii, care acum au 5 luni, vor face un control medical amănunțit.

O misiune de salvare ca aceea din Gaza implică un efort considerabil și costuri semnificative. Pentru această misiune costurile au fost suportate de un cuplu din Austria. Doar datorită susținătorilor și sponsorilor VIER PFOTEN poate oferi ajutor de urgență, rapid, eficient și într-un mod profesionist.

Deși Gaza are o suprafață restânsă, aproximativ 40 de feline mari trăiesc în această zonă. Contrabanda cu animale exotice este o problemă majoră. Chiar și despre părinții celor doi pui- Shalom și Salam – se spune că au ajuns la Rafah Zoo pe când erau pui, tot prin contrabandă, fiind transportați prin tuneluri subterane din Egipt în Gaza. Totuși, în timpul conflictului militar, armata egipteană a distrus multe dintre aceste tuneluri.

Aceasta nu este prima operațiune a VIER PFOTEN în Orientul Mijlociu: in septembrie 2014 fundația a salvat trei lei de la grădina zoologică Al-Bisan din nordul Fâșiei Gaza, puternic afectată în urma conflictului militar. Cele trei animale au fost transferate la stația de salvare New Hope Center din Iordania.

În aprilie, o echipă de intervenții urgente VIER PFOTEN a organizat o misiune de salvare la grădina zoologică Khan Younis, distrusă și ea. Atunci VIER PFOTEN a oferit mâncare și tratament medical animalelor.

#FOURPAWSgowild

În toată lumea, mii de feline mari sunt forțate să trăiască și să sufere în circuri, în grădini zoologice prost administrate, sau în proprietate privată.

Multe animale sunt ținute în spații foarte mici, sunt insuficient sau incorect hrănite, sunt bolnave sau manifestă tulburări de comportament. VIER PFOTEN își propune să îmbunătățească situația acestor animale sălbatice fascinante dar periculoase. Unul dintre spațiile administrate de VIER PFOTEN este Sanctuartul LIONSROCK din Africa de Sud, care este o casă primitoare pentru peste 100 de lei și tigri care au fost salvați de la o viață în condiții inadecvate.

VIER PFOTEN organizează de asemenea campanii de anvergură pentru feline mari aflate în îngrijirea omului și militează pentru interzicerea animalelor sălbatice în circuri și închiderea grădinilor zoologice inadecvate.

Cu #FOURPAWSgowild oamenii preocupați de protecția animalelor atrag atenția asupra suferinței animalelor și asupra soluțiilor pentru a pune capăt acestei suferințe.

Sub masca diverstismentului (circuri), a educației (grădini zoologice), a medicine și a tradițiilor (soluții medicinale făcute din oase de tigru) și a sportului (vânătoare de trofee în Africa), mii de feline mari din Europa, Africa de Sud și Statele Unite trăiesc în condiții groaznice. Campania internațională a #FOURPAWSgowild le oferă o voce.

Bucuresti, 06.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *