Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Operatia de cataracta la clinica oftalmologica din Cluj: “a doua zi te duci la lucru”

Drumul la o clinica de oftalmologie trebuie sa devina un obicei util pentru sanatate. Pentru ca este unul dintre cele mai importante simturi, vazul trebuie intotdeauna pus pe primul loc in randul controalelor anuale, incepand cu varsta scolara.

Chiar daca ochii par sa functioneze la capacitate maxima, un control oftalmologic de specialitate poate identifica o serie de alte probleme care pot sau nu sa afecteze vederea propriu-zisa. Mai mult de atat, medicul oftalmolog poate oferi sfaturi si solutii optime pentru ochi sanatosi, in functie de caracteristicile unice ale fiecarui pacient in parte.

Cu cat afectiunile sunt depistate mai curand, cu atat solutiile vor avea o rata mai mare de succes, iar tratamentul va fi mai eficient. De aceea, specialistii in oftalmologie recomanda consultatii de specialitate inca din primii ani de viata, pentru a evita si a trata cat mai curand bolile oftalmologice specifice varstei. La copii, cele mai frecvente sunt hipermetropia, miopia si astigmatismul. Cu timpul, acestea pot provoca neplaceri daca nu sunt tratate, dar si complicatii care ar putea fi evitate cu usurinta prin purtarea ochelarilor speciali cat mai devreme in aparitia patologiei oculare.

 Dr. Oana Rusu, medic specialist oftalmolog la masa de operatie
Dr. Oana Rusu, medic specialist oftalmolog la masa de operatie

La adulti si varstnici, cele mai frecvente afectiuni sunt presbiopia, sindromul de ochi uscat, cataracta, glaucomul si egenerescenta Maculara Legata de Varsta. Si pentru acestea exista solutii, iar eficienta lor creste proportional cu rapiditatea descoperirii afectiunii.

Iata ca in cazul cataractei, cea mai frecventa solutie de vindecare este exclusiv chirurgical. Printre simptomele cataractei, regasim scaderea progresiva a vederii, modificarea frecventa a dioptriilor, jena fata de lumina puternica, opacifierea cristalinului. Operatia de cataracta presupune inlocuirea cristalinului opacifiat cu unul artificial, ce ramane in ochi pentru tot restul vietii. Aceasta interventie are o rata foarte mare de succes, mai ales daca se face cu aparatura moderna. De asemenea, medicii oftalmologi recomanda efectuarea ei cat mai devreme, chiar din momentul in care apare disconfortul vizual si se confirma diagnosticul. Astfel, pacientul va avea o acuitate vizuala mai buna, se va chinui mai putin si, deci, va avea o viata mai buna.

Clinica Q-vision din Cluj beneficiaza de tehnica de ultima generatie, bazata pe facoemulsificare cu ultrasunete si implant de cristalin artificial foldabil. Astfel, operatia de cataracta este suportata usor, dureaza foarte putin, nu necesita internare – pacientul a doua zi deja poate sa se prezinta chiar la locul de munca. Personalul medical are o experienta vasta in performarea acestui tip de interventie, avand grija sa trateze fiecare pacient cu rabdare si profesionalism, pentru ca operatia sa fie cat mai usor suportata de catre pacient. De asemenea, medicii vor explica pe indelete fiecare procedura, fiecare avantaj si fiecare etapa de care pacientul trebuie sa tina cont pe parcursul vindecarii si recuperarii.

Q-vision este o clinica oftalmologica din Cluj-Napoca, pregatita sa vina in sprijinul pacientilor sai de la cele mai fragede varste. Cu rabdare, caldura si profesionalism, personalul medical al clinicii este pregatit sa faca fata chiar si celor mai solicitante provocari, atat datorita pregatirii continue, cat si datorita echipamentului de ultima generatie de care clinica dispune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *