Kinodiseea

Opera Nationala Bucuresti gazduieste povestile de iarna ale portelanului Wagner 

Opera Nationala Bucuresti
Din 28 noiembrie 2009, Opera Nationala Bucuresti isi asteapta publicul iubitor de gen cu Colectia de Portelanuri de Iarna – o expozitie de portelanuri fine lucrate manual, ale Anei Wagner si ale artistilor atelierului de creatie Wagner Arte Frumoase si Povesti. Spectatorii Operei vor putea vizita expozitia in foyerul Operei, la pauzele tuturor spectacolelor, timp de o saptamana. 
 
Vernisajul va avea loc sambata 28 noiembrie, odata cu premiera spectacolului de balet “Anna Karenina” (reluare). 

Temele preferate ale artistei – dantela, jucariile traditionale, simbolurile Iernii si ale sarbatorilor, plantele fantastice, casele zburatoare , pisicile cu guler de dantela – vor fi declinate pe clopotei, jardinière, seturi de ceai, platouri din portelan si globuri fine pentru brazi sofisticati.

Evenimentul propune sa completeze experienta artistica a operei printr-o poveste cu arta pura – grafica, pictura – transpusa pe obiecte de portelan atent lucrate manual. Colectia de Iarna propune: “Poveste de Craciun” – o  colectie semnata Ana Wagner ce aduce in prim  plan imagini din vederi de epoca colectionate de la bunici si strabunici  incarcate de romantismul  sarbatorii Craciunului de alta data, colectia “Christmas Sketches” – desene de Ana Wagner pe suport de portelan, colectia “Calutul meu de lemn” – semnata Bogdan Teodorescu,  “Secretele pomului roditor” – a artistei Adina Ispas, “Dantele de zapada” – Brandusa Ungurasu, “Noapte alba in Paris” – semnata Silvia Olteanu.
Totodata, evenimentul propune sa traiti impreuna cu noi experienta de inspiratie frantuzeasca a ultimei colectii de bijuterii B by Wagner: panglici fine din matase si catifea, accesorii speciale de finisare si pietre semipretioase montate in pantantive, inele si bratari din portelan pictat manual de artistii atelierului Wagner. 

“Baletul Anna Karenina propune o poveste romantica si aristocrata intr-o lume din ce in ce mai agitata si dinamica. In acest context, speram ca publicul spectator sa aiba ragazul si relaxarea sa admire Colectiile de Iarna din portelan lucrat manual. Drama Annei Karenina va rezona cu lucrarile noastre numai intr-un sens pozitiv prin romantismul simbolurilor avand in vedere ca se apropie Sarbatorile de Iarna….,” spune Ana Wagner despre proiect.

La deschiderea vernisajului, vizitatorii isi vor completa experienta cu parfumurile Lolita Lempicka si printr-o degustare de sampanie Pommery.

Bucuresti, 26.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *