Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Opel Insignia OPC Sports Tourer castiga un nou premiu

Versiunea OPC a modelului break vârf de gamă câştigă un premiu în cadrul 2009 Auto Bild SportsCars

Essen. Opel Insignia OPC Sports Tourer a primit vineri premiul „Cel mai bun autovehicul sport al anului” la categoria break, în cadrul unei ceremonii sponsorizate de Auto Bild SportsCars, publicaţia soră a revistei de specialitate germane Auto Bild.

Aproximativ 51.000 de cititori şi redactori ai revistei Auto Bild şi-au votat modelele preferate dintr-o pleiadă de peste 300 de autovehicule. Editura germană a declarat că Opel Insignia OPC Sports Tourer a dominat categoria break. Pe locul al doilea s-a clasat modelul Audi S4 Avant. Mercedes C63 AMG T a obţinut locul al treilea. Câştigătorii au fost anunţaţi în cadrul tradiţionalei Nopţi a curselor desfăşurate la Salonul Auto de la Essen.

„Ce onoare deosebită şi ce maşină minunată,” a declarat Hans Demant, Directorul General al Adam Opel GmbH. „Această maşină a debutat pe circuitul Nürburgring. A fost proiectată şi construită ca o maşină premium incitantă.”

Dezvoltând o putere de 239 kW/325 de cai putere şi un cuplu de 435 Nm, unitatea V6 Turbo de 2,8 litri cu care este prevăzut noul Insignia OPC este cel mai puternic motor instalat vreodată într-un model Opel de serie. Autovehiculul este prevăzut cu elemente de înaltă tehnologie, precum şasiul mecatronic coborât şi reproiectat, cu sistem FlexRide, transmisia Adaptive 4×4 cu diferenţial autoblocabil electronic montat pe puntea spate (eLSD) şi frâne Brembo proiectate special – toate acestea fiind completate de spaţiul funcţional al unui break, cu o capacitate de încărcare de 1530 de litri.

Bucuresti, 27.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *