metalshow

OnLine Educa Berlin 2006 – noi dimensiuni globale ale educatiei

Românii au impresionat din nou în capitala Germaniei. SIVECO România este pentru al patrulea an consecutiv prezentă la Conferinţa Internaţională OnLine Educa Berlin. Adevăraţi ambasadori ai inteligenţei româneşti, elevii, profesorii şi specialiştii SIVECO România au adus un plus de valoare unanim recunoscut in cadrul Conferinţei.

A 12-a Conferinţă Internaţională OnLine Educa Berlin s-a desfăşurat în perioada 28 noiembrie-1 decembrie în Berlin.

Reunind peste 2000 de participanţi din 73 de ţări această ediţie a avut mai mult decât precedentele o componentă clară de globalizare prin diferenţiere, prin identificarea multiplelor conexiuni ale conceptului, procesului numit eLearning

Conjugându-se cu alte direcţii prioritare, cum ar fi asigurarea calităţii în educaţie, învăţarea pe parcursul întregii vieţi, profesionalizarea meseriei didactice, ceea ce în lumea largă se numeşte eLearning a atins dimensiuni extraordinare la cea de a 12-a Conferinţă Internaţională OnLine Educa Berlin.

Se vorbeşte tot mai mult de o accelerare a procesului de asimilare a tehnologiilor eLearning de către societate, însă premisele se modifică sensibil şi continuu, prin prisma necesităţii de fundamentare teoretică psihologică şi pedagogică, spre formarea de competenţe transferabile şi construirea de structuri şi operaţii mentale, spre o regândire a strategiilor de predare-învăţare şi a sistemului de educaţie în sine.

Ceea ce la începutul acestui secol părea a fi o industrie de nişă poate fi astăzi reprezentată într-o geometrie arborescentă cu ramificaţii practic spre toate activităţile sociale, industiale, culturale, economice sau educaţionale.

Printre cei peste 480 de participanţi invitaţi să susţină comunicări ştiinţifice la Berlin s-au aflat şi trei români:

Prof. Univ Dr. General Mircea Mureşan, Rectorul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Prof. Univ. Dr. Ion Roceanu, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi Prof. Radu Jugureanu, SIVECO Romania SA

Lucrarea „Building a Better Future is Equivalent with Investing in our Educational System” susţinută de prof. Radu Jugureanu a fost o prezentare a SEI (Sistem Educaţional Informatizat), program guvernamental românesc recunoscut pe plan internaţional ca exemplu de best practice al unui proiect de eLearning.

„Prezenţa României la OnLine Educa Berlin adaugă valoare acestei conferinţe. SIVECO Romania este pentru al patrulea an consecutiv printre participanţi şi alături de companiile poloneze singura reprezentantă a Europei Centrale şi de Est. „Proiectele de eLearning pe care dumneavoastră le derulaţi în România sunt un exemplu elocvent de succes al unui proiect în spaţiul european” a declarat Rebecca Stromeyer, Directorul Conferinţei OnLine Educa Berlin.

În mod tradiţional la OnLine Educa Berlin au participat şi câştigătorii Concursului Naţional de software educaţional „Cupa SIVECO” precum şi un reprezentant al Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV): Prof. Ema Cerchez, Prof. Marinel Şerban, Alexandru Perieţanu şi Dragoş Răducanu de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi şi Prof. Univ. Dr. Grigore Albeanu de la Catedra UNESCO a Universităţii din Oradea au fost prezenţi la conferinţe şi au prezentat rezultatele lor în cadrul expoziţiei.

Alături de ei au fost prezenţi şi câştigătorii Premiului Microsoft de la Cupa SIVECO: Echipa Colegiului Naţional "Nicolae Iorga" din Vălenii de Munte, Prodesorii Adrian Mihalcea, Stefan Crivat şi elevii Matei Liviu Codrut, Alexe Radu Sebastian, Gabriel Tomescu.

„Adevăraţii ambasadori ai învăţământului asistat de calculator din România sunt aceşti elevi şi profesorii lor. Este cu adevărat uimitor cum aceşti tineri de 17 ani au cunoaşterea necesară şi suficientă pentru a susţine teme şi idei referitoare la eLearning în prezenţa experţilor în domeniu, de oriunde ar fi ei. Sunt absolut convins că prin ei, prin profesorii campioni care îi formează şi îi îndrumă în direcţia asta România va deveni foarte repede un pol de cunoaştere şi de putere al eLearning-ului mondial” a declarat Prof. Radu Jugureanu, AeL eContent Project Manager în cadrul SIVECO Romania.

Bucuresti, 7.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *