bucharest tech week 2021

ONG-urile vin in sprijinul sinistratilor din Dolj

Centrul de voluntariat VOLUNTARIS din Craiova, împreună cu alte 17 ONG-uri, derulează în această perioadă o amplă campanie de ajutorare a sinistraţilor de pe Valea Dunării

În perioada aprilie – mai 2006 derulează o amplă campanie de ajutorare a sinistraţilor de pe Valea Dunării, ale căror case au fost distruse în urma revărsării fluviului Dunărea.

Campania de ajutorare a sinistraţilor din Dolj, a fost iniţiată de către Centrul de Voluntariat din Craiova, cu sprijinul Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă, Casei de Cultură a Studenţilor, Asociaţiei Pro Democraţia Club Craiova, AIESEC Craiova, AEGEE Craiova, Consiliului Local al Copiilor Craiova, Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti, Centrului de Tineret, cotidianului Cuvântul Libertăţii, Radio Oltenia Craiova, Naţional FM, Studioului de Televiziune TVS  şi a altor organizaţii studenţeşti şi de tineret.

În zona avariată au fost aduse provizii, apă, haine, pături, mici donaţii şi pachete cu alimente specifice Sărbătorilor Pascale. Apelând la solidaritatea umană, iniţiatorii campaniei au lansat un apel umanitar în vederea ajutorării sinistraţilor din zonele afectate, punând la dispoziţia celor care doresc să facă donaţii contul bancar RO80RNCB2600000498080001, deschis la Banca Comercială Română.

RAST este una dintre numeroasele localităţi de pe Valea Dunării care se află într-o situaţie critică, datorită inundaţiilor din zonă. Într-o situaţie asemănătoare se află şi alte localităţi din regiune, dintre care amintim Negoi, Bistreţ, Cătane, Plosca, Dunăreni, Gighera, Nedeia, precum şi localităţi din judeţul Constanţa.

Micile gesturi făcute de către oameni vin în completarea acţiunilor demarate de către autorităţi pentru a preveni o situaţie critică, acolo unde se poate, prin întărirea digurilor sau pentru a uşura situaţia celor care şi-au pierdut casele şi gospodăriile.

Bucuresti, 26.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *