free download 78 travel guides written by experts

OneStop.ro anunta cresterea cu 150% a traficului din judejul Timis

Începând cu 23 August , OneStop.ro şi-a propus creşterea traficului regional cu o medie de 325% până la încheierea anului 2008

OneStop.ro, magazin online ce comercializează o gamă largă de produse (IT şi non IT) anunţă noul proiect de creştere a traficului regional provenit din Moldova (Iaşi), Constanţa, Transilvania (Cluj şi Braşov) precum şi Banat (Timişoara) cu o medie de 325 %.
La o saptamână de la lansarea primei campanii de acest gen în judeţul Timiş, traficul din această zonă a crescut cu 150%.  În momentul de faţă primeaza comenzile din Bucureşti cu o rată de 41% din totalul comenzilor înregistrate pe OneStop.ro

Prin intermediul primei campanii de acest tip, magazinul online OneStop se adresează tuturor cumpărătorilor online dintr-un anumit judet (in aces caz Judeţul Timiş ) oferindu-le reduceri, promoţii şi cadouri printr-o campanie ce durează pana la mijlocul lunii septembrie. În Timiş, întreaga acţiune a luat în calcul un grup de peste 400 000 de locuitori din mediul urban dar bineinteles că toţi cei aproximativ 700,000 de locuitori ai judeţului Timiş beneficiază atât de livrare gratuita la orice comandă online de computere cat şi de reducerea de 2,3% la aparatele fitness.

Din totalul de vanzari de 250 de milioane euro prevzionate pe piaţa online în 2008, spun specialiştii de la OneStop, peste 40 % ar trebui să se realizeze pe Bucureşti iar restul de aproximativ 40 % se va împărti intre Constanta, Moldova (cu accent pe Iaşi), Transilvania (cu accent pe Braşov şi Cluj) şi Timiş (cu accent pe Timişoara). Cei aproximativ 20 % rămaşi ar trebui sa vina din alte zone ale ţării – cu potenţial economic crescut – cum ar fi Mures, Dolj etc.

Vânzările totale ale OneStop.ro pe partea de IT reprezintă 20% din cifra de afaceri, din care 17% cumuleaza vanzarile de laptopuri, PDA-uri si tablete grafice. În Banat se vand 5% din totalul de laptop-uri iar până la sfarşitul anului compania vrea să crească acest procent până la 8%. Mărcile cele mai bine vândute în această campanie sunt Acer, Toshiba Satellite şi Fujitsu Siemens, iar cele mai căutate modele sunt cele cu un preţ mediu de 2200 RON (TVA inclus). Din Banat OneStop.ro are între 5% şi 7% din traficul total iar din Timiş 3.5%.

Conform specialiştilor OneStop.ro în 2007 existau numai in orasul Timisoara peste 20000 de utilizatori de Internet iar numarul cluburilor de Internet din oras ajungând la minimum 50 de unităţi. De asemenea tot în 2007 câteva comune din judeţul Timis şi două oraşe, Jimbolia şi Recaş, au primit acceptul sa realizeze proiectul "Economia bazată pe cunoaştere" devenind centre de informare pentru localnici prin computerele, scannerele şi faxurile instalate în şcoli, biblioteci, primării, precum şi în căminele culturale.

Bucuresti, 03.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *