Shadow

One United Properties a sprijinit organizarea Competiției Internationale de decernare a Premiilor de excelență pentru cele mai bune proiecte de diploma de arhitectură din Europa

One United Properties a ales să susțină Competiția Internațională a Proiectelor de Diplomă din cele mai renumite Facultăți de Arhitectură din Europa care au concurat la București în competiția EAM_BDP2017 (Medaliile Europene de Arhitectură pentru Cele Mai Bune Proiecte de Diplomă).

În acest concurs organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM), Asociația Europeană pentru Educație de Arhitectură (EAAE) și Consiliul Arhitecților din Europa (ACE), cu sprijinul One United Properties, au fost înregistrate 155 proiecte de diplomă, elaborate în anul universitar 2016 – 2017, provenind de la 86 de Facultăți, din 27 de țări europene. Dintre acestea, 30 de proiecte au fost selectate în lista scurtă, iar 8 dintre ele au fost premiate.

https://www.prwave.ro/wp-content/uploads/2018/01/One-United-Properties-672.jpg

„Scopul nostru este să recunoaștem excelența celui mai bun proiect de diplomă în arhitectură realizat în facultățile europene”, a declarat Prof. Dr. Arh. Emil Barbu Popescu, președintele de onoare al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București și fondatorul concursului, în timp ce Conf. Dr. Arh. Françoise Pamfil, managerul competiției, a declarat: „EAM_BDP este un concurs de portofoliu, care are o mare valoare prin recunoașterea profesională a calităților proiectului de diplomă premiat de către cele mai relevante instituții europene de arhitectură: EAAE și ACE dar și de UAUIM – o universitate care excelează în rezultate notabile în peisajul învățământului european de profil. Premiem modul în care arhitectura poate să observe o problemă socială, să sesizeze o necesitate, să pună o întrebare, iar proiectul de diplomă este – prin natura sa – un depozitar de idei emergente.”

One United Properties este permanent alături de elaborarea și susținerea proiectelor speciale ale Facultății de Arhitectură Ion Mincu din București, iar la sfârșitul anului trecut a ales să sprijine demersului menit să desemneze cel mai bun proiect de diplomă în arhitectură din Europa, concurs aflat în anul 2017 la a treia ediție.

„Faptul că am putut susține organizarea Competiției Internaționale de decernare a Premiilor de excelență pentru cele mai bune proiecte de diploma din Europa ne-a bucurat foarte mult tocmai pentru că ne dorim să încurajăm tot ceea ce este vizionar și original și, de ce nu, să premiem excelența și îndrăzneala”, spune și Beatrice Dumitrașcu, Sales Manager la One United Properties.

Competiția s-a desfășurat timp de un an întreg iar în zilele de 23 și 24 Noiembrie 2017, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, a avut loc juriul final EAM-BDP European Architectural Medals-Best Diploma Projects (Medaliile Europene de Arhitectură – Premiile de excelență pentru Proiecte de Diplomă).

Concursul internațional de anvergură, menit să desemneze cel mai bun proiect de diplomă în arhitectură din Europa are o evaluare locală – fiecare Facultate având posibilitatea să înscrie cele mai bune 2 proiecte de diplomă din anul în curs. Juriul final evaluează online proiectele înscrise în competiîie și este alcătuit din 5 membri din care 3 reprezentanți ai organizatorilor și doi reprezentanți ai profesiei de arhitect. 30 de proiectele finaliste ale ediției 2017 au fost expuse în sala de expoziții de la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și au făcut obiectul evalării finale.Expoziția proiectelor finaliste va călători apoi în universitățile de arhitectură europene participante la concurs.

Medalia europeană pentru cel mai bun proiect de diplomă a fost decernat proiectului:
Negotiating the edge / Negocierea marginii
Andreas Prokopiou / University of Nicosia, Department of Architecture, Cyprus
Profesori îndrumători: Maria Hadjisoteriou, Angela Petrou, Yiorgos Hadjichristou, Markella Menikou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *