free download 78 travel guides written by experts

Oncompass™, cel mai avansat sistem informational de diagnostic molecular al cancerului, a lansat

propriul site in limba romana

Oncompass™ include serviciul Patient Assistance de accesare a studiilor clinice internaţionale

Oncompass™, cel mai avansat sistem informațional la nivel mondial, de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate țintite în cancer, bazat pe identificarea mutațiilor genetice care au determinat apariția și evoluția cancerului, a lansat propriul site în versiune românească. Susţinut de un design prietenos, o structură facilă, dar relevantă şi un meniu uşor de accesat, site-ul www.oncompass.ro este un site orientat către pacienți. Site-ul oferă informaţii detaliate despre etapele efectuării testului, tipurile de servicii Oncompass™, beneficiile şi limitele serviciilor Oncompass™ informaţii despre importanța diagnosticului molecular, răspunsuri la întrebări frecvente, detalii de contact al unui Info Line permanent etc.

Odată cu finalizarea cercetărilor asupra genomului uman, s-au descoperit și genele ale căror mutații determină apariția cancerului. Este o expozie de terapii noi care țintesc diferite mutații în cancer. Alegerea terapiei eficiente este un proces complex care variază de la un caz la altul, în funcție de mutațiile individuale. Pentru identificarea celei mai potrivite strategii terapeutice în cazul unui anumit pacient, este necesară testarea unui număr mare de gene și trebuie realizată o interpretare complexă a rezultatului.

Reprezentanţii Oncompass™ pot lua legătura cu medicul curant al pacientului sau pot propune pacientului un medic oncolog-partener în situația în care nu există unul.
www.oncompass.ro oferă informații cu privire la 3 tipuri de servicii:

Oncompass™ Full – Sistem pentru diagnosticul molecular a până la 60 de gene intratumorale relevante din punct de vedere terapeutic, folosind metoda NGS (Next Generation Sequiceing).

Oncompass™ Select – Sistem pentru diagnosticul molecular a 6 gene selectate individual care prezintă cele mai frecvente mutaţii sau au relevanţa terapeutică cea mai ridicată pentru pacient.

Serviciul Patient Assistance – asistenţă pentru pacienţi – reprezentanții KPS Diagnostics Co iau legătura cu site-urile de studii clinice din țară sau străinătate în vederea verificării criteriilor de eligibilitate pentru includerea pacientului în studiu, informează medicul și pacientul cu privire la cele mai bune alternative de studiu clinic și organizează vizita pacientului la site-ul ales, în vederea participării la prima consultație. KPS utilizează o bază de date actualizată în permanenţă, referitoare la studiile clinice. Pacienţii cu cancer pot obţine informaţii referitoare la posibilităţile de tratament țintite disponibile la nivel mondial, personalizate tipului de tumoră de care fiecare suferă.

Diagnosticul complex obținut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass™ crește semnificativ șansele de stopare a evoluției tumorii şi oferă, prin analiza simultană a unui mare număr de gene, o preţioasă economie de timp pentru bolnavul de cancer. Un alt avantaj major al testului Oncompass™ este faptul că mostra de ţesut serveşte la examinarea mai multor gene simultan.

Pe baza Oncompass™, medicii specialiști oncologi din România au posibilitatea de a integra diagnosticul molecular și terapia țintită într-o strategie personalizată fiecărui pacient. Peste 30 de medicamente țintite pot fi recomandate de medicii specialiști oncologi pacienților care suferă de cancer și peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice pentru a fi înregistrate în viitor.

Oncompass™ detectează și analizează 58 de gene, cele mai relevante din punct de vedere clinic și pentru care există corespondență la nivel de terapii țintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală și care intervin în apariția și evoluția ulterioară a cancerului. Restul genelor se consideră că nu aduc informații relevante din punct de vedere terapeutic, chiar daca sunt testate.

Oncompass™ este disponibil în România prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice și pentru companii specializate în echipamente și dispozitive medicale. Datele de contact ale Torus Pharma sunt disponibile pe site-ul www.oncompass.ro.

Bucuresti, 29.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *