metalshow

OMV si clientii sai sustin Asociatia Romana pentru Copii Dislexici cu peste 96.700 lei

Campania „Mergi mai departe citind”, derulată în toate staţiile OMV din România în cadrul programului educaţional „OMV Move & Help”, a ajuns la un final încununat de succes: circa 28.000 de cărţi poştale au fost vândute în cele două luni ale campaniei, iar beneficiile obţinute au totalizat peste 96.700 lei (aproximativ 23.000 euro). OMV mulţumeşte tuturor clienţilor care s-au implicat în această iniţiativă şi au cumpărat cărţile poştale „OMV Move & Help”.

Sub sloganul „Mergi mai departe citind”, OMV, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Copii Dislexici, a derulat în perioada aprilie-iunie a acestui an primul program social de informare şi strângere de fonduri din România dedicat dislexiei. OMV a invitat clienţii şi publicul român să susţină accesul egal la educaţie al copiilor afectaţi de această tulburare de învăţare cumpărând cărţile poştale „OMV Move & Help” comercializate în staţiile OMV în perioada campaniei „Mergi mai departe citind”.

Beneficiile obţinute din vânzarea ilustratelor, în valoare totală de peste 96.700 lei, sunt destinate susţinerii Asociaţiei Române pentru Copii Dislexici în vederea popularizării metodelor adecvate de identificare a dislexiei şi predare specifică copilului dislexic, precum şi consilierii pedagogilor şi familiilor copiilor dislexici din România.

OMV Move & Help – Mergi mai departe citind

În cadrul programului „OMV Move & Help – Mergi mai departe citind” lansat în aprilie 2010, OMV şi Asociaţia Română pentru Copii Dislexici au lansat www.dislexic.ro, primul portal din România care cuprinde informaţii utile despre dislexie, avizate de către specialişti. Totodată, cu sprijinul OMV a fost reeditat îndrumătorul de specialitate „Eu citesc mai bine!”, realizat de un colectiv de autori din Târgu Mureş, membri ai Asociaţiei Române pentru Copii Dislexici. Atât portalul cât şi manualul de specialitate vin în întâmpinarea părinţilor, dascălilor şi specialiştilor care doresc să se informeze despre dislexie şi reprezintă o sursă importantă de iniţiere în domeniul tratării acestei tulburări de învăţare.

Programul educaţional internaţional al OMV se îndreptă spre al şaptelea an

Programul internaţional Move & Help a fost creat în anul 2004 ca o iniţiativă a OMV, grupul energetic lider în centura de creştere europeană, şi susţine proiecte educaţionale în ţările în care compania este prezentă. Programul va fi dezvoltat şi pe viitor, printre temele abordate numărându-se reducerea analfabetismului funcţional şi a tulburărilor severe de citire. În România, programul „OMV Move & Help” se adresează în 2010 problemei dislexiei.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.dislexic.ro şi www.omv.ro/dislexic.

Bucuresti, 27.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *