free download 78 travel guides written by experts

OMV Petrom lansează raportul de sustenabilitate pentru anul 2017

► Raportul detaliază obiectivele și realizările stabilite prin strategia de sustenabilitate a companiei, în conformitate cu standardele Inițiativei Globale de Raportare (GRI), cel mai recunoscut standard internațional de raportare în sustenabilitate.
► HSSE (sănătate, siguranță, securitate și mediu), managementul eficient al carbonului, principiile de afaceri și responsabilitate socială, inovația și angajații sunt doar câteva dintre temele prezentate.
► În 2017, cheltuielile totale de mediu, inclusiv investițiile, au fost de aproximativ 180 milioane de euro.

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom pentru anul 2017 – „AICI ȘI ACUM. Energia pentru o viață mai bună” – este acum disponibil online. Raportul prezintă, pe larg, obiectivele și rezultatele anului trecut, dar și strategia de sustenabilitate a companiei, care are următoarele direcții principale: HSSE (sănătate, siguranță, securitate și mediu), managementul eficient al carbonului, principiile de afaceri și responsabilitate socială, inovația și angajații sunt doar câteva dintre temele prezentate.

Raport de Sustenabilitate 2017 OMV Petrom

„La nivel global, cererea pentru energie continuă să crească, în timp ce cresc și preocupările pentru o energie mai curată și pentru creșterea eficienței energetice. În aceste condiții, pentru a avea succes, companiile din domeniul energiei trebuie să fie tot mai agile și eficiente. Pentru OMV Petrom, sustenabilitatea e metoda prin care dorim să ne atingem acest obiectiv. În următorii ani, ne propunem să ducem la un nou nivel angajamentul pe care OMV Petrom și l-a luat – să acționeze aici și acum, prin proiecte desfășurate în siguranță, angajați responsabili și profesioniști, grijă pentru mediu, inovație și tehnologii și activități de responsabilitate socială.” – declară Christina Verchere, Director General Executiv, OMV Petrom.

Printre informațiile prezentate în raport se numără investițiile făcute, dar și rezultatele acestora:
· În 2017, cheltuielile totale de mediu au fost de aproximativ 180 milioane de euro, din care peste 29 de milioane de euro au fost investiții;
· OMV Petrom a reciclat 48% din cantitatea totală de deșeuri generate în 2017. Trei proiecte de demolare a terminalelor vechi de combustibil (Roman, Iaşi, Deva) au atins o performanță de 99% în reciclarea deșeurilor;
· Compania a implementat sistematic proiecte care au condus, în continuare, la scăderea Intensității GES (gaz cu efect de seră) cu 6,3% în 2017, față de 2016;
· Anul trecut, OMV Petrom a alocat 2,8 milioane de euro pentru proiecte de responsabilitate socială, iar educația a fost principalul domeniu susținut;
· În programul România Meseriașă, 300 de elevi și 50 de profesori au avut ocazia să-și aprofundeze cunoștințele și să se îndrăgostească de meseria lor (în Tabăra Meseriașilor). Prin Școala Petroliștilor, OMV Petrom a oferit burse în valoare de 275.000 de euro pentru peste 160 de elevi.

„OMV Petrom are o lungă tradiție a responsabilității și sustenabilității business-ului său. În 2017, am implementat proiecte strategice prin care am regândit modul în care ne desfășurăm activitatea. Am continuat să fim implicați și să aducem valoare comunităților în care suntem prezenți. Mulți dintre colegii și partenerii noștri au început să dezvolte, la rândul lor, proiecte de sustenabilitate, ceea ce arată că demersul nostru este de lungă durată.”- Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate al OMV Petrom.

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom pentru anul 2017 poate fi consultat aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *